Sonoff Touch 2 kanałowy.

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn paź 09, 2017 4:56 pm

na obu jest stan wysoki
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt paź 13, 2017 9:48 am

Cześć Przemku
udało Ci się coś zmodyfikować żeby działały oba dotyki?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9124
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt paź 13, 2017 9:57 am

To co wysłałem powinno działać. Nie mam pomysłu co jest nie tak.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt paź 13, 2017 10:01 am

a ustawienia do wgrywania takie same jak przy 1 kanałowym?
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9124
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt paź 13, 2017 10:02 am

tak
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt paź 13, 2017 10:26 am

pzygmunt pisze:
pt paź 13, 2017 9:57 am
To co wysłałem powinno działać. Nie mam pomysłu co jest nie tak.
Przemek "wrzuć" mi definicję tych płytek to u siebie przekompiluję firmware.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9124
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt paź 13, 2017 10:34 am

Wrzucone na githuba
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt paź 13, 2017 12:37 pm

Przetestujcie ten soft:
v2.5.3

sonoff_touch_dual_1024_eagle.flash.bin ----------->0x00000
sonoff_touch_dual_1024_eagle.irom0text.bin ----->0x40000
esp_init_data_default.bin ---------------------------->0xFC000

SPI MODE - DOUT
Flash Size - 8Mbit (1MByte)

Załącznik usunięto
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz paź 15, 2017 1:02 pm

Cześć
Przetestowane, i kanał 0 nie reaguje na przycisk
odwrotnie niż na sofcie Przemka
Jakby udało się oba wgrać to by działały oba przyciski ;)
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz paź 15, 2017 5:00 pm

Czy uda się to poprawić Zybi?
wejścia są GPIO0 i GPIO9 i 9 działa a 0 nie działa
wyjścia są prawidłowo
DS nie testowałem
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sonoff Touch”