Page 2 of 4

Re: Podłączenie do włącznika schodowego

Posted: Wed Apr 12, 2017 10:26 am
by pzygmunt
Nie można bez uszkodzenia obudowy

Re: Podłączenie do włącznika schodowego

Posted: Sun Apr 30, 2017 11:14 am
by mariusz_70
Witam!

Panowie podpowiedzcie jak będzie wyglądał schemat podłączenia ROW-01 w obwodzie 1x schodowy-3x krzyżowy- 1x schodowy

Re: Podłączenie do włącznika schodowego

Posted: Tue May 02, 2017 9:18 am
by pzygmunt
Z trzema będzie problem. Dwa musiałyby być wymienione na dzwonkowe albo wszystkie na dzwonkowe aby zunifikować instalację.

Re: Podłączenie do włącznika schodowego

Posted: Tue May 02, 2017 10:34 am
by Ernest
Witam,

Proponuje sprawdzić następujące połączenie dla układu schodowy - krzyżowy - .... - krzyżowy - schodowy.
W takim układzie w zależności od położenia łączników zmieniamy stan na zasilanie lub jego brak.
Domyślnie wejście IN2 mamy ustawione na obserwację zmiany stanu - do ustawienia w trakcie konfiguracji.

Image

Re: Podłączenie do włącznika schodowego

Posted: Mon Aug 07, 2017 4:02 pm
by kubayashi
pzygmunt wrote:
Wed Mar 29, 2017 5:00 pm
A tak to powinno być prawidłowo podłączone.... wszystko zależy od tego na co "pozwoli" Ci istniejąca instalacja. Chyba, że prowadzisz instalację od nowa.
Podłączyłem według schematu powyżej i co jakiś czas mam wrażenie że moduł się resetuje. Objawia się to migotaniem żarówki i utratą połączenia z serwerem. Czy któryś z Was miał podobne objawy? Sytuacja ta następuje w momencie kilkukrotnego przełączenia włącznika schodowego. Podczas załączania z aplikacji problem nie występuje. Macie jakiś pomysł co to może być?

Re: Podłączenie do włącznika schodowego

Posted: Mon Aug 07, 2017 4:31 pm
by pzygmunt
Dociśnij zaciski.
Upewnij się, że przewody nie oplatają modułu.
Może "iskrzą" włączniki. Spróbuj wymienić na lepszej jakości.

Re: Podłączenie do włącznika schodowego

Posted: Mon Aug 07, 2017 4:32 pm
by pzygmunt
aaaa i jeszcze... kilkukrotne przełączenie może przełączać moduł w tryb konfiguracji.

Re: Podłączenie do włącznika schodowego

Posted: Mon Aug 07, 2017 7:41 pm
by kubayashi
Dziękuję za odpowiedź. Jutro przejrzę instalacje. Wykluczyłbym słabej jakości włączniki bo to Berker. Sprawdzę też na innym module.

Re: Podłączenie do włącznika schodowego

Posted: Mon Aug 07, 2017 7:49 pm
by wojtas567
Słabe może nie są ale iskrzą i to może być przyczyną.

Re: Podłączenie do włącznika schodowego

Posted: Fri Feb 23, 2018 2:45 pm
by matt
Ernest wrote:
Tue May 02, 2017 10:34 am
Witam,

Proponuje sprawdzić następujące połączenie dla układu schodowy - krzyżowy - .... - krzyżowy - schodowy.
W takim układzie w zależności od położenia łączników zmieniamy stan na zasilanie lub jego brak.
Domyślnie wejście IN2 mamy ustawione na obserwację zmiany stanu - do ustawienia w trakcie konfiguracji.

Image
Czy ktoś to sprawdził i może dać znać czy działa?