Sonoff touch 1 kanałowy

Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 870
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob wrz 29, 2018 12:36 pm

wojtas567 pisze:
sob wrz 29, 2018 12:31 pm
PuteR pisze:
sob wrz 29, 2018 12:21 pm

W takim razie zamawiam i będę testował 😀 jeszcze jedno pytanie soft multiboard od espablo pasuje do tego?
Jeszcze nie miałem okazji wgrać ale mam jeden wolny i jest szansa że w przyszłym tygodniu mi się uda :).
Aha czyli aktualnie używasz innych softów, mogę wiedzieć jakich?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2003
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob wrz 29, 2018 1:47 pm

PuteR pisze:
sob wrz 29, 2018 12:36 pm

Aha czyli aktualnie używasz innych softów, mogę wiedzieć jakich?
Pewnie, że można na triple mam soft zybiego który tworzyliśmy razem nocami :).
Na pojedynczych oryginalny.
A na jednym załadowany "button" sterujący wieloma urządzeniami w pokoju.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 870
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob wrz 29, 2018 3:50 pm

Oryginalny czyli ten od ewelink? Czy ten triple będzie pasował również do dual i czy jest gdzieś dostępny czy to raczej na własny użytek? Button ten dostępny na forum od kolegi _duch czy jakiś inny?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2003
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob wrz 29, 2018 4:16 pm

PuteR pisze:
sob wrz 29, 2018 3:50 pm
Oryginalny czyli ten od ewelink? Czy ten triple będzie pasował również do dual i czy jest gdzieś dostępny czy to raczej na własny użytek? Button ten dostępny na forum od kolegi _duch czy jakiś inny?
oryginalny miałem na myśli supli który jest dostępny na githubie do 1-kanałowego
triple będzie pasował do duala i do pojedynczego też trzeba tylko na chmurze wyłączyć niepotrzebne kanały soft mam z chipID więc nie zadziała nawet z moim innym urządzeniem :(
Button ten od duch :) bardzo dobrze się sprawuje szkoda tylko że nie można wykorzystać przekaźnika w nim do sterowania oświetlenia.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 870
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn paź 22, 2018 4:42 pm

Może ktoś podpowiedzieć gdzie w tych touchach z czarnym paskiem należy się podpiąć żeby wgrać suplę?? Bo nie widzę tam żadnych wyjść.
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 579
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

pn paź 22, 2018 4:48 pm

TX i RX trzeba dolutować, masa i + będzie na łączniku goldpin. Można jeszcze dolutować masę pod GPIO-0 do wejście w tryb programowania.
Obrazek
Niespełniony automatyk.
XiaomiFans.PL
Gucio2607.
Posty: 493
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pn paź 22, 2018 5:12 pm

Touch'e z czarnym pakiem maja dwa rodzaje płytek..pokaż jaka masz
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 870
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn paź 22, 2018 5:15 pm

hmm no to taka prośba czy mógłby ktoś na zdjęciu zaznaczyć gdzie dokładnie z czym trzeba się wpiąć żeby wprowadzić to w tryb programowania i wgrać suplę. Przed zakupem myślałem że będzie to ładnie na płytce opisane a tu klops.
Z góry dzięki.

P.S. Co prawda mam wersję 2 kanałową ale chyba to różnicy nie robi.
Załączniki
20181022_190811.jpg
20181022_190811.jpg (2.55 MiB) Przejrzano 2171 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2003
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn paź 22, 2018 5:19 pm

Na tym zdjęciu masz pinologię, zwróć uwagę gie jest pin nr 1 czyli antena
Załączniki
8285.jpg
8285.jpg (211.53 KiB) Przejrzano 2168 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 870
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn paź 22, 2018 5:38 pm

Ok, ale tak dla zupełnie zielonego gościa, gdzie na tym moim zdjęciu jest antena 😝 i w jaki sposób mam wprowadzić to w tryb programowania.

Bawił bym się metodą prób i błędów, ale raz ze mogło by to zająć bardzo wiele czasu, a do tego obawiam się uszkodzenia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sonoff Touch”