Sonoff TH i dwa termometry

Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 149
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

wt cze 04, 2019 10:08 am

Zrobilem wpisalem wszystkie dane dalem save i dioda mruga wolniej tak ok 2sec swieci i 2sec nie
W cloud mam wlaczone dodawanie urzadzen
Pozdrawiam
Dawid
Zybi
Posty: 1511
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt cze 04, 2019 10:31 am

Wejdź na stronę konfiguracyjną modułu i odczytaj Last State.
Być może błędnie wpisałeś jakiś parametr.
Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 149
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

wt cze 04, 2019 10:38 am

mam takie coś
LAST STATE: SSID Not found
Firmware: 2.0
GUID: EF68753F88BF1908ABBE72B039DC5A9C
MAC: DC:4F:22:43:A8:64
Sprawdzałem trzy razy czy dobrze wpisałem jest OK a nadal wyskakuje mi to samo SSID Not found
Pozdrawiam
Dawid
Patryk
Posty: 1447
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

wt cze 04, 2019 11:32 am

Dawid84 pisze:
wt cze 04, 2019 10:38 am
mam takie coś
LAST STATE: SSID Not found
Firmware: 2.0
GUID: EF68753F88BF1908ABBE72B039DC5A9C
MAC: DC:4F:22:43:A8:64
Sprawdzałem trzy razy czy dobrze wpisałem jest OK a nadal wyskakuje mi to samo SSID Not found
Sprawdź czy poprawnie jest wpisana nazwa sieci wifi i hasło.
Też na początku miałem ten problem.
Jak wprowadzasz dane konfiguracyjne z telefonu, ten lubi "dodać" na końcu spacje.
Tego na pierwszy rzut oka nie widać, ale jak na końcu będzie, czy to w nazwie wifi, czy to w haśle, ta spacja , moduł nie połączy się z Cloud-em.
Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 149
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

wt cze 04, 2019 11:36 am

udało połączył się pominąłem jedną kropkę w nazwie wifi w cloud jest w aplikacji też jest jako wyłącznik zasilania i termometr, mam czujnik temperatury i wilgotności AM2301 DHT21 i niestety nie pokazuje nic
Pozdrawiam
Dawid
Patryk
Posty: 1447
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

wt cze 04, 2019 12:05 pm

Kilka postów wyżej piszesz, że wgrałeś soft z obsługą ds18b20, a w ostatnim poście piszesz, że podłączasz DHT21.
Przecież to są różne czujniki.
Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 149
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

wt cze 04, 2019 12:38 pm

No fakt nie dopatrzyłem się tych różnic mój błąd to jest oczywiste że nie będzie działać.
Czy jest soft do tego TH z obsługą czujnika DHT21
Pozdrawiam
Dawid
Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 149
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

pt lip 19, 2019 5:05 pm

Przeczytalem ten temat ale nie znalazlem opisu czy da się i jak podlaczyc 2 czujniki temp ds18b20 zeby w aplikacji widnialy 2 odczyty???
Pozdrawiam
Dawid
Awatar użytkownika
Dawid84
Posty: 149
Rejestracja: pn sty 14, 2019 12:45 pm
Lokalizacja: Piekary Śląskie

czw lip 25, 2019 12:01 pm

Czy próbował ktos podlaczyc 2 czujniki temperatuey ds18b20 czy wogóle da sie.
Pozdrawiam
Dawid
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1754
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw lip 25, 2019 12:57 pm

Tak, ja próbowałem i kilku innych forumowiczów także. Jakbyś się trochę wysilil i przeczytał ten temat od początku to nie zadawalbyś takich pytań. Masz tam odpowiedź na Twoje pytania jaki soft i dalej jak podłączyć czujniki w tym sofcie. Na forum są także kompilacje gdzie można podłączyć kilka czujników na jednym pilnie.
Wystarczy poszukać i poczytać np to
viewtopic.php?f=24&t=4077
Poświęć chwilę i nie zadawaj pytań, na które odpowiedzi już masz na forum. Powielanie pytań nie dość, że robi bałagan na forum to jeszcze okropnie wkurza.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sonoff TH”