Smart DGM

Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt paź 01, 2019 9:30 am

Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 6:38 am
djack2017 pisze:
wt paź 01, 2019 6:04 am
Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 5:51 am
Witam
Czy ktoś będzie potrafił rozwiązać mój problem, który jest co najmniej bardzo dziwny.
Po wgraniu softu na pierwsze gniazdko jest wszystko prawidłowo po skalibrowaniu, natomiast to samo i tak samo wgrywam na drugie gniazdko, które na oryginalnym sofcie pracowało prawidłowo a na tym sofcie już nie pokazuje żadnych pomiarów. Wszystkie wartości są równe zero bez różnicy czy jest to żarówka 60W czy czajnik 2200W. :( :( :(
Może wgraj jeszcze raz - wyczyść blankiem pamięć i potem wszystkie trzy programy.
Już próbowałem nawet kilka razy i czyszczenie i wgrywanie i od początku tak samo żadnych pomiarów.
Wgraj oryginał i sprawdź czy pokazuje. Może coś się popsuło.
Marco79
Posty: 24
Rejestracja: pn wrz 09, 2019 7:52 am

wt paź 01, 2019 9:40 am

makrz pisze:
wt paź 01, 2019 9:30 am
Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 6:38 am
djack2017 pisze:
wt paź 01, 2019 6:04 am

Może wgraj jeszcze raz - wyczyść blankiem pamięć i potem wszystkie trzy programy.
Już próbowałem nawet kilka razy i czyszczenie i wgrywanie i od początku tak samo żadnych pomiarów.
Wgraj oryginał i sprawdź czy pokazuje. Może coś się popsuło.
Tylko w tym problem że kopię zrobiłem przy pierwszym gniazdku i tam wszystko działało więc przy drugim już kopii nie robiłem.
Nauczka na przyszłość bo po wgraniu kopii z pierwszego gniazdka nie mogę go dodać do aplikacji.
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt paź 01, 2019 10:00 am

Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 9:40 am
makrz pisze:
wt paź 01, 2019 9:30 am
Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 6:38 am


Już próbowałem nawet kilka razy i czyszczenie i wgrywanie i od początku tak samo żadnych pomiarów.
Wgraj oryginał i sprawdź czy pokazuje. Może coś się popsuło.
Tylko w tym problem że kopię zrobiłem przy pierwszym gniazdku i tam wszystko działało więc przy drugim już kopii nie robiłem.
Nauczka na przyszłość bo po wgraniu kopii z pierwszego gniazdka nie mogę go dodać do aplikacji.
Podaj chip id tego drugiego (sześć ostatnich znaków adresu mac), coś poradzimy
Poprawka, podaj cały adres mac.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 224
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt paź 01, 2019 2:20 pm

A nie idzie tak ustawić, że po zaniku internet szło sterować gniazdkiem przez przycisk? Bo obecnie brak takiej możliwości. I teraz nie wiem jak jest podczas gdy mam gniazdko wlaczone to przy utracie neta się wyłączy czy będzie cały czas włączony? Nie mam jak przetestować obecnie bo dalej mam awarie łącza
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt paź 01, 2019 3:23 pm

Demolkaa pisze:
wt paź 01, 2019 2:20 pm
A nie idzie tak ustawić, że po zaniku internet szło sterować gniazdkiem przez przycisk? Bo obecnie brak takiej możliwości. I teraz nie wiem jak jest podczas gdy mam gniazdko wlaczone to przy utracie neta się wyłączy czy będzie cały czas włączony? Nie mam jak przetestować obecnie bo dalej mam awarie łącza
Będzie cały czas włączony.
Marco79
Posty: 24
Rejestracja: pn wrz 09, 2019 7:52 am

wt paź 01, 2019 4:47 pm

makrz pisze:
wt paź 01, 2019 10:00 am
Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 9:40 am
makrz pisze:
wt paź 01, 2019 9:30 am

Wgraj oryginał i sprawdź czy pokazuje. Może coś się popsuło.
Tylko w tym problem że kopię zrobiłem przy pierwszym gniazdku i tam wszystko działało więc przy drugim już kopii nie robiłem.
Nauczka na przyszłość bo po wgraniu kopii z pierwszego gniazdka nie mogę go dodać do aplikacji.
Podaj chip id tego drugiego (sześć ostatnich znaków adresu mac), coś poradzimy
Poprawka, podaj cały adres mac.
Dzięki podam nawet dwa bo okazuje się że na trzecim też jest taki sam objaw jak na drugim, czyli same zera:
DC:4F:22:AE:80:D9; DC:4F:22:AE:41:56.

To co sprawdzając adresy MAC mnie zastanowiło to że adres gniazdka które działa bez problemów jest zupełnie z innej puli: 2C:F4:32:B4:4B:F7.

Może tu gdzieś leży problem.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 224
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

wt paź 01, 2019 5:46 pm

No dobra a czemu nie dziala z przycisku? Nie idzie tego jakoś obejść?
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt paź 01, 2019 6:13 pm

Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 4:47 pm
makrz pisze:
wt paź 01, 2019 10:00 am
Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 9:40 am


Tylko w tym problem że kopię zrobiłem przy pierwszym gniazdku i tam wszystko działało więc przy drugim już kopii nie robiłem.
Nauczka na przyszłość bo po wgraniu kopii z pierwszego gniazdka nie mogę go dodać do aplikacji.
Podaj chip id tego drugiego (sześć ostatnich znaków adresu mac), coś poradzimy
Poprawka, podaj cały adres mac.
Dzięki podam nawet dwa bo okazuje się że na trzecim też jest taki sam objaw jak na drugim, czyli same zera:
DC:4F:22:AE:80:D9; DC:4F:22:AE:41:56.

To co sprawdzając adresy MAC mnie zastanowiło to że adres gniazdka które działa bez problemów jest zupełnie z innej puli: 2C:F4:32:B4:4B:F7.

Może tu gdzieś leży problem.
Też mam te z DC4F22AE.. I działają.
Spróbuj tego.
Marco79
Posty: 24
Rejestracja: pn wrz 09, 2019 7:52 am

wt paź 01, 2019 6:48 pm

makrz pisze:
wt paź 01, 2019 6:13 pm
Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 4:47 pm
makrz pisze:
wt paź 01, 2019 10:00 am

Podaj chip id tego drugiego (sześć ostatnich znaków adresu mac), coś poradzimy
Poprawka, podaj cały adres mac.
Dzięki podam nawet dwa bo okazuje się że na trzecim też jest taki sam objaw jak na drugim, czyli same zera:
DC:4F:22:AE:80:D9; DC:4F:22:AE:41:56.

To co sprawdzając adresy MAC mnie zastanowiło to że adres gniazdka które działa bez problemów jest zupełnie z innej puli: 2C:F4:32:B4:4B:F7.

Może tu gdzieś leży problem.
Też mam te z DC4F22AE.. I działają.
Spróbuj tego.
Dzięki za przygotowanie softów ale po wgraniu do gniazdka nie mogę go dodać do aplikacji SmartDGM w żadnym z trybów.
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt paź 01, 2019 7:50 pm

Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 6:48 pm
makrz pisze:
wt paź 01, 2019 6:13 pm
Marco79 pisze:
wt paź 01, 2019 4:47 pm


Dzięki podam nawet dwa bo okazuje się że na trzecim też jest taki sam objaw jak na drugim, czyli same zera:
DC:4F:22:AE:80:D9; DC:4F:22:AE:41:56.

To co sprawdzając adresy MAC mnie zastanowiło to że adres gniazdka które działa bez problemów jest zupełnie z innej puli: 2C:F4:32:B4:4B:F7.

Może tu gdzieś leży problem.
Też mam te z DC4F22AE.. I działają.
Spróbuj tego.
Dzięki za przygotowanie softów ale po wgraniu do gniazdka nie mogę go dodać do aplikacji SmartDGM w żadnym z trybów.
A podeślij backup z działającego i mac.Bo te moje są chyba z moimi ustawieniami wifi itd.
ODPOWIEDZ