Sonoff TH i dwa termometry

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

czw mar 07, 2019 9:43 pm

Sprawdź jeszcze na innym spi mode. Zobacz na DIO, jak nie to na pozostałych.
eXtrem
Posty: 13
Rejestracja: pn mar 04, 2019 8:41 pm

pt mar 08, 2019 4:20 pm

cino111 pisze:
czw mar 07, 2019 9:43 pm
Sprawdź jeszcze na innym spi mode. Zobacz na DIO, jak nie to na pozostałych.
Próbuję na wszystkie sposoby i nic, niby przechodzi do końca instalacji ale sieci nie wysyła.
Jaki jest objaw uwalenia sonoffa?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt mar 08, 2019 6:38 pm

Skoro nadal możesz wgrać soft to wszystko działa no prawie :).
Pozdrawiam
Wojtek
dydyrydy
Posty: 91
Rejestracja: pt mar 01, 2019 7:35 pm

ndz cze 02, 2019 9:13 am

@eXtrem czy udało Ci się wygrać z tym tematem? Pytam, bo mam tę samą sytuację, wgrałem, czyściłem, wgrałem i niby wszystko zakończone pomyślnie, ale nie rozsyła sieci.
Moja Supla: ;)
1 x Yunshan (brama garażowa)
2 x Sonoff SV (brama wjazdowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz cze 02, 2019 11:55 am

Mam taką płytkę NodeMcu v3 - wszystko się wgrywa i działa, ale ma uwalone wifi - pozostało z niej arduino... ;)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
dydyrydy
Posty: 91
Rejestracja: pt mar 01, 2019 7:35 pm

ndz cze 02, 2019 6:24 pm

Oki. Poradziłem sobie z tematem. Odłączyłem płytkę od konwerter i dałem tylko zasilanie z zasilacza 12V. Od razu zaczął świecić i pokazała się sieć
Moja Supla: ;)
1 x Yunshan (brama garażowa)
2 x Sonoff SV (brama wjazdowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 132
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

wt cze 04, 2019 9:13 am

Mam taki problem wgrywam soft sonoff_ds18b20_v2.0_p4 ponieważ mam wersje płytki z 4 pinami czyli
VCC
RX
TX
GND
po wgraniu restartuje moduł i po włączeniu dioda zaczyna szybko mrugać w aplikacji wchodzę dodaj nowy sprzęt wszystko ok i na koniec wyskakuje komunikat URZĄDZENIE Z KTÓRYM NAWIĄZANO POŁĄCZENIE NIE JEST KOMPATYBILNE Z TYM KREATOREM
co robię źle
Pozdrawiam
Dawid
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt cze 04, 2019 9:20 am

Firmware w wersji v2.0 musisz dodać do Cloud-a "ręcznie" a nie za pomocą kreatora konfiguracji.
Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 132
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

wt cze 04, 2019 9:37 am

Czyli w przeglądarce wpisac 192.168.4.1 i wpisuje parametry sieci
Pozdrawiam
Dawid
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt cze 04, 2019 10:03 am

Tak
ODPOWIEDZ