Sonoff Touch 2 kanałowy.

maras
Posts: 65
Joined: Fri Jan 26, 2018 10:10 am

Tue Jun 26, 2018 3:02 pm

Trochę inna metoda na flash mode:
https://www.youtube.com/watch?v=yj3_6oKUh1w
nitzsche
Posts: 89
Joined: Sun Dec 31, 2017 10:15 am

Wed Jun 27, 2018 9:34 pm

dzięki, oba sposoby zadziałały.
wsosniak
Posts: 272
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Tue Jul 10, 2018 8:57 am

Witam

W najbliższych dniach mam zamiar zmienić firmware z ITEAD na SUPLA do dwukanałowego SONOFF TOUCH . Na stronie supla.org w sekcji POBIERZ mogę pobrać „SonoffTouch.zip” i tu pytanie : czy to jest uniwersalny firmware niezależnie czy to jest jedno , dwu czy trzykanałowy przełącznik ? Czy wszytskie przyciski mi będą chodziły po wgraniu tego firmware ?

Jeśli ten firmware w pliku „SonoffTouch.zip” jest dedykowany tylko dla jednokanałowego , to czy mogę prosić autorów SUPLA.ORG o przygotowanie i wrzucenie na stronę oficjalnego rozwiązania dla touch-a dwu i trzykanałowego ?

z góry dziekuję
pozdr
wojtek
Dunay
Posts: 63
Joined: Thu Jan 04, 2018 7:39 pm

Tue Jul 10, 2018 10:09 am

wsosniak wrote:
Tue Jul 10, 2018 8:57 am
Witam

W najbliższych dniach mam zamiar zmienić firmware z ITEAD na SUPLA do dwukanałowego SONOFF TOUCH . Na stronie supla.org w sekcji POBIERZ mogę pobrać „SonoffTouch.zip” i tu pytanie : czy to jest uniwersalny firmware niezależnie czy to jest jedno , dwu czy trzykanałowy przełącznik ? Czy wszytskie przyciski mi będą chodziły po wgraniu tego firmware ?

Jeśli ten firmware w pliku „SonoffTouch.zip” jest dedykowany tylko dla jednokanałowego , to czy mogę prosić autorów SUPLA.ORG o przygotowanie i wrzucenie na stronę oficjalnego rozwiązania dla touch-a dwu i trzykanałowego ?

z góry dziekuję
pozdr
wojtek
Obczaj ten temat viewtopic.php?f=11&t=3190

oraz ten viewtopic.php?f=11&t=3591
wsosniak
Posts: 272
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Tue Jul 10, 2018 10:38 am

tak tak , widziałem te wątki, jestem w kontakcie z userem Zybi w tym temacie na priv.

Tylko :
1) nigdzie nie pisze czy ten ZIP na SUPLA.ORG dla SONOFF TOUCH jest dla jedno kanałowego czy uniwerslany czy...… a warto byłoby to wiedzieć.
2) Jeśli SUPLA ma oficjalny firmware dla jednokanałowego touch-a , to też powinna mieć dla dwu i trzy kanałowego (jeśli nie ma teraz , to fajnie byłoby wiedzieć kiedy będzie takowy dostępny, czy w ogóle będzie …..). A user Zybi jest najzwyczajniejszym człowiekiem który może zachorować (czego mu oczywiście nie życzę, wręcz przeciwnie :) ) może wygrać w totka i mieć gdzieś SUPLĘ :), może ………. i co wtedy ? Oficjalne rozwiązanie to oficjalne rozwiązanie :)

pozdr
vajera
Posts: 169
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Mon Nov 05, 2018 2:51 pm

Witam wszystkich Suplowiczów ;-)

jestem nowy w tych tematach, ale zdążyłem się już mocno wkręcić - w sobotę założyłem 3 moduły Zamel SRW-01 do rolet w sypialni i Sonoff Touch 2-kanałowy do sterowania oświetleniem, w drodze kilka kolejnych gadżetów ;-)

Tyle wstępu, pora na pytanie - przeryłem forum dosyć mocno i wiem, że temat był poruszany, ale nie znalazłem ostatecznej odpowiedzi - czy można użyć Sonoff Touch'a do sterowania silnikiem rolety i czy jest to bezpieczne rozwiązanie?
A jeżeli tak to jaki soft trzeba wgrać do Sonoff'a?

pozdrawiam

Łukasz
Shifter
Posts: 10
Joined: Sat Jun 18, 2016 1:23 pm

Wed Dec 26, 2018 12:51 pm

Wgrałem soft z https://github.com/SUPLA/ESP8285/tree/m ... noff_touch i mój 2-kanałowy Sonoff Touch jest widoczny jako jednokanałowy. Czy możecie mi wskazać który soft mam wgrać? Czy może należy to jeszcze gdzieś do konfigurować?
feszter
Posts: 71
Joined: Mon Jul 30, 2018 7:36 pm
Location: Wodzisław Śl.

Wed Dec 26, 2018 1:39 pm

Wgraj Multiboarda od Espablo
Shifter
Posts: 10
Joined: Sat Jun 18, 2016 1:23 pm

Thu Dec 27, 2018 5:20 pm

feszter wrote:
Wed Dec 26, 2018 1:39 pm
Wgraj Multiboarda od Espablo
Dzięki, poszło :)
akir
Posts: 92
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sun Dec 30, 2018 5:09 pm

Panowie Potrzebuje użych dwóch sonoff touch 1-pojedynczy schodowy , 2 -jako podwójny (jeden przycisk schodowy drugi jako pojedynczy). Jak rozwiązać żeby działało i jak najmniej zmian wykonać w instalacji?
Przy schodowych mam po 3 kable na puszkę, w drugim dwa dodatkowe na drugie oświetlenie N oczywiście sobie dołożę.
W ewelink da się to prosto rozwiązać dokładamy tylko N i wszystko połączy się samo, jak zrobić to w supli?
Post Reply