Moduł Sonoff SV

plnuker
Posty: 73
Rejestracja: ndz gru 30, 2018 10:11 pm

wt wrz 24, 2019 8:58 pm

jack78 pisze:
pn wrz 23, 2019 5:21 pm
Witam,
Czy dobrze rozumiem, że aby mieć wyjście beznapięciowe (będę podpinał bramę wjazdową i garażową) muszę skorzystać z 3 rysunku? Czyli (stałe) napięcie podać na 2 piny, zamiast wlutować z płytkę , usunąć 2 rezystory ?
Na jakimś filmiku widziałem również mostek na starym wejściu, tym lutowanym.
dokładnie tak. 3 obrazek, jak chcesz mieć bez-napięciowe czyli zwarcie na wyjściu to tam gdzie jest input musi być zworka i rezystory są do wylutowania
plnuker
Posty: 73
Rejestracja: ndz gru 30, 2018 10:11 pm

wt wrz 24, 2019 9:06 pm

Petro0 pisze:
ndz lut 24, 2019 8:51 am
Posiadam jeden taki moduł gotowy z wgranym oprogramowaniem supli i podłączonym kontaktronem ale nie widzę żeby był zastosowany pullup. Kontaktron jest podłączony na 2 piny?
gdzieś rezystor 4,7k musisz wpakować pomiędzy zasilanie i sygnał. na odpowiednio wybranym GPIO, kontaktron masa-sygnał. akurat w SV nie ma problemu z wybraniem bo sa 3 wolne obok siebie. Ja mam do bramy 2 krańcówki, pośredniego i pełnego otwarcia. Trochę było z tym zabawy bo trzeba było wybrać "odwrócona logika" dodatkowo dla jednego "normalnie otwarty" a drugi "normalnie zamknięty"
jack78
Posty: 36
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 8:50 pm

wt wrz 24, 2019 9:14 pm

plnuker pisze:
wt wrz 24, 2019 9:06 pm

Ja mam do bramy 2 krańcówki, pośredniego i pełnego otwarcia. Trochę było z tym zabawy bo trzeba było wybrać "odwrócona logika" dodatkowo dla jednego "normalnie otwarty" a drugi "normalnie zamknięty"
I to wszystko działa na sofcie multiborard? Czy używasz jakiegoś innego?
plnuker
Posty: 73
Rejestracja: ndz gru 30, 2018 10:11 pm

sob wrz 28, 2019 9:44 am

jack78 pisze:
wt wrz 24, 2019 9:14 pm
plnuker pisze:
wt wrz 24, 2019 9:06 pm

Ja mam do bramy 2 krańcówki, pośredniego i pełnego otwarcia. Trochę było z tym zabawy bo trzeba było wybrać "odwrócona logika" dodatkowo dla jednego "normalnie otwarty" a drugi "normalnie zamknięty"
I to wszystko działa na sofcie multiborard? Czy używasz jakiegoś innego?
używam inCan Easy tez od Espablo, brama garażowa niestety ma możliwość tylko 1 krańcówki, dlatego mam ją jako brama wjazdowa.
ODPOWIEDZ