Smart DGM

siba
Posty: 96
Rejestracja: pn lut 06, 2017 4:01 pm
Lokalizacja: Kraków

wt wrz 10, 2019 5:50 pm

djack2017 pisze:
wt wrz 10, 2019 5:24 pm
siba pisze:
wt wrz 10, 2019 5:19 pm
U mnie działa pomiar z aplikacji na fazie pierwszej chociaż pokazuje napięcie 283V a multimetr 234 więc chyba układ pomiarowy nie jest zbyt dokładny. Przycisk fizyczny faktycznie nie działa nawet przytrzymany dłużej a co za tym idzie nie ma pewnie możliwości wejścia ponownie w tryb konfiguracji.
Jeśli chodzi o wyniki to dopiero będziemy to kalibrować:
- potrzebuję faktyczne wartości zmierzone woltomierzem i amperomierzem i wskazania w aplikacji android
- jak pisałem wcześniej dobrze jest podłączyć żarówkę (ja podłączałem 70W OSRAM) min 70W a lepiej 100W i podać mi jaka jest moc pokazywana na apce oraz moc samej żarówki
Czy da się wejść w tryb konfiguracji?
jak już pisałem wcześniej nie da się wejść w tryb konfiguracji ani przez kilkukrotne przyciskanie ani też przez przytrzymanie ponad 10s przycisku fizycznego
Marco79
Posty: 24
Rejestracja: pn wrz 09, 2019 7:52 am

wt wrz 10, 2019 6:06 pm

siba pisze:
wt wrz 10, 2019 5:47 pm
djack2017 pisze:
wt wrz 10, 2019 5:41 pm
Marco79 pisze:
wt wrz 10, 2019 4:59 pm
4. Podłączoną mam żarówkę 60W i nie pokazuje żadnych danych w aplikacji. Na każdej fazie są tylko kreski ----
60 W może być za mało - podłącz dla testu suszarkę do włosów (na ciepło)
ja podłączyłem czajnik bezprzewodowy pełny zimnej wody i zagotowałem to pokazało zużycie 0.07KWh podczas gotowania pokazywał prąd pobierany coś niewiele ponad 5A, wiem że całość potrzebuje jeszcze skalibrowania ale już mi się podoba :D
Faktycznie po podłączeniu pełnego czajnika wody i zagotowaniu jej pokazało mi zużycie 0.08 kWh. Jednak w czasie gotowania nic nie pokazuje na bieżąco.
A w historii pomiarów mam tylko tyle:
1568131602,"2019-09-10 18:06:42",0.1134,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000
siba
Posty: 96
Rejestracja: pn lut 06, 2017 4:01 pm
Lokalizacja: Kraków

wt wrz 10, 2019 6:12 pm

w aplikacji masz drugą ukrytą zakładkę po prawej stronie jak przesuniesz palcem w lewo po liczniku
Marco79
Posty: 24
Rejestracja: pn wrz 09, 2019 7:52 am

wt wrz 10, 2019 6:15 pm

siba pisze:
wt wrz 10, 2019 6:12 pm
w aplikacji masz drugą ukrytą zakładkę po prawej stronie jak przesuniesz palcem w lewo po liczniku
Wiem i mam tam same kreski ----
djack2017
Posty: 351
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

wt wrz 10, 2019 6:18 pm

Marco79 pisze:
wt wrz 10, 2019 6:06 pm
Jednak w czasie gotowania nic nie pokazuje na bieżąco.
A w historii pomiarów mam tylko tyle:
1568131602,"2019-09-10 18:06:42",0.1134,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000
"Historią pomiarów" na razie się nie zajmujmy - to inna bajka. Mnie interesują wskazania na smartfonie.
@siba pisze, że u niego apka pokazywała i napięcie i prąd, czy masz aktualną wersję aplikacji na smartfona?
siba
Posty: 96
Rejestracja: pn lut 06, 2017 4:01 pm
Lokalizacja: Kraków

wt wrz 10, 2019 6:19 pm

u mnie jest wersja 2.3.20
Marco79
Posty: 24
Rejestracja: pn wrz 09, 2019 7:52 am

wt wrz 10, 2019 6:20 pm

djack2017 pisze:
wt wrz 10, 2019 6:18 pm
Marco79 pisze:
wt wrz 10, 2019 6:06 pm
Jednak w czasie gotowania nic nie pokazuje na bieżąco.
A w historii pomiarów mam tylko tyle:
1568131602,"2019-09-10 18:06:42",0.1134,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000,0.0000
"Historią pomiarów" na razie się nie zajmujmy - to inna bajka. Mnie interesują wskazania na smartfonie.
@siba pisze, że u niego apka pokazywała i napięcie i prąd, czy masz aktualną wersję aplikacji na smartfona?
System iOS wersja aplikacji 2.2.7

Zainstalowałem na Androida najnowszą wersję 2.3.20 i tu pokazuje parametry przy włączonym czajniku:
- Napięcie 107V
- Natężenie ok 7A
Ostatnio zmieniony wt wrz 10, 2019 6:30 pm przez Marco79, łącznie zmieniany 1 raz.
djack2017
Posty: 351
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

wt wrz 10, 2019 6:25 pm

Czy ktoś ma możliwość podłączyć się DGM do komputera po RS232 - (BEZ PODŁĄCZANIA SIĘ DO 230V !!!)
(putty z logowaniem historii), nacisnąć kilka razy przycisk, zgrać logi i przesłać mi je mailem?
Ostatnio zmieniony wt wrz 10, 2019 6:40 pm przez djack2017, łącznie zmieniany 1 raz.
djack2017
Posty: 351
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

wt wrz 10, 2019 6:28 pm

Marco79 pisze:
wt wrz 10, 2019 6:20 pm
System iOS wersja aplikacji 2.2.7
A to nie Android tylko iOS - to się nie wypowiadam. Na Androida jest już wersja 2.3.20
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 751
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt wrz 10, 2019 6:40 pm

@Marco79, na iOS aplikacja jeszcze nie obsługuje w 100% poprawnie licznika energii.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
ODPOWIEDZ