Sonoff gate

Post Reply
piwakk
Posts: 18
Joined: Sun Dec 16, 2018 11:03 am

Sun Apr 07, 2019 8:17 am

Witam
Chciałbym podłączyć sonoffa bramowego do napędu Hato DKC400Y
Mogę odciąć istniejący kontrakton i wpiąć się równolegle do kontraktonu który mam w napędzie czy raczej taka ingerencja w sonoffa jest kiepska nie mówiąc już o ingerencji w płycie napędu ?


https://www.elektroda.pl/rtvforum/downl ... ?id=406500
maly_13
Posts: 47
Joined: Fri Oct 28, 2016 3:55 am
Location: Wlkp.

Fri Apr 12, 2019 12:10 pm

i to jeden z napędów który robi swoje zobacz str.12 p.8
czy czasami na którymś nie ma możliwości podpięcia na jednym włączniku dzwonkowym (czyli otwierania-stop-zamykanie-stop-otwieranie.... tak robią wszyscy normalni) ale widać że są wyjątki.
w użyciu: supla, nettemp...
piwakk
Posts: 18
Joined: Sun Dec 16, 2018 11:03 am

Sun Apr 14, 2019 4:35 pm

Witam
Z podpięciem do wysterowania nie ma problemu ,chodzi mi o kontrakton
Istniejący w napędzie i podpięcie się do niego przewodami od sonoffa
maly_13
Posts: 47
Joined: Fri Oct 28, 2016 3:55 am
Location: Wlkp.

Sun Apr 14, 2019 4:48 pm

jak nie masz doświadczenia to nie korzystaj z kontaktrona od napędu, teoretyczni się da ale trzeba przeanalizować schemat i zobaczyć jak korzysta z tego sterownik czy podaje + czy masę kontaktron na elektronikę i ewentualnie podpiąć ale z ostrożnością nie odwracając polaryzacji. A jeszcze lepiej zastosować pc817 jako izolację, ale niestety bez schematu nikt tego tobie nie powie.

A czy działa wam czujnik ds18b20 na nowych synofach z softem multiboard, niestety u mnie nie chce ani na :TX, RX, IO2 nie pokazuje mi temperatury.
w użyciu: supla, nettemp...
piwakk
Posts: 18
Joined: Sun Dec 16, 2018 11:03 am

Sun Apr 14, 2019 6:52 pm

Na początek podepnę sonoffa bez ingerencji w napęd jedynie wystawie kontrakton od sonoffa do magnesu
Post Reply