ROW-01 + przekaźnik bistabilny+przycisk podświetlany monostabilny

Sterownik jednokanałowy
tomek19791
Posty: 17
Rejestracja: ndz paź 08, 2017 9:15 am

śr paź 25, 2017 6:20 pm

Cześć, czy może ktoś mi pomóc w jaki sposób podłączyć ROW-01 pod instalację jak poniżej.
W szafie rozdzielczej mam przekaźnik FF BIS 411 , plus 2 włączniki monostabilne z podświetleniem - Legrand. Schemat załączony poniżej.
Impulsem sterującym u mnie jest L.
aa.gif
aa.gif (25.66 KiB) Przejrzano 13416 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9629
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 26, 2017 7:37 am

Podświetlane odpadają
tomek19791
Posty: 17
Rejestracja: ndz paź 08, 2017 9:15 am

czw paź 26, 2017 7:55 am

Gdy zmienię na nie podświetlane to jest szansa podłączyć do takiego układu ?
Awatar użytkownika
Ernest
Posty: 192
Rejestracja: wt paź 04, 2016 6:37 am

czw paź 26, 2017 1:09 pm

Hej,

Na szybko doszkicowałem układ z ROWem wstawiony zamiast przekaźnika bistabilnego
aa.gif
aa.gif (40.46 KiB) Przejrzano 13355 razy
Gdybyś miał wątpliwości - pytaj.

Ernest
tomek19791
Posty: 17
Rejestracja: ndz paź 08, 2017 9:15 am

czw paź 26, 2017 1:36 pm

Dzięki. Dam znać w przyszłym tygodniu czy działa.
tomek19791
Posty: 17
Rejestracja: ndz paź 08, 2017 9:15 am

czw paź 26, 2017 4:31 pm

A jeszcze jedno,czy usunięcie lampek rozwiązuje sprawę ? Nie jestem ekspertem w tych sprawach wiec pytanie może okazać się głupie. Dzięki .
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9629
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt paź 27, 2017 7:56 am

Tak, usunięcie żarówek podświetlających albo po prostu ich odłączenie załatwi sprawę.
tomek19791
Posty: 17
Rejestracja: ndz paź 08, 2017 9:15 am

sob paź 28, 2017 10:59 am

Ernest !!! Układ działa dzięki. Zaobserwowałem jednak kilka razy niestabilną pracę - migająca zielona dioda i brak możliwości włączenia światła przyciskiem. Czy taki efekt może być powodem słabego zasięgu Wifi ?
Z drugiej strony moduł ten był moim testowym modułem i wielokrotnie mogłem go źle podłączyć więc jest szansa, że sam go uszkodziłem..
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9629
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob paź 28, 2017 7:52 pm

Jaki masz tam firmware ? W sensie wersja ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-01”