Sterownik rolert

Post Reply
tekbar
Posts: 6
Joined: Thu Jun 08, 2017 11:25 pm

Sterownik rolert

Post by tekbar » Fri Jun 09, 2017 7:10 am

Witam serdecznie.
Czy mogę prosić o zamieszczenie kawałka schematu do sterownika rolet działającego w oparciu o firmware pobrany ze strony głównej Supla?
Link do pliku z firmware https://drive.google.com/file/d/0B3DJSA ... FtaUk/view

W readme.txt jest napisane:
-----------------------------------------------------
PORT SETTINGS:

[CHANNEL0] RELAY1 GPIO4
[CHANNEL0] RELAY2 GPIO13
CFG BUTTON GPIO5
---------------------------------------------------- do tego momentu wszystko jest jasne, ale poniżej jest:

LED
- GREEN GPIO12
- BLUE GPIO14

[CHANNEL1] INPUT_PORT1 GPIO12

GPIO12 operate in two modes. In and Out (In - INPUT, Out - LED)

Zatem jest tylko jedno wejście sterujące z przycisku? Jak je podłączyć do ESP razem z LED?

Espablo
Posts: 537
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm

Re: Sterownik rolert

Post by Espablo » Fri Jun 09, 2017 7:34 am

2 - przekaźniki,
2 - wejścia zał/wył,
2 - wejścia sensor (krańcówki),
1 - czujnik temperatury
Tu masz schemat viewtopic.php?f=24&t=340
Tu masz soft viewtopic.php?f=9&t=1922&start=40#p9577
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

tekbar
Posts: 6
Joined: Thu Jun 08, 2017 11:25 pm

Re: Sterownik rolert

Post by tekbar » Fri Jun 09, 2017 8:51 am

Dzięki serdeczne.
Czy mogę prosić o wyjaśnienie w kilku słowach czym pod względem funkcjonalnym różni się ten soft od wersji jaką można pobrać na stronie głównej Supla ?

Espablo
Posts: 537
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm

Re: Sterownik rolert

Post by Espablo » Fri Jun 09, 2017 9:32 am

tekbar wrote:
Fri Jun 09, 2017 8:51 am
Dzięki serdeczne.
Czy mogę prosić o wyjaśnienie w kilku słowach czym pod względem funkcjonalnym różni się ten soft od wersji jaką można pobrać na stronie głównej Supla ?
Ten na stronie głównej Supla jest tylko do rolet. InCan natomiast jest do wszystkiego co potrzebne jest wg opisu powyżej.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

Post Reply