Sonoff Basic - RF R2 Power

adamwro25
Posty: 30
Rejestracja: ndz mar 04, 2018 1:25 pm

wt kwie 23, 2019 7:07 am

scoobi pisze:
śr gru 12, 2018 8:02 pm
"nowy" basic
soft multiboard od espablo :)
wybrana wersja SX2
typ termometru ds18b20
wybór przyciku, stanu przekaźnika według uznania
GPIO1 dht11
GPIO2 ds18b20
Gpio3 Sensor
Uwaga 1 jak damy sensor na GPIO1 a dht11 na Gpio3 to moduł nie wstanie przy zamkniętym sensorze
PS ja zrobiłem sobie mostek z wejścia sterującego przekaźnik na pole lutownicze LED i teraz w zależności od stanu przekaźnika świeci się dioda na module na czerwono.
Mi nie chce wstać tylko przy ustawieniu gpio(tx) na sensors i zwartym czujniku(np krańcówce), dla samego gpio(rx) wstaje ale brak reakcji na krańcówke

gpio(rx) musi byc zwarty z pinem 3.3v zeby była reakcja ikony sensora, a nie z masa
gregor36
Posty: 11
Rejestracja: sob paź 27, 2018 11:51 am

śr maja 01, 2019 5:09 pm

Panowie na którym pinie jest GIPO14 ??
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr maja 01, 2019 9:43 pm

Z tego co wiem, to w R2 GPIO14 nie jest wyprowadzony...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
maly_13
Posty: 58
Rejestracja: pt paź 28, 2016 3:55 am
Lokalizacja: Wlkp.

czw maja 09, 2019 10:05 am

a ja mam z rf i nie załącza mi z pilota 433 zapala się dioda na czerwono ale przekaźnika nie załącza soft to multiboard i s2x
w użyciu: supla, nettemp...
Awatar użytkownika
pilcu
Posty: 165
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:49 am
Lokalizacja: Wrocław

czw maja 09, 2019 10:49 am

maly_13 pisze:
czw maja 09, 2019 10:05 am
a ja mam z rf i nie załącza mi z pilota 433 zapala się dioda na czerwono ale przekaźnika nie załącza soft to multiboard i s2x
A ja mam i działa. Soft multiboard ale wersja z grudnia 2018 i wybrane s2x.
maly_13
Posty: 58
Rejestracja: pt paź 28, 2016 3:55 am
Lokalizacja: Wlkp.

pt maja 10, 2019 5:49 am

Mam tą wersję
https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmwa ... multiboard

i niestety u mnie nie działa
w użyciu: supla, nettemp...
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

pt maja 10, 2019 8:00 pm

To spróbuj tej z załącznika.
Załączniki
multiboard_OK.rar
(218.69 KiB) Pobrany 257 razy
maly_13
Posty: 58
Rejestracja: pt paź 28, 2016 3:55 am
Lokalizacja: Wlkp.

ndz maja 12, 2019 4:51 am

działa na tej wersji dzięki
w użyciu: supla, nettemp...
karasfm
Posty: 4
Rejestracja: ndz mar 17, 2019 1:21 pm

wt maja 14, 2019 5:16 pm

Witam, dopiero zaczynam przygodę z supla.
Pytanie jaki dokładnie soft wrzucić do tego modułu.
Ciągle wywala mi jakieś błędy, na szczęście kopiłem parę sztuk do testów.
Probuje na flash_download_tools_v3.6.5 i kicha.


https://zapodaj.net/ee18acc24b834.jpg.html

https://zapodaj.net/6608010e2835b.jpg.html

https://zapodaj.net/7d71fd5182f66.jpg.html
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt maja 14, 2019 5:18 pm

karasfm pisze:
wt maja 14, 2019 5:16 pm
Witam, dopiero zaczynam przygodę z supla.
Pytanie jaki dokładnie soft wrzucić do tego modułu.
Ciągle wywala mi jakieś błędy, na szczęście kopiłem parę sztuk do testów.
Probuje na flash_download_tools_v3.6.5 i kicha.


https://zapodaj.net/ee18acc24b834.jpg.html

https://zapodaj.net/6608010e2835b.jpg.html

https://zapodaj.net/7d71fd5182f66.jpg.html
viewforum.php?f=23
ODPOWIEDZ