Sonoff TH i dwa termometry

cino111
Posty: 713
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr mar 06, 2019 5:57 pm

Podłączyłeś mu zasilanie 230V? na zasilaniu z 5V czujnik nie będzie działał.
Jeżeli na 230v nie działa to spróbuj może softu multiboard viewtopic.php?f=11&t=3843
eXtrem
Posty: 13
Rejestracja: pn mar 04, 2019 8:41 pm

śr mar 06, 2019 7:23 pm

cino111 pisze:
śr mar 06, 2019 5:57 pm
Podłączyłeś mu zasilanie 230V? na zasilaniu z 5V czujnik nie będzie działał.
Jeżeli na 230v nie działa to spróbuj może softu multiboard viewtopic.php?f=11&t=3843
miałem 230V
Ale NIESTETY chyba uwaliłem majfrenda po wgraniu multi nie mruga mi żadna dioda ani niebieska ani czerwona, wciskam odłączam i nic.
cino111
Posty: 713
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr mar 06, 2019 7:44 pm

Raczej nie uwaliłes. Wyczyść moduł plikiem blank. Nie wiem ile sonoff ma pamieci, ale jak 4MB to zrób tak jak na scr. Jak 2MB to Flash Size ustaw na 16Mbit i wczytaj plik 2 razy pod pierwsze 2 adresy a nie jak na scr 4 razy. Trochę to potrwa ale warto. Po tym zabiegu wgraj soft.
Załączniki
czyszczenie.PNG
czyszczenie.PNG (137.9 KiB) Przejrzano 2279 razy
blank_1MB.zip
(1.13 KiB) Pobrany 157 razy
eXtrem
Posty: 13
Rejestracja: pn mar 04, 2019 8:41 pm

śr mar 06, 2019 8:12 pm

FAIL
czujnik4.jpg
czujnik4.jpg (255.17 KiB) Przejrzano 2270 razy
Jednak chwilę później wgrałem.

W screenie jest za dużo zer 0, wszystko poszło OK.

Wgrałem multi wszystko poszło dobrze ale i tak nic nie miga :x
cino111
Posty: 713
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

śr mar 06, 2019 9:14 pm

Miga nie miga zależy jak w sofcie jest ustawione. Sieci też nie rozglasza?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2368
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr mar 06, 2019 9:19 pm

Jaki masz tam procek? 8266 czy 8285?
Jeśli ten drugi to SPI MODE ma być DOUT

EDIT:masz ustawiony program na ESP32... tak nic nie wgrasz
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr mar 06, 2019 9:51 pm

w tools3.6.5 wybiera się ESP8266 lub ESP8285 lub ESP32
- wybierz ESP8285...
Pozdrawiam
Wojtek
eXtrem
Posty: 13
Rejestracja: pn mar 04, 2019 8:41 pm

czw mar 07, 2019 6:51 pm

wojtas567 pisze:
śr mar 06, 2019 9:51 pm
w tools3.6.5 wybiera się ESP8266 lub ESP8285 lub ESP32
- wybierz ESP8285...
Przy ESP8285 wywala błąd więc wgrałem ESP8266
Zrobiłem reset
czujnik6.jpg
czujnik6.jpg (248.21 KiB) Przejrzano 2221 razy
Wgrałem multi
czujnik7.jpg
czujnik7.jpg (248.29 KiB) Przejrzano 2221 razy
Nadal nic nie miga nie rozsyła sieci :(
cino111
Posty: 713
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

czw mar 07, 2019 7:28 pm

Ma być tak: 0x000000 do 0x100000
Ty masz za mało zer. Jak wgrywasz 2 pliki to 16Mbit. Jak jeden to 8Mbit itd.
Ściągnij sobie FLASH_DOWNLOAD_TOOLS_v1.2. Na nowszej wersji mi nie działało.
eXtrem
Posty: 13
Rejestracja: pn mar 04, 2019 8:41 pm

czw mar 07, 2019 7:54 pm

cino111 pisze:
czw mar 07, 2019 7:28 pm
Ma być tak: 0x000000 do 0x100000
Ty masz za mało zer. Jak wgrywasz 2 pliki to 16Mbit. Jak jeden to 8Mbit itd.
Ściągnij sobie FLASH_DOWNLOAD_TOOLS_v1.2. Na nowszej wersji mi nie działało.
Wgrałem blanka na ESP tool v.1.2
czujnik8.jpg
czujnik8.jpg (276.23 KiB) Przejrzano 2212 razy
Wgrałem multi
czujnik9.jpg
czujnik9.jpg (284.46 KiB) Przejrzano 2212 razy

I nadal nic, dawna z niczym tak nie walczyłem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sonoff TH”