Sonoff Touch 2 kanałowy.

User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Feb 21, 2018 6:25 am

Będę nudny, ale obstawiam zasilanie ;)
Zasilasz z programatora?
Spróbowalbym też Flasha w wersji 1.2, u mnie ten nowszy się nie sprawdza...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
effendi
Posts: 21
Joined: Wed Apr 26, 2017 9:36 am

Wed Feb 21, 2018 6:27 am

... tak zasilam z programatora.
Miałeś racje - zmiana programu na v1.2 pomogła.
THX
effendi
Posts: 21
Joined: Wed Apr 26, 2017 9:36 am

Wed Feb 21, 2018 7:38 am

Po wgraniu oprogramowania urodził sie nowy problem... jak to podłączyć ;)?
W pokoju obok siebie mam 3 włączniki 2 przyciskowe, które załączają 6 lamp.
Chcę zastąpić te włączniki na sonoff touch dual T1
Do każdego włącznika z puszki dochodzi 3żyłowy kabel. Z czego wynika, że brakuje mi jednego kabla do obsługi lamp poprzez włącznik sonoff Jest sposób aby podłączyć to tak, aby działało?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6895
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Feb 21, 2018 10:57 am

effendi wrote:
Wed Feb 21, 2018 7:38 am
Po wgraniu oprogramowania urodził sie nowy problem... jak to podłączyć ;)?
W pokoju obok siebie mam 3 włączniki 2 przyciskowe, które załączają 6 lamp.
Chcę zastąpić te włączniki na sonoff touch dual T1
Do każdego włącznika z puszki dochodzi 3żyłowy kabel. Z czego wynika, że brakuje mi jednego kabla do obsługi lamp poprzez włącznik sonoff Jest sposób aby podłączyć to tak, aby działało?
Rozrysuj aktualny schemat instalacji.
effendi
Posts: 21
Joined: Wed Apr 26, 2017 9:36 am

Wed Feb 21, 2018 11:25 am

User avatar
pzygmunt
Posts: 6895
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Feb 21, 2018 12:02 pm

Masz dwa wyjścia.
1. Dociągnąć dodatkowy przewód do włącznika.
2. Zrezygnować z podwójnego włącznika i włączać obie żarówki na raz.
effendi
Posts: 21
Joined: Wed Apr 26, 2017 9:36 am

Wed Feb 21, 2018 12:45 pm

Dzięki za odpowiedź.. w opcji 1 wystarczy jeden przewód, który szeregowo zasili wszystkie włączniki?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6895
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Feb 21, 2018 12:52 pm

Nie. Prowadzisz go od N do Łącznika tak aby mieć tam zasilanie dla Touch-a.
maras
Posts: 69
Joined: Fri Jan 26, 2018 10:10 am

Tue Feb 27, 2018 8:51 pm

Jest gdzieś soft do jednoprzyciskowego Sonoffa Touch?
User avatar
Lucas
Posts: 424
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Tue Feb 27, 2018 9:50 pm

maras wrote:
Tue Feb 27, 2018 8:51 pm
Jest gdzieś soft do jednoprzyciskowego Sonoffa Touch?
Jest. Pogadaj z @Zybi. U mnie jego soft w pojedynczym Touch'u działa idealnie.
Post Reply