Sonoff Touch 2 kanałowy.

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 18, 2017 5:35 pm

Jak wygląda pinologia, jak przydzielone są piny GPIO?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 5:44 pm

wejścia dotyków GPIO0 i GPIO9 i odpowiednio wyjścia GPIO12 i GPIO5
aha led na GPIO13 jakby można ustawić na wyłączenie po zalogowaniu :)
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posty: 1440
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr paź 18, 2017 5:46 pm

wojtas567 pisze:
śr paź 18, 2017 4:56 pm
Czyli pomysły się skończyły :(
Zerknij tu:
https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmo ... noff-Touch

bo mi się ten zapis nie podoba "The Sonoff Touch button is not connected to GPIO0 ..."
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 5:58 pm

Tak wszystko się zgadza, bo chodzi o to, że nie da rady przytrzymując dotyk wprowadzić moduł w tryb programowania.
GPIO0 jest sterowany przez "scalak dotykowy" i nie jest podłączony bezpośrednio do masy
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posty: 1440
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr paź 18, 2017 6:04 pm

wojtas567 pisze:
śr paź 18, 2017 5:58 pm
Tak wszystko się zgadza, bo chodzi o to, że nie da rady przytrzymując dotyk wprowadzić moduł w tryb programowania.
GPIO0 jest sterowany przez "scalak dotykowy" i nie jest podłączony bezpośrednio do masy
A czy sterowanie tym scalaczkiem dotykowym powoduje pośrednie zwieranie GPIO0 do masy, bo tak jest logika załączania w sofcie supli?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 6:05 pm

według mnie tak
robiąc zwarcie do masy załączam przekaźnik
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posty: 1440
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr paź 18, 2017 6:12 pm

wojtas567 pisze:
śr paź 18, 2017 6:05 pm
według mnie tak
robiąc zwarcie do masy załączam przekaźnik
to co piszesz znaczy, że soft działa?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 6:15 pm

soft działa jak najbardziej
z aplikacji można przełączać przekaźniki, tylko w sofcie od Przemka mogłem włączać dotykiem GPIO0 a od Ciebie działał mi tylko GPIO9
a jak wgrałem inny soft w którym jestem wstanie ręcznie zaznaczyć co ma być na we/wy działają mi oba dotyki bez problemu.
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posty: 1440
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr paź 18, 2017 6:24 pm

A Ja robię odniesienia do swojego softu, bo po prostu chcę wiedzieć co się dzieje na tym porcie przy moim sofcie, a dlaczego to przeczytaj readmi.txt w tym sofcie:
https://github.com/zchmielak/ESP8266/bl ... k_v2.0.rar
o SENSOR_PORT
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 6:39 pm

Zybi pisze:
śr paź 18, 2017 6:24 pm
A Ja robię odniesienia do swojego softu, bo po prostu chcę wiedzieć co się dzieje na tym porcie przy moim sofcie, a dlaczego to przeczytaj readmi.txt w tym sofcie:
https://github.com/zchmielak/ESP8266/bl ... k_v2.0.rar
o SENSOR_PORT
czyli sądzisz że jest tam stan niski?
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ