Sonoff Touch 2 kanałowy.

Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr lut 21, 2018 6:25 am

Będę nudny, ale obstawiam zasilanie ;)
Zasilasz z programatora?
Spróbowalbym też Flasha w wersji 1.2, u mnie ten nowszy się nie sprawdza...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
effendi
Posty: 26
Rejestracja: śr kwie 26, 2017 9:36 am

śr lut 21, 2018 6:27 am

... tak zasilam z programatora.
Miałeś racje - zmiana programu na v1.2 pomogła.
THX
effendi
Posty: 26
Rejestracja: śr kwie 26, 2017 9:36 am

śr lut 21, 2018 7:38 am

Po wgraniu oprogramowania urodził sie nowy problem... jak to podłączyć ;)?
W pokoju obok siebie mam 3 włączniki 2 przyciskowe, które załączają 6 lamp.
Chcę zastąpić te włączniki na sonoff touch dual T1
Do każdego włącznika z puszki dochodzi 3żyłowy kabel. Z czego wynika, że brakuje mi jednego kabla do obsługi lamp poprzez włącznik sonoff Jest sposób aby podłączyć to tak, aby działało?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8471
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 21, 2018 10:57 am

effendi pisze:
śr lut 21, 2018 7:38 am
Po wgraniu oprogramowania urodził sie nowy problem... jak to podłączyć ;)?
W pokoju obok siebie mam 3 włączniki 2 przyciskowe, które załączają 6 lamp.
Chcę zastąpić te włączniki na sonoff touch dual T1
Do każdego włącznika z puszki dochodzi 3żyłowy kabel. Z czego wynika, że brakuje mi jednego kabla do obsługi lamp poprzez włącznik sonoff Jest sposób aby podłączyć to tak, aby działało?
Rozrysuj aktualny schemat instalacji.
effendi
Posty: 26
Rejestracja: śr kwie 26, 2017 9:36 am

śr lut 21, 2018 11:25 am

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8471
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 21, 2018 12:02 pm

Masz dwa wyjścia.
1. Dociągnąć dodatkowy przewód do włącznika.
2. Zrezygnować z podwójnego włącznika i włączać obie żarówki na raz.
effendi
Posty: 26
Rejestracja: śr kwie 26, 2017 9:36 am

śr lut 21, 2018 12:45 pm

Dzięki za odpowiedź.. w opcji 1 wystarczy jeden przewód, który szeregowo zasili wszystkie włączniki?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8471
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lut 21, 2018 12:52 pm

Nie. Prowadzisz go od N do Łącznika tak aby mieć tam zasilanie dla Touch-a.
maras
Posty: 71
Rejestracja: pt sty 26, 2018 10:10 am

wt lut 27, 2018 8:51 pm

Jest gdzieś soft do jednoprzyciskowego Sonoffa Touch?
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 589
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

wt lut 27, 2018 9:50 pm

maras pisze:
wt lut 27, 2018 8:51 pm
Jest gdzieś soft do jednoprzyciskowego Sonoffa Touch?
Jest. Pogadaj z @Zybi. U mnie jego soft w pojedynczym Touch'u działa idealnie.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sonoff Touch”