Smart DGM

winek1986
Posty: 21
Rejestracja: pn gru 11, 2017 5:07 pm
Lokalizacja: Kaszuby

czw paź 17, 2019 8:37 am

Tak ta żarówka wygląda od środka może ktoś podpowie co jej wgrać?Jakiś soft z dimerem :roll: :oops:
TYWE3L = ESP8266

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
madiklog
Posty: 10
Rejestracja: sob lis 09, 2019 11:04 am

sob lis 09, 2019 11:08 am

Witam wszystkich,

próbuję zaadaptować gniazdko pod swój własny system do zarządzania IoT. Niestety mam problem z pomiarem zużycia prądu. Przy użyciu biblioteki HLW8012, po korekcie dla BL0937, robię kalibrację na żarówce 40W, po przeładowaniu, pokazuje mi 46W. Zmieniam żarówkę na 7W i nadal widzi mi 45W.. Macie jakiś pomysł?

//EDIT:
Zrobiłem kalibrację na żarówce 150W, odczyt po zmianie mutiplerów, 150W, zmieniam na żarówkę 40W i nadal czyta mi 150W, zmieniam na 25W i ponownie 150W na odczycie.
madiklog
Posty: 10
Rejestracja: sob lis 09, 2019 11:04 am

pn lis 11, 2019 11:11 pm

Gdzie można pobrać finalną wersję firmware dla PP-W162?
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 458
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

wt lis 12, 2019 10:47 am

madiklog pisze:
pn lis 11, 2019 11:11 pm
Gdzie można pobrać finalną wersję firmware dla PP-W162?
https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... oad&cid=54
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
madiklog
Posty: 10
Rejestracja: sob lis 09, 2019 11:04 am

wt lis 12, 2019 2:58 pm

Sorry za n00bowate pytanie, ale to żeby go wgrać, muszę mieć jeszczę paczkę boot i tą init na koniec z dowolnego innego firmware.
Czy może tego bina mam wgrać w określone miejsce w pamięci?

Pytam, bo widziałem już tę stronę, próbowałem na różne sposoby to wgrać, ale nigdy mi nie weszło na tyle żeby działało. Wgrałem za to jakiegoś mega starego sonoffa i działał. Mój kod z Arduino IDE również, więc gniazdko jest sprawne.
We wcześniejszych tematach, przewijają się również 3 pliki z ori firmwarem, ale ich również nie umiem chyba wgrać. Plz help ;)
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1823
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt lis 12, 2019 5:46 pm

Musisz wgrać trzy pliki pobierz paczkę dla gniazdka blitz... tam są wszystkie. Zastąp ten jeden plik dsg...
Pozdrawiam
Wojtek
madiklog
Posty: 10
Rejestracja: sob lis 09, 2019 11:04 am

wt lis 12, 2019 9:06 pm

wojtas567 pisze:
wt lis 12, 2019 5:46 pm
Musisz wgrać trzy pliki pobierz paczkę dla gniazdka blitz... tam są wszystkie. Zastąp ten jeden plik dsg...
Dzięki za instrukcję. Ma ktoś jeszcze oryginalny firmware od tego gniazdka? Udało mi się wgrać te dwa które podawane były na poprzednich stronach, ale gniazdko nie daje się sparować w żadnym z trybów, mimo że na routerze widzę że podłączyło się do wifi i nawet daje się pingować
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

czw lis 14, 2019 10:41 pm

madiklog pisze:
wt lis 12, 2019 9:06 pm
wojtas567 pisze:
wt lis 12, 2019 5:46 pm
Musisz wgrać trzy pliki pobierz paczkę dla gniazdka blitz... tam są wszystkie. Zastąp ten jeden plik dsg...
Dzięki za instrukcję. Ma ktoś jeszcze oryginalny firmware od tego gniazdka? Udało mi się wgrać te dwa które podawane były na poprzednich stronach, ale gniazdko nie daje się sparować w żadnym z trybów, mimo że na routerze widzę że podłączyło się do wifi i nawet daje się pingować
Proszę.
Załączniki
DSG_W162.zip
(239.43 KiB) Pobrany 34 razy
madiklog
Posty: 10
Rejestracja: sob lis 09, 2019 11:04 am

pt lis 15, 2019 6:14 pm

makrz pisze:
czw lis 14, 2019 10:41 pm
madiklog pisze:
wt lis 12, 2019 9:06 pm
wojtas567 pisze:
wt lis 12, 2019 5:46 pm
Musisz wgrać trzy pliki pobierz paczkę dla gniazdka blitz... tam są wszystkie. Zastąp ten jeden plik dsg...
Dzięki za instrukcję. Ma ktoś jeszcze oryginalny firmware od tego gniazdka? Udało mi się wgrać te dwa które podawane były na poprzednich stronach, ale gniazdko nie daje się sparować w żadnym z trybów, mimo że na routerze widzę że podłączyło się do wifi i nawet daje się pingować
Proszę.
Musiałem zwinąć chwilowo swój zestaw testowy, ale porównując pliki, to chyba w załączniku znajdę soft dla Supli, a nie oryginalny firmware do SmartDGM
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

pt lis 15, 2019 8:16 pm

madiklog pisze:
pt lis 15, 2019 6:14 pm

Musiałem zwinąć chwilowo swój zestaw testowy, ale porównując pliki, to chyba w załączniku znajdę soft dla Supli, a nie oryginalny firmware do SmartDGM
Masz rację, mój błąd.
Tutaj masz poprawny plik.
ODPOWIEDZ