Sonoff Touch 2 kanałowy.

Post Reply
Zybi
Posts: 1388
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Oct 15, 2017 7:15 pm

wojtas567 wrote:
Sun Oct 15, 2017 7:01 pm
Niestety nie jest dobrze
nawet z aplikacji nie mogę włączyć przekaźników a moduł restartuje się po ok 5 sek
No to już nie mam pomysłów, ale dziwne, że Ci ten drugi soft nie działał, bo do tej pory, to co działało u mnie na ESP12-E działało także na ESP8285.
A z wykorzystaniem GPIO-10 zamiast GPIO-9 to na ESP12-E wszystko działa.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Oct 15, 2017 7:28 pm

Jeszcze moje głupie pytanie - Wojtku - czyścisz moduł przed kolejnym flaszowaniem?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 15, 2017 7:34 pm

Tak czyszczę :)

Wgrałem ponownie ten drugi soft i w nim przekaźniki działają ale przyciski nie,
tylko w pierwszej wersji działał przycisk na 9.
Zastanawia mnie jeszcze czemu w sofcie od Przemka działał port 0 a 9 nie chciała?
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Oct 15, 2017 7:42 pm

Wgraj z powrotem soft Przemka na próbę ;) może już nic nie działa?
Może problem jest gdzie indziej - z elektroniką.
To bardzo chimeryczne urządzenia i nawet sposób przykręcenia do ściany jest ważny, przynajmniej tak jest z 1-kanałowymi.
Pisał o tym też @michael
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Zybi
Posts: 1388
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sun Oct 15, 2017 7:44 pm

Sprawdź, czy stan aktywny/załączenie na GPIO-0 to zwarcie portu do masy.

Teoretycznie, to z moich kompilacji ta wersja powinna działać.

Załącznik usunięto
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Oct 15, 2017 8:01 pm

slawek wrote:
Sun Oct 15, 2017 7:42 pm
Wgraj z powrotem soft Przemka na próbę ;) może już nic nie działa?
U mnie działa stabilnie po wgraniu innego softu jest ok jak pisałem wcześniej wgrywając soft easy mogę oboma przyciskami włączać przekaźniki nawet zdarzyło mi się, że zrobiłem na krzyż :) jak źle opisałem.
Zybi wrote:
Sun Oct 15, 2017 7:44 pm
Sprawdź, czy stan aktywny/załączenie na GPIO-0 to zwarcie portu do masy.
GPIO0 podpięty do masy przełącza stan
ale GPIO9 nie zmienia się po podpięciu do masy
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Oct 17, 2017 8:34 am

Zybi wrote:
Sun Oct 15, 2017 7:44 pm

Teoretycznie, to z moich kompilacji ta wersja powinna działać.
Cześć
a powiedz mi czym ona się różni od pierwszej kompilacji?
bo pierwsza była prawie OK
GPIO0 - w tym urządzeniu wykorzystane jest też do wejścia w config może tu coś się gryzie?
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posts: 1388
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Tue Oct 17, 2017 9:09 am

Robiłem to online różne warianty, więc już tego nie odtworzę.
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Oct 17, 2017 9:27 am

Szkoda
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
wojtas567
Posts: 1802
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Oct 18, 2017 4:56 pm

Czyli pomysły się skończyły :(
Pozdrawiam
Wojtek
Post Reply