Smart DGM

User avatar
makrz
Posts: 278
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Tue Sep 10, 2019 8:36 pm

Po wgraniu DSG_W162.bin gniazdko nie wstaje. Nie świeci dioda, nie rozgłasza sieci.
Czy trzeba wgrywać esp_init_data_default.bin? Jakim flasherem wgrywacie?
Gniazdo jest sprawne po wgranu kopii oryginału działa normalnie.
Dzięki za pomoc.
Marco79
Posts: 24
Joined: Mon Sep 09, 2019 7:52 am

Tue Sep 10, 2019 8:52 pm

makrz wrote:
Tue Sep 10, 2019 8:36 pm
Po wgraniu DSG_W162.bin gniazdko nie wstaje. Nie świeci dioda, nie rozgłasza sieci.
Czy trzeba wgrywać esp_init_data_default.bin? Jakim flasherem wgrywacie?
Gniazdo jest sprawne po wgranu kopii oryginału działa normalnie.
Dzięki za pomoc.
Najlepiej wgraj za pomocą ESP FLASH DOWNLOAD TOOL V2.3.
Najpierw dla pewności blank_1M.bin i później 3 pliki z takimi ustawieniami:
esp_init_data_default.bin 0xFC000
boot_v1.5.bin 0x00000
DSG_W162.bin 0x01000
User avatar
makrz
Posts: 278
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Tue Sep 10, 2019 9:13 pm

Marco79 wrote:
Tue Sep 10, 2019 8:52 pm
makrz wrote:
Tue Sep 10, 2019 8:36 pm
Po wgraniu DSG_W162.bin gniazdko nie wstaje. Nie świeci dioda, nie rozgłasza sieci.
Czy trzeba wgrywać esp_init_data_default.bin? Jakim flasherem wgrywacie?
Gniazdo jest sprawne po wgranu kopii oryginału działa normalnie.
Dzięki za pomoc.
Najlepiej wgraj za pomocą ESP FLASH DOWNLOAD TOOL V2.3.
Najpierw dla pewności blank_1M.bin i później 3 pliki z takimi ustawieniami:
esp_init_data_default.bin 0xFC000
boot_v1.5.bin 0x00000
DSG_W162.bin 0x01000
Dzięki wielkie. Zadziałało.
Marco79
Posts: 24
Joined: Mon Sep 09, 2019 7:52 am

Tue Sep 10, 2019 9:17 pm

makrz wrote:
Tue Sep 10, 2019 9:13 pm
Marco79 wrote:
Tue Sep 10, 2019 8:52 pm
makrz wrote:
Tue Sep 10, 2019 8:36 pm
Po wgraniu DSG_W162.bin gniazdko nie wstaje. Nie świeci dioda, nie rozgłasza sieci.
Czy trzeba wgrywać esp_init_data_default.bin? Jakim flasherem wgrywacie?
Gniazdo jest sprawne po wgranu kopii oryginału działa normalnie.
Dzięki za pomoc.
Najlepiej wgraj za pomocą ESP FLASH DOWNLOAD TOOL V2.3.
Najpierw dla pewności blank_1M.bin i później 3 pliki z takimi ustawieniami:
esp_init_data_default.bin 0xFC000
boot_v1.5.bin 0x00000
DSG_W162.bin 0x01000
Dzięki wielkie. Zadziałało.
Skoro masz kopie oryginału to czy mógłbyś ja udostępnić bo ja nie zrobiłem kopii a chciałem jeszcze coś sprawdzić
User avatar
makrz
Posts: 278
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Tue Sep 10, 2019 9:25 pm

Marco79 wrote:
Tue Sep 10, 2019 9:17 pm
makrz wrote:
Tue Sep 10, 2019 9:13 pm
Marco79 wrote:
Tue Sep 10, 2019 8:52 pm


Najlepiej wgraj za pomocą ESP FLASH DOWNLOAD TOOL V2.3.
Najpierw dla pewności blank_1M.bin i później 3 pliki z takimi ustawieniami:
esp_init_data_default.bin 0xFC000
boot_v1.5.bin 0x00000
DSG_W162.bin 0x01000
Dzięki wielkie. Zadziałało.
Skoro masz kopie oryginału to czy mógłbyś ja udostępnić bo ja nie zrobiłem kopii a chciałem jeszcze coś sprawdzić
Pewnie tutaj orginał. Tylko nie wiem czy na innym egzemplarzu zadziała ( chipid).
siba
Posts: 96
Joined: Mon Feb 06, 2017 4:01 pm
Location: Kraków

Wed Sep 11, 2019 3:47 am

...
Pewnie tutaj orginał. Tylko nie wiem czy na innym egzemplarzu zadziała ( chipid).
Podobno zadziała.
User avatar
Lucas
Posts: 424
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Wed Sep 11, 2019 8:58 am

djack2017 wrote:
Tue Sep 10, 2019 4:50 pm
2. Z tego, co było napisane wcześniej, wynika , że ma on tylko jedną diodę LED - tą od Wifi. Czyli LED też działa poprawnie. NIe będzie okraślał stanu przekaźnika.
Wiem, że dioda LED to szczegół przy innych opisanych tu problemach, ale u mnie na oryginalnym sofcie dioda określa stan przekaźnika. Poza świeceniem w trakcie parowania modułu, świeci się również przy załączonym przekaźniku i gaśnie po jego wyłączeniu.
User avatar
o_rany
Posts: 207
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Wed Sep 11, 2019 9:05 am

..zawsze mozna dodac pod styki 230 cos co swieci upchac tam:)

News z ostatniej chwili:
W Biedrze w ktorej kupilem DGM (bylo tego sporo i zarowek tez) wszystko dzis poszlo do zwrotu.... Pewnie pojawi sie w outletach Biedronki
User avatar
wojtas567
Posts: 1783
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Sep 11, 2019 3:43 pm

Wgrałem soft do Blitzw-a i mam pytanie czy komuś zdarzyła się taka sytuacja, że jak jest załączony przekaźnik i w tym momencie włączę wtyczkę to wyłącza się przekaźnik?
Chciałem tez skalibrować przeliczniki mając w gniazdku ok 230v na w aplikacji pokazuje mi 220V czyli powinienem wpisać ok "105" ale nic to nie daje wpisując 199 też nic się nie zmienia dopiero po wpisaniu 200 mam dwa razy większą wartość. Czy ktoś może to zweryfikować?
Na prądzie jest to samo.
Pozdrawiam
Wojtek
djack2017
Posts: 297
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Wed Sep 11, 2019 9:33 pm

wojtas567 wrote:
Wed Sep 11, 2019 3:43 pm
Wgrałem soft do Blitzw-a i mam pytanie czy komuś zdarzyła się taka sytuacja, że jak jest załączony przekaźnik i w tym momencie włączę wtyczkę to wyłącza się przekaźnik?
Chciałem tez skalibrować przeliczniki mając w gniazdku ok 230v na w aplikacji pokazuje mi 220V czyli powinienem wpisać ok "105" ale nic to nie daje wpisując 199 też nic się nie zmienia dopiero po wpisaniu 200 mam dwa razy większą wartość. Czy ktoś może to zweryfikować?
Na prądzie jest to samo.
Wszystko się zgadza. Jeśli chodzi o przeliczniki kalibracji jest już poprawione.
Post Reply