Row-01 w gniazdku

Sterownik jednokanałowy
Post Reply
Solarikus
Posts: 3
Joined: Mon Aug 14, 2017 7:52 am

Mon Aug 14, 2017 10:19 am

Cześć,
Zakupiłem Row-01 i chcę moduł wrzucić do puszki z gniazdkiem sieciowym.
Dodam, że zupełnie nie znam się na schematach elektrycznych :-\
W gniazdku mam 3 przewody, czarnym idzie prąd.

Proszę o wsparcie i informację jak połączyć to z modułem row-01, idealnie w postaci obrazka :-)

Załączam foto, jak to u mnie wygląda.

Pozdrawiam
Attachments
20170814_085902.jpg
20170814_085902.jpg (913.27 KiB) Viewed 7241 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 5981
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Aug 14, 2017 10:46 am

Odłączasz brązowy od gniazdka i podłączasz do ROW-01 pod pierwszy zacisk (L).
Osobnym przewodem łączysz drugi zacisk (N) w ROW-01 z zaciskiem w gniazdku (tam gdzie podłączony jest niebieski przewód).
Dodatkowym krótkim przewodem łączysz pierwszy zacisk (L) w ROW-01 z trzecim, który jest oznaczony (14).
Na koniec dodatkowym przewodem łączysz zacisk nr 4 który jest oznaczony (11) w ROW-01 z wolnym zaciskiem w gniazdku (tam gdzie wcześniej odłączyłeś przewód brązowy).

WAŻNE!!!
Przed montażem wyłącz wcześniej bezpieczniki i upewnij się, że na brązowym przewodzie nie ma napięcia.
Attachments
row01-picasso.png
row01-picasso.png (669.06 KiB) Viewed 7235 times
Solarikus
Posts: 3
Joined: Mon Aug 14, 2017 7:52 am

Mon Aug 14, 2017 11:12 am

Super, bardzo dziękuję!
Ostatnie pytanie: ze ściany do gniazdka bezpośrednio idzie tylko kabel PE(żółto-zielony)?
A pozostałe z ROW-01?

Pozdrawiam
User avatar
pzygmunt
Posts: 5981
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Aug 14, 2017 11:53 am

Tak.
Tak jak na "rysunku"
magx2
Posts: 285
Joined: Wed May 17, 2017 1:27 pm
Contact:

Mon Aug 14, 2017 11:59 am

Do łączenia kabli kup sobie coś co nazywa się WAGO. Nie wsadzaj dwóch kabli na raz do złącza w ROW.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5981
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Aug 14, 2017 12:11 pm

magx2 wrote:
Mon Aug 14, 2017 11:59 am
Do łączenia kabli kup sobie coś co nazywa się WAGO. Nie wsadzaj dwóch kabli na raz do złącza w ROW.
Chyba, że użyjesz dodatkowych przewodów o tej samej średnicy.
Wtedy możesz połączyć jak na "rysunku".
Jeżeli użyjesz różnego drut-u to po prostu jeden wyleci (ten cieńszy) po zaciśnięciu zacisku.
W takim przypadku użyj jak kolega magx2 wspomniał "WAGO".

https://www.google.pl/search?site=&sour ... 07X8vxtIRg
Solarikus
Posts: 3
Joined: Mon Aug 14, 2017 7:52 am

Mon Aug 14, 2017 9:15 pm

@magx2
@pzygmunt

dzięki za pomoc !
bangla, więc zakłądam nowy temat :)
Post Reply