Sonoff Touch 2 kanałowy.

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9624
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob paź 07, 2017 2:30 pm

W załączniku. W teorii powinien działać. W praktyce nie sprawdzałem ponieważ nie mam pod ręką takiego sprzętu.
Załączniki
sonoff_touch_dual_user1.1024.new.2.zip
(234.54 KiB) Pobrany 184 razy
koyak
Posty: 21
Rejestracja: pn wrz 11, 2017 11:12 am

sob paź 07, 2017 3:41 pm

Zidane pisze:
sob paź 07, 2017 1:16 pm
koyak pisze:
pn wrz 25, 2017 12:04 pm
prosto z Hong Kongu dotarł do mnie sonoff touch 2 kanałowy.
Cześć
A możesz podzielić się linkiem? I jaka wersja puszki do kwadratowej czy okrągłej?
https://www.itead.cc/sonoff-t1.html

To kupowałem, do kwadratowej. Nie ma jeszcze do okrągłej.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob paź 07, 2017 6:10 pm

pzygmunt pisze:
sob paź 07, 2017 2:30 pm
W załączniku. W teorii powinien działać. W praktyce nie sprawdzałem ponieważ nie mam pod ręką takiego sprzętu.
A więc tak, w praktyce :)
działają przekaźniki ale nie działa dotyk ten na GPIO9
możesz Przemku zerknąć czy sterowanie ustawiłeś na 9?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob paź 07, 2017 7:02 pm

Jeszcze jedna sprawa, w tym module wg mnie stanowczo za jasno świeci dioda od wifi wydaje mi się że przydałoby się przygotowanie od razu softu z opcją żeby po zalogowaniu led zgasł :)
Załączniki
touch2.jpg
touch2.jpg (401.81 KiB) Przejrzano 3101 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9624
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz paź 08, 2017 3:31 pm

Jest na 9-tce. Widocznie jest inaczej podłączony. Możesz sprawdzić multimetrem ?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz paź 08, 2017 8:08 pm

Byłem na wyjeździe.
Aż wgrałem ponownie soft żeby sprawdzić bo zacząłem się zastanawiać czy może faktycznie na GPIO10 nie jest ten dotyk - ale nie
touch2 on.jpg
touch2 on.jpg (64.37 KiB) Przejrzano 3064 razy
touch2 off.jpg
touch2 off.jpg (63.28 KiB) Przejrzano 3064 razy
na fotkach widać z podglądu z softu espeasy reakcję na dotyk z GPIO9 -> przekaźnik GPIO5
miernikiem też wychodzi to samo
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9624
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn paź 09, 2017 7:34 am

Jest tam pullup ?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn paź 09, 2017 8:33 am

Przyznam się, że nie zmierzyłem tego :( sprawdzę dziś wieczorem bo ze zdjęć nic nie wynika
ale patrzyłem przed chwilą w tej aplikacji i tam jest zaznaczone "ptaszkiem" pullup.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn paź 09, 2017 2:39 pm

mierząc miernikiem wychodzi, że nie ma rezystorów
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9624
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn paź 09, 2017 3:18 pm

wojtas567 pisze:
pn paź 09, 2017 2:39 pm
mierząc miernikiem wychodzi, że nie ma rezystorów
Włącz zasilanie i sprawdź czy jest tam stan wysoki czy niski bez dotykania przycisku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sonoff Touch”