Smart DGM

Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt wrz 10, 2019 8:36 pm

Po wgraniu DSG_W162.bin gniazdko nie wstaje. Nie świeci dioda, nie rozgłasza sieci.
Czy trzeba wgrywać esp_init_data_default.bin? Jakim flasherem wgrywacie?
Gniazdo jest sprawne po wgranu kopii oryginału działa normalnie.
Dzięki za pomoc.
Marco79
Posty: 24
Rejestracja: pn wrz 09, 2019 7:52 am

wt wrz 10, 2019 8:52 pm

makrz pisze:
wt wrz 10, 2019 8:36 pm
Po wgraniu DSG_W162.bin gniazdko nie wstaje. Nie świeci dioda, nie rozgłasza sieci.
Czy trzeba wgrywać esp_init_data_default.bin? Jakim flasherem wgrywacie?
Gniazdo jest sprawne po wgranu kopii oryginału działa normalnie.
Dzięki za pomoc.
Najlepiej wgraj za pomocą ESP FLASH DOWNLOAD TOOL V2.3.
Najpierw dla pewności blank_1M.bin i później 3 pliki z takimi ustawieniami:
esp_init_data_default.bin 0xFC000
boot_v1.5.bin 0x00000
DSG_W162.bin 0x01000
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt wrz 10, 2019 9:13 pm

Marco79 pisze:
wt wrz 10, 2019 8:52 pm
makrz pisze:
wt wrz 10, 2019 8:36 pm
Po wgraniu DSG_W162.bin gniazdko nie wstaje. Nie świeci dioda, nie rozgłasza sieci.
Czy trzeba wgrywać esp_init_data_default.bin? Jakim flasherem wgrywacie?
Gniazdo jest sprawne po wgranu kopii oryginału działa normalnie.
Dzięki za pomoc.
Najlepiej wgraj za pomocą ESP FLASH DOWNLOAD TOOL V2.3.
Najpierw dla pewności blank_1M.bin i później 3 pliki z takimi ustawieniami:
esp_init_data_default.bin 0xFC000
boot_v1.5.bin 0x00000
DSG_W162.bin 0x01000
Dzięki wielkie. Zadziałało.
Marco79
Posty: 24
Rejestracja: pn wrz 09, 2019 7:52 am

wt wrz 10, 2019 9:17 pm

makrz pisze:
wt wrz 10, 2019 9:13 pm
Marco79 pisze:
wt wrz 10, 2019 8:52 pm
makrz pisze:
wt wrz 10, 2019 8:36 pm
Po wgraniu DSG_W162.bin gniazdko nie wstaje. Nie świeci dioda, nie rozgłasza sieci.
Czy trzeba wgrywać esp_init_data_default.bin? Jakim flasherem wgrywacie?
Gniazdo jest sprawne po wgranu kopii oryginału działa normalnie.
Dzięki za pomoc.
Najlepiej wgraj za pomocą ESP FLASH DOWNLOAD TOOL V2.3.
Najpierw dla pewności blank_1M.bin i później 3 pliki z takimi ustawieniami:
esp_init_data_default.bin 0xFC000
boot_v1.5.bin 0x00000
DSG_W162.bin 0x01000
Dzięki wielkie. Zadziałało.
Skoro masz kopie oryginału to czy mógłbyś ja udostępnić bo ja nie zrobiłem kopii a chciałem jeszcze coś sprawdzić
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 310
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt wrz 10, 2019 9:25 pm

Marco79 pisze:
wt wrz 10, 2019 9:17 pm
makrz pisze:
wt wrz 10, 2019 9:13 pm
Marco79 pisze:
wt wrz 10, 2019 8:52 pm


Najlepiej wgraj za pomocą ESP FLASH DOWNLOAD TOOL V2.3.
Najpierw dla pewności blank_1M.bin i później 3 pliki z takimi ustawieniami:
esp_init_data_default.bin 0xFC000
boot_v1.5.bin 0x00000
DSG_W162.bin 0x01000
Dzięki wielkie. Zadziałało.
Skoro masz kopie oryginału to czy mógłbyś ja udostępnić bo ja nie zrobiłem kopii a chciałem jeszcze coś sprawdzić
Pewnie tutaj orginał. Tylko nie wiem czy na innym egzemplarzu zadziała ( chipid).
siba
Posty: 99
Rejestracja: pn lut 06, 2017 4:01 pm
Lokalizacja: Kraków

śr wrz 11, 2019 3:47 am

...
Pewnie tutaj orginał. Tylko nie wiem czy na innym egzemplarzu zadziała ( chipid).
Podobno zadziała.
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 594
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

śr wrz 11, 2019 8:58 am

djack2017 pisze:
wt wrz 10, 2019 4:50 pm
2. Z tego, co było napisane wcześniej, wynika , że ma on tylko jedną diodę LED - tą od Wifi. Czyli LED też działa poprawnie. NIe będzie okraślał stanu przekaźnika.
Wiem, że dioda LED to szczegół przy innych opisanych tu problemach, ale u mnie na oryginalnym sofcie dioda określa stan przekaźnika. Poza świeceniem w trakcie parowania modułu, świeci się również przy załączonym przekaźniku i gaśnie po jego wyłączeniu.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

śr wrz 11, 2019 9:05 am

..zawsze mozna dodac pod styki 230 cos co swieci upchac tam:)

News z ostatniej chwili:
W Biedrze w ktorej kupilem DGM (bylo tego sporo i zarowek tez) wszystko dzis poszlo do zwrotu.... Pewnie pojawi sie w outletach Biedronki
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr wrz 11, 2019 3:43 pm

Wgrałem soft do Blitzw-a i mam pytanie czy komuś zdarzyła się taka sytuacja, że jak jest załączony przekaźnik i w tym momencie włączę wtyczkę to wyłącza się przekaźnik?
Chciałem tez skalibrować przeliczniki mając w gniazdku ok 230v na w aplikacji pokazuje mi 220V czyli powinienem wpisać ok "105" ale nic to nie daje wpisując 199 też nic się nie zmienia dopiero po wpisaniu 200 mam dwa razy większą wartość. Czy ktoś może to zweryfikować?
Na prądzie jest to samo.
Pozdrawiam
Wojtek
djack2017
Posty: 392
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

śr wrz 11, 2019 9:33 pm

wojtas567 pisze:
śr wrz 11, 2019 3:43 pm
Wgrałem soft do Blitzw-a i mam pytanie czy komuś zdarzyła się taka sytuacja, że jak jest załączony przekaźnik i w tym momencie włączę wtyczkę to wyłącza się przekaźnik?
Chciałem tez skalibrować przeliczniki mając w gniazdku ok 230v na w aplikacji pokazuje mi 220V czyli powinienem wpisać ok "105" ale nic to nie daje wpisując 199 też nic się nie zmienia dopiero po wpisaniu 200 mam dwa razy większą wartość. Czy ktoś może to zweryfikować?
Na prądzie jest to samo.
Wszystko się zgadza. Jeśli chodzi o przeliczniki kalibracji jest już poprawione.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowy sprzęt”