ROW-01 + przekaźnik bistabilny+przycisk podświetlany monostabilny

Sterownik jednokanałowy
tomek19791
Posts: 16
Joined: Sun Oct 08, 2017 9:15 am

Wed Oct 25, 2017 6:20 pm

Cześć, czy może ktoś mi pomóc w jaki sposób podłączyć ROW-01 pod instalację jak poniżej.
W szafie rozdzielczej mam przekaźnik FF BIS 411 , plus 2 włączniki monostabilne z podświetleniem - Legrand. Schemat załączony poniżej.
Impulsem sterującym u mnie jest L.
aa.gif
aa.gif (25.66 KiB) Viewed 11946 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 5780
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Oct 26, 2017 7:37 am

Podświetlane odpadają
tomek19791
Posts: 16
Joined: Sun Oct 08, 2017 9:15 am

Thu Oct 26, 2017 7:55 am

Gdy zmienię na nie podświetlane to jest szansa podłączyć do takiego układu ?
User avatar
Ernest
Posts: 147
Joined: Tue Oct 04, 2016 6:37 am

Thu Oct 26, 2017 1:09 pm

Hej,

Na szybko doszkicowałem układ z ROWem wstawiony zamiast przekaźnika bistabilnego
aa.gif
aa.gif (40.46 KiB) Viewed 11885 times
Gdybyś miał wątpliwości - pytaj.

Ernest
tomek19791
Posts: 16
Joined: Sun Oct 08, 2017 9:15 am

Thu Oct 26, 2017 1:36 pm

Dzięki. Dam znać w przyszłym tygodniu czy działa.
tomek19791
Posts: 16
Joined: Sun Oct 08, 2017 9:15 am

Thu Oct 26, 2017 4:31 pm

A jeszcze jedno,czy usunięcie lampek rozwiązuje sprawę ? Nie jestem ekspertem w tych sprawach wiec pytanie może okazać się głupie. Dzięki .
User avatar
pzygmunt
Posts: 5780
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Oct 27, 2017 7:56 am

Tak, usunięcie żarówek podświetlających albo po prostu ich odłączenie załatwi sprawę.
magx2
Posts: 249
Joined: Wed May 17, 2017 1:27 pm

Fri Oct 27, 2017 11:09 am

A dlaczego?
Java 4 Life :twisted: :twisted: :twisted:
tomek19791
Posts: 16
Joined: Sun Oct 08, 2017 9:15 am

Sat Oct 28, 2017 10:59 am

Ernest !!! Układ działa dzięki. Zaobserwowałem jednak kilka razy niestabilną pracę - migająca zielona dioda i brak możliwości włączenia światła przyciskiem. Czy taki efekt może być powodem słabego zasięgu Wifi ?
Z drugiej strony moduł ten był moim testowym modułem i wielokrotnie mogłem go źle podłączyć więc jest szansa, że sam go uszkodziłem..
User avatar
pzygmunt
Posts: 5780
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Oct 28, 2017 7:52 pm

Jaki masz tam firmware ? W sensie wersja ?
Post Reply