zamel supla row-01 otwieranie dzrwi

Sterownik jednokanałowy
Post Reply
sediv44
Posts: 12
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:38 am

Mon Feb 11, 2019 11:31 am

Witam.Kupiłem supla row-01 i chciałbym podłączyć to urządzenie pod domofon tzn żeby otwierało elektrozaczep w drzwiach wejściowych do kamienicy .Jest mały problem bo niema w supli ustawień na czasowe włączanie więc jeśli bym chciał wejść do kamienicy to musiałbym włączać a potem wyłączać urządzenie .Czy jest na to jakiś sposób?Wyczytałem ze w supla script można utworzyć jakie sceny i było by możliwe czasowe włączanie.Chciałem również uruchomić komendy głosowe więc próbowałem zarejestrować się na supla script ale mam problem z wypełnieniem formularza,w instrukcji pokazane jest że na swoim kocie supla mam kliknąć na RESTful API i wyskoczą dane do przepisanie ale ja tego nie mam u mnie jest w tym miejscu napis integracje i po kliknięciu żadne dane nie wyskakują jest możliwość dodania nowych funkcji od dostawców zewnętrznych.Pomóżcie.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5173
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Feb 11, 2019 12:21 pm

Powinieneś kupić SBW-01 zamiast ROW-01.
sediv44
Posts: 12
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:38 am

Mon Feb 11, 2019 4:25 pm

Temat opanowany.Jestem zielony ale udało się.Na supla script utworzyłem scenę i teraz włącza się na 10 sekund.Ze sterowaniem głosowym też sobie poradziłem.Fakt że asystent google nie chce działać na zablokowanym telefonie ale to wina systemu.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5173
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Feb 11, 2019 4:57 pm

No trochę karkołomne rozwiązanie. Jak coś się po drodze sypnie to przekaźnik się załączy ale już nie rozłączy. Czas powinien odliczać moduł, a nie chmura.
sediv44
Posts: 12
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:38 am

Wed Feb 13, 2019 11:01 am

Masz racje i dlatego zamontuje dodatkowo przekaźnik czasowy z opóźnieniem wyłączenia koszt 15pln.
sediv44
Posts: 12
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:38 am

Mon Feb 18, 2019 2:26 pm

Kupiłem ten przekaźnik czasowy i podpiąłem go pod zamela .Mam pytanie czy da się podłączyć esp8266-01s do tego przekaźnika .https://allegro.pl/oferta/przekaznik-cz ... 7787446771
Post Reply