Sonoff Touch 2 kanałowy.

Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr paź 18, 2017 6:43 pm

Tego chcę właśnie o Ciebie się dowiedzieć, bo jak widzisz różne dziwne rzeczy mogą się dziać na portach.
Pull-ap na porcie, a sterowanie poprzez zwarcie do VCC, a nie do GND.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1827
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 6:45 pm

To podpowiedz mi jak mogę to sprawdzić miernikiem czy jakoś inaczej?
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr paź 18, 2017 6:46 pm

Tak miernikiem.
Przed dotykiem, po dotyku.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1827
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 6:59 pm

Miedzy masą a GPIO0 jest: 3,3V w chwili dotyku spadek do 0 i ponownie 3V3
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr paź 18, 2017 7:08 pm

wojtas567 pisze:
śr paź 18, 2017 6:59 pm
Miedzy masą a GPIO0 jest: 3,3V w chwili dotyku spadek do 0 i ponownie 3V3
No to tak jak być powinno, a nie działa.

Zobacz jeszcze ten soft:

Załącznik usunięto
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1827
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 7:22 pm

Zybi jesteś wielki :)
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr paź 18, 2017 7:32 pm

Nie ma nic za darmo, przygotuj za to do paczki readmi.txt, najlepiej po angielsku.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1827
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 7:33 pm

Ogólnie jest OK
ale po zaniku zasilania i powrocie jeżeli przekaźnik był załączony to się wyłączy i na odwrót
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1827
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 7:37 pm

Zybi pisze:
śr paź 18, 2017 7:32 pm
Nie ma nic za darmo, przygotuj za to do paczki readmi.txt, najlepiej po angielsku.
z angielskim to u mnie kiepsko ale coś zorganizuję :)
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1827
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 18, 2017 7:41 pm

W międzyczasie testuję ten moduł i wygląda to tak, że w chwili powrotu zasilania jest ustawienie z przed zaniku na ok 1-2 sekundy
a jak się zaloguje do sieci wifi to następuje przełączenie.
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ