BlitzWolf SHP8

zokopian
Posty: 59
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

pt sty 03, 2020 3:58 pm

Witam.
Ostatnio zakupiłem
gniazdko Blitzwolf SHP8 16A z układem pomiarowym opartym na BL0937.
Na pokładzie jest ESP8285.
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Pinout:

gpio3 - button
gpio1 - led blue
gpio13 - led red
gpio14 - relay
gpio4 - bl0937 cf
gpio5 - hlwbl cf1
gpio12 - hlwbl seli

Do gniazgka pasuje soft od DSG_W162 przygotowany prtzez kolegę @djack2017
https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... oad&cid=54

Do manualnego załączenia przekaźnika trzeba przytrzymać przycisk przez około 3s.
Przejście w tryb konfiguracji przez przytrzymanie przycisku 10s

Wgrywamy trzy pliki pod adresy::

boot_v1.5.bin ------------------------> 0x00000
DSG_W162.bin ----------------------> 0x01000
esp_init_data_default.bin ------> 0xfc000

na ustawieniach:

CrystalFreq 26M
SPI SPEED 40Mhz
SPI MODE DOUT
FLASH SIZE 8 Mbit (czyli 1MByte)
BAUDRATE 115200

Możnaby jeszcze zmienić, aby niebieska dioda po zalogowaniu się gasła - wtedy lepiej byłoby widać czerwoną diodę sygnalizującą załączenie przekaźnika (i tu ukłon w stronę tgwórcy softu oraz podziękowania za czas poświęcony na jego stworzenie).
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
kriz1
Posty: 14
Rejestracja: sob sty 26, 2019 9:30 pm

pt sty 15, 2021 6:56 pm

Niestety nie mogę pobrać firmware. W sumie to żadnego ze strony djack.

Czy ktoś byłby uprzejmy udostępnić ten wsad na maila ?
Patryk
Posty: 1275
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pt sty 15, 2021 7:14 pm

kriz1 pisze:
pt sty 15, 2021 6:56 pm
Niestety nie mogę pobrać firmware. W sumie to żadnego ze strony djack.

Czy ktoś byłby uprzejmy udostępnić ten wsad na maila ?
Jeżeli to jest to samo co DGM-W162 to tu Masz soft od @elmaya.
Sprawdzony i przetestowany.
https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?p=84724#p84724
Budek
Posty: 140
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

pt sty 15, 2021 7:41 pm

Polecam od @Elmaya. Można by nawet spróbować przez tuya.. bez rozbierania :)

/Budek
kriz1
Posty: 14
Rejestracja: sob sty 26, 2019 9:30 pm

pt sty 15, 2021 8:16 pm

Pięknie dziękuję ..
Układ od południa leży już na stole więc pójdzie "po kablu" ;-)
Elmaya mam już w sp111 i działa bardzo dobrze, co prawda chwilę mi zajęła kalibracja bo troszkę mało informacji było na ten temat ale już jest super.
Jeszcze raz dziękuję.
Patryk
Posty: 1275
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

pt sty 15, 2021 8:26 pm

Zasada kalibracji jest identyczna jak w sp111 @elmaya.
Jedyną różnicą, którą zauważysz to będzie "szybkie" miganie LED podczas konfiguracji.
To akurat jest moja "sprawka" w tym sofcie, co Ci podlinkowalem.
Jeżeli chcesz identyczne jak w sp111 to parę postów wyżej jest "oryginał" - wolne miganie podczas konfiguracji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gotowy sprzęt”