Blitzwolf-SHP6

djack2017
Posty: 353
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

śr lis 27, 2019 10:11 pm

Co za chamstwo, właśnie miałem kupować i widzę cenę 52 zł, a rano pisali, że do 3 grudnia jest promocja.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 224
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

czw lis 28, 2019 12:11 pm

Jak ja weszłem to było 9szt. Jak zakończyłem proces zakupu to z karty znikło mi 52zl. Czyli ktos mibwykuoił wszystkie sztuki ale tak niebpowinno byc jak cos mam w koszyku i robię transakcje
djack2017
Posty: 353
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

pt lis 29, 2019 7:09 am

Dzisiaj znów są po 39 zł. Kupiłem 3 sztuki w tej cenie.
Demolkaa pisze:
czw lis 28, 2019 12:11 pm
Jak ja weszłem to było 9szt. Jak zakończyłem proces zakupu to z karty znikło mi 52zl. Czyli ktos mibwykuoił wszystkie sztuki ale tak niebpowinno byc jak cos mam w koszyku i robię transakcje
Napisz do nich reklamację na adres: cservice@banggood.com
Myślę, że jakoś Ci ją uznają, bo ja opisałem wczorajszą moją sytuację i odpisali mi, że otrzymam kod promocyjny jak im napiszę co chciałem kupić.
Maniek913
Posty: 198
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:46 pm

pt lis 29, 2019 9:18 am

djack2017 pisze:
ndz paź 06, 2019 7:23 pm
Dla porządku informuję, że jest firmware dla sterownika Blitzwolf-SHP6 dla systemu SUPLA i Zabbix. Współczynniki kalibracji wpisuje się na stronie konfiguracji urządzenia. Urządzenie wyświetla wyniki w apce na smartfonie zgodnie ze standardem @pzygmunta.
Zastosowany został programowy filtr przeciwzakłóceniowy, więc urządzenie nie powinno być wraźliwe na elektryczne zakłócenia zewnętrzne.
Gdzie można to firmware pobrać? Twoja stronka chyba już nie jest aktywna.
djack2017
Posty: 353
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

pt lis 29, 2019 9:58 am

Gdzie można to firmware pobrać? Twoja stronka chyba już nie jest aktywna.
https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... oad&cid=54
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 490
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt lis 29, 2019 12:10 pm

Demolkaa pisze:
czw lis 28, 2019 12:11 pm
Jak ja weszłem to było 9szt. Jak zakończyłem proces zakupu to z karty znikło mi 52zl. Czyli ktos mibwykuoił wszystkie sztuki ale tak niebpowinno byc jak cos mam w koszyku i robię transakcje
Niestety w wielu sklepach tak jest, o czym się przekonałem ostatnio. To, że coś dodasz do koszyka nie oznacza rezerwacji dla Ciebie. Jak nie kupisz od razu, to ktoś może Ci to sprzątnąć.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x Shelly 1v3, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 224
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

sob lis 30, 2019 10:46 am

djack2017 pisze:
pt lis 29, 2019 7:09 am
Dzisiaj znów są po 39 zł. Kupiłem 3 sztuki w tej cenie.
Demolkaa pisze:
czw lis 28, 2019 12:11 pm
Jak ja weszłem to było 9szt. Jak zakończyłem proces zakupu to z karty znikło mi 52zl. Czyli ktos mibwykuoił wszystkie sztuki ale tak niebpowinno byc jak cos mam w koszyku i robię transakcje
Napisz do nich reklamację na adres: cservice@banggood.com
Myślę, że jakoś Ci ją uznają, bo ja opisałem wczorajszą moją sytuację i odpisali mi, że otrzymam kod promocyjny jak im napiszę co chciałem kupić.
to ja napisałem to mi jako że już kupiłem to dają jakieś 100punktów które później będę mógł wymienić na bon
and111
Posty: 82
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

wt gru 17, 2019 6:21 pm

Dziś dostałem przesyłkę z gniazdkami zakupionymi pod wskazanym linkiem.

Podpowiedzcie z jakimi ustawieniami należy wgrać soft?

EDIT

Sam odpowiem:

CrystalFreq 26M
SPI SPEED 40Mhz
SPI MODE DOUT
FLASH SIZE 8 Mbit (czyli 1MByte)
BAUDRATE 115200


boot_v1.5.bin ------------------------> 0x00000
Blitzwolf_BW_SHP6.bin --------> 0x01000
esp_init_data_default.bin ------> 0xfc000
Awatar użytkownika
pilcu
Posty: 140
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:49 am
Lokalizacja: Wrocław

pt sty 17, 2020 8:00 am

Witam.
Wrzuciłem soft, który był podany w linku kilka postów wcześniej. Wszystko poszło OK, przekaźnik steruje ale licznik nie zlicza zużycia energii.
Dodam, że w panelu konfiguracyjnym po zalogowaniu na urządzenie mamy 3 pola z wartościami mnożników i wszystkie są ustawione na 100.
Co z tym jest nie tak?
m4riolos
Posty: 5
Rejestracja: wt mar 19, 2019 1:40 pm

pn lut 03, 2020 4:06 pm

Mam te same objawy, z tym że chodzi o gniazdo SHP6 15A (3450W). Kanał pomiarowy się pojawia w aplikacji klienciej, ale nie wyświetla żadnych wartości oraz nie da się kliknąć żadnego przycisku (fazy) - brak również zapisanych jakichkolwiek pomiarów.

Czy orientuje się czy jest jakiś działający soft z pomiarem energii dla tego gniazda?
ODPOWIEDZ