Sonoff Touch 2 kanałowy.

Zybi
Posts: 1325
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Oct 15, 2017 5:04 pm

wojtas567 wrote:
Sun Oct 15, 2017 5:00 pm
Czy uda się to poprawić Zybi?
wejścia są GPIO0 i GPIO9 i 9 działa a 0 nie działa
wyjścia są prawidłowo
DS nie testowałem
Zobacz ten. U mnie na ESP-12E działa, ale GPIO9 nie mogę sprawdzić bo jest to niemożliwe.

Załącznik usunięto
User avatar
wojtas567
Posts: 1647
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 15, 2017 5:25 pm

Na twoich softach działa GPIO9 a GPIO0 nie działą tu też - dziwne
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posts: 1325
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Oct 15, 2017 5:54 pm

A jak dioda, bo odwróciłem jej logikę?
User avatar
wojtas567
Posts: 1647
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 15, 2017 6:07 pm

Dioda mruga przy logowaniu i gaśnie
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posts: 1325
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Oct 15, 2017 6:07 pm

wojtas567 wrote:
Sun Oct 15, 2017 5:25 pm
Na twoich softach działa GPIO9 a GPIO0 nie działa tu też - dziwne
Bardzo dziwne, ale może ten:

Załącznik usunięto
User avatar
wojtas567
Posts: 1647
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 15, 2017 6:29 pm

Teraz przestało reagować i GPIO9 :(
z aplikacji przekaźniki klikają OK
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posts: 1325
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Oct 15, 2017 6:33 pm

wojtas567 wrote:
Sun Oct 15, 2017 6:29 pm
Teraz przestało reagować i GPIO9 :(
z aplikacji przekaźniki klikają OK
No to przynajmniej wiem czego nie robić.
User avatar
wojtas567
Posts: 1647
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 15, 2017 6:38 pm

:)
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posts: 1325
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Oct 15, 2017 6:43 pm

Może ten.
U mnie po zalogowaniu moduł przechodzi do stanu konfiguracji ponieważ coś ciągnie GPIO-0 do masy, ale może na ESP8285 będzie dobrze.

Załącznik usunięto.
User avatar
wojtas567
Posts: 1647
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 15, 2017 7:01 pm

Niestety nie jest dobrze
nawet z aplikacji nie mogę włączyć przekaźników a moduł restartuje się po ok 5 sek
Pozdrawiam
Wojtek
Post Reply