Sonoff Touch 2 kanałowy.

User avatar
pzygmunt
Posts: 7080
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Oct 07, 2017 2:30 pm

W załączniku. W teorii powinien działać. W praktyce nie sprawdzałem ponieważ nie mam pod ręką takiego sprzętu.
Attachments
sonoff_touch_dual_user1.1024.new.2.zip
(234.54 KiB) Downloaded 109 times
koyak
Posts: 21
Joined: Mon Sep 11, 2017 11:12 am

Sat Oct 07, 2017 3:41 pm

Zidane wrote:
Sat Oct 07, 2017 1:16 pm
koyak wrote:
Mon Sep 25, 2017 12:04 pm
prosto z Hong Kongu dotarł do mnie sonoff touch 2 kanałowy.
Cześć
A możesz podzielić się linkiem? I jaka wersja puszki do kwadratowej czy okrągłej?
https://www.itead.cc/sonoff-t1.html

To kupowałem, do kwadratowej. Nie ma jeszcze do okrągłej.
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Oct 07, 2017 6:10 pm

pzygmunt wrote:
Sat Oct 07, 2017 2:30 pm
W załączniku. W teorii powinien działać. W praktyce nie sprawdzałem ponieważ nie mam pod ręką takiego sprzętu.
A więc tak, w praktyce :)
działają przekaźniki ale nie działa dotyk ten na GPIO9
możesz Przemku zerknąć czy sterowanie ustawiłeś na 9?
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Oct 07, 2017 7:02 pm

Jeszcze jedna sprawa, w tym module wg mnie stanowczo za jasno świeci dioda od wifi wydaje mi się że przydałoby się przygotowanie od razu softu z opcją żeby po zalogowaniu led zgasł :)
Attachments
touch2.jpg
touch2.jpg (401.81 KiB) Viewed 2082 times
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
pzygmunt
Posts: 7080
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Oct 08, 2017 3:31 pm

Jest na 9-tce. Widocznie jest inaczej podłączony. Możesz sprawdzić multimetrem ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 08, 2017 8:08 pm

Byłem na wyjeździe.
Aż wgrałem ponownie soft żeby sprawdzić bo zacząłem się zastanawiać czy może faktycznie na GPIO10 nie jest ten dotyk - ale nie
touch2 on.jpg
touch2 on.jpg (64.37 KiB) Viewed 2045 times
touch2 off.jpg
touch2 off.jpg (63.28 KiB) Viewed 2045 times
na fotkach widać z podglądu z softu espeasy reakcję na dotyk z GPIO9 -> przekaźnik GPIO5
miernikiem też wychodzi to samo
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
pzygmunt
Posts: 7080
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Oct 09, 2017 7:34 am

Jest tam pullup ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Oct 09, 2017 8:33 am

Przyznam się, że nie zmierzyłem tego :( sprawdzę dziś wieczorem bo ze zdjęć nic nie wynika
ale patrzyłem przed chwilą w tej aplikacji i tam jest zaznaczone "ptaszkiem" pullup.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Oct 09, 2017 2:39 pm

mierząc miernikiem wychodzi, że nie ma rezystorów
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
pzygmunt
Posts: 7080
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Oct 09, 2017 3:18 pm

wojtas567 wrote:
Mon Oct 09, 2017 2:39 pm
mierząc miernikiem wychodzi, że nie ma rezystorów
Włącz zasilanie i sprawdź czy jest tam stan wysoki czy niski bez dotykania przycisku.
Post Reply