Sonoff TH i dwa termometry

cino111
Posts: 450
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Thu Mar 07, 2019 9:43 pm

Sprawdź jeszcze na innym spi mode. Zobacz na DIO, jak nie to na pozostałych.
eXtrem
Posts: 13
Joined: Mon Mar 04, 2019 8:41 pm

Fri Mar 08, 2019 4:20 pm

cino111 wrote:
Thu Mar 07, 2019 9:43 pm
Sprawdź jeszcze na innym spi mode. Zobacz na DIO, jak nie to na pozostałych.
Próbuję na wszystkie sposoby i nic, niby przechodzi do końca instalacji ale sieci nie wysyła.
Jaki jest objaw uwalenia sonoffa?
User avatar
wojtas567
Posts: 1603
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Mar 08, 2019 6:38 pm

Skoro nadal możesz wgrać soft to wszystko działa no prawie :).
Pozdrawiam
Wojtek
dydyrydy
Posts: 22
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Sun Jun 02, 2019 9:13 am

@eXtrem czy udało Ci się wygrać z tym tematem? Pytam, bo mam tę samą sytuację, wgrałem, czyściłem, wgrałem i niby wszystko zakończone pomyślnie, ale nie rozsyła sieci.
User avatar
slawek
Posts: 2171
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Jun 02, 2019 11:55 am

Mam taką płytkę NodeMcu v3 - wszystko się wgrywa i działa, ale ma uwalone wifi - pozostało z niej arduino... ;)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
dydyrydy
Posts: 22
Joined: Fri Mar 01, 2019 7:35 pm

Sun Jun 02, 2019 6:24 pm

Oki. Poradziłem sobie z tematem. Odłączyłem płytkę od konwerter i dałem tylko zasilanie z zasilacza 12V. Od razu zaczął świecić i pokazała się sieć
Dawid84
Posts: 19
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm

Tue Jun 04, 2019 9:13 am

Mam taki problem wgrywam soft sonoff_ds18b20_v2.0_p4 ponieważ mam wersje płytki z 4 pinami czyli
VCC
RX
TX
GND
po wgraniu restartuje moduł i po włączeniu dioda zaczyna szybko mrugać w aplikacji wchodzę dodaj nowy sprzęt wszystko ok i na koniec wyskakuje komunikat URZĄDZENIE Z KTÓRYM NAWIĄZANO POŁĄCZENIE NIE JEST KOMPATYBILNE Z TYM KREATOREM
co robię źle
Zybi
Posts: 1299
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Tue Jun 04, 2019 9:20 am

Firmware w wersji v2.0 musisz dodać do Cloud-a "ręcznie" a nie za pomocą kreatora konfiguracji.
Dawid84
Posts: 19
Joined: Mon Jan 14, 2019 12:45 pm

Tue Jun 04, 2019 9:37 am

Czyli w przeglądarce wpisac 192.168.4.1 i wpisuje parametry sieci
Zybi
Posts: 1299
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Tue Jun 04, 2019 10:03 am

Tak
Post Reply