Smart DGM

Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 226
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

pn lut 03, 2020 6:59 pm

Lampki na choinke
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 909
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn lut 03, 2020 7:13 pm

Hmm, to tylko pokazuje, że nie ma co ufać parametrom urządzeń wyprodukowanych przez Chińczyków. No chyba że tymi lampkami przystroiłeś cały dom :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

wt lut 04, 2020 8:08 pm

czy ktoś już wgrywał suplę do Gosund SP111 ??
bo wgrałem to co kolega parę postów wyżej i mi łączy się z chmura ale nic nie działa ani pomiar ani przekaźnik .
Załączniki
supla.JPG
supla.JPG (86.96 KiB) Przejrzano 369 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt lut 04, 2020 8:15 pm

Bo wszystko jest na innych GPIO
To gniazdko jest bardzo podobne do SHP6 moze wgraj ten soft https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... it&lid=329 i zobacz czy będzie działać.

W ESP flash... podmień tylko środkowy plik.
Pozdrawiam
Wojtek
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

wt lut 04, 2020 8:35 pm

ok jest postęp. działa gniazdko ale nie ma pomiaru energii wszędzie kreski
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt lut 04, 2020 8:55 pm

Pomiar zaczyna się po włączeniu przekaźnika, najlepiej włącz i zostaw na kilka kilkanaście minut i dopiero zobacz w aplikacji.
Pozdrawiam
Wojtek
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

wt lut 04, 2020 8:56 pm

znalazłem rozpiskę mojej PCB w tym gniazdku.chyba że coś źle ustawiłem przy konfiguracji?? na dole było parę rubryk z jakimiś parametrami wiec tego nie ruszałem , reszta standardowo wypełniona

i jeszcze taki opis do tej PCB:
GPIO00 Led1i
GPIO01 Żaden
GPIO02 LedLinki
GPIO03 Żaden
GPIO04 HLWBL CF1
GPIO05 BL0937 CF
GPIO09 Żaden
GPIO10 Żaden
GPIO12 HLWBL SELi
GPIO13 Przycisk 1
GPIO14 Żaden
GPIO15 Przekaźnik 1
GPIO16 Żaden
FLAGA Żaden

A to rozpiska do BlitzWolf BW-SHP6 10A i jest zamiana GPIO 4 z GPIO 14 Wiec może temu mi nie działa
GPIO # Component
GPIO00 LedLinki
GPIO01 User
GPIO02 Led1i
GPIO03 User
GPIO04 None
GPIO05 BL0937 CF
GPIO09 None
GPIO10 None
GPIO12 HLWBL SELi
GPIO13 Button1
GPIO14 HLWBL CF1
GPIO15 Relay1
GPIO16 None
FLAG None

Ale w wersji BlitzWolf BW-SHP6 15 A jest tak samo .
GPIO # Składnik
GPIO00 Led1i
GPIO01 Żaden
GPIO02 LedLinki
GPIO03 Żaden
GPIO04 HLWBL CF1
GPIO05 BL0937 CF
GPIO09 Żaden
GPIO10 Żaden
GPIO12 HLWBL SELi
GPIO13 Przycisk 1
GPIO14 Żaden
GPIO15 Przekaźnik 1
GPIO16 Żaden
FLAGA Żaden
Załączniki
73123199-b4886e00-3f8d-11ea-8b5e-e850efaa603f.png
73123199-b4886e00-3f8d-11ea-8b5e-e850efaa603f.png (1.23 MiB) Przejrzano 345 razy
warma
Posty: 8
Rejestracja: pt lut 07, 2020 12:57 pm

sob lut 08, 2020 10:03 am

Panowie, z racji iż jestem tu "świeżak" to proszę o wyrozumiałość :D

proszę o wskazówkę gdzie pobiorę soft do smatrdgm pp-w162 (tego z biedry)
oraz o kilka informacji czy działa to już tak jak powinno, czy sa jeszcze jakieś bugi ? - co prawda czytam forum od a do z ale zatrzymałem sie na 18 stronie i czytam dalej :D
pozdro!
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 760
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob lut 08, 2020 10:44 am

warma pisze:
sob lut 08, 2020 10:03 am
Panowie, z racji iż jestem tu "świeżak" to proszę o wyrozumiałość :D

proszę o wskazówkę gdzie pobiorę soft do smatrdgm pp-w162 (tego z biedry)
oraz o kilka informacji czy działa to już tak jak powinno, czy sa jeszcze jakieś bugi ? - co prawda czytam forum od a do z ale zatrzymałem sie na 18 stronie i czytam dalej :D
pozdro!
turaj masz soft
https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?f=10&t=5876
kwikus
Posty: 6
Rejestracja: wt sty 21, 2020 10:10 pm

ndz lut 23, 2020 10:52 am

Witam
Udało mi się rozebrać biedronkowego DGM w imadle. Lekko sciskając przy krawędzi każdą stronę można spokojnie, bez uszkodzenia rozebrać. Przylutowałem kabelki do ESP i wgrałem softa. Wszystko działa i pokazuje w aplikacji wyniki.
Załączniki
Rozebrany smart DGM
Rozebrany smart DGM
20200220_085642.jpg (3.32 MiB) Przejrzano 128 razy
4x Sonoff basic, 1x smart DGM, 1x Sonoff Touch :mrgreen:
ODPOWIEDZ