Page 1 of 2

Moduł Sonoff SV

Posted: Sat Feb 23, 2019 7:36 pm
by Petro0
Witam
Posiadam moduł sonoff SV i chciałem wgrać do niego oprogramowanie supla gate ale nie wiem które będzie odpowiednie do tego modułu?
Zrzut ekranu 2019-02-23 20.32.45.png
Zrzut ekranu 2019-02-23 20.32.45.png (22.59 KiB) Viewed 2931 times
a15b7db4-d750-487f-9cf3-0bf6919d620a.jpg
a15b7db4-d750-487f-9cf3-0bf6919d620a.jpg (522.99 KiB) Viewed 2931 times

Re: Moduł Sonoff SV

Posted: Sat Feb 23, 2019 7:56 pm
by slawek
Niestety - żaden z nich.... proponuję multiborard lub to:download/file.php?id=1697

Re: Moduł Sonoff SV

Posted: Sat Feb 23, 2019 8:05 pm
by Petro0
dziękuje bardzo!
Mogę się tylko dowiedzieć dlaczego te wszystkie są złe?
Cz to oprogramowanie obsługuje wyjście bez napięciowe, kontaktron i czujnik temperatury?

Re: Moduł Sonoff SV

Posted: Sat Feb 23, 2019 8:14 pm
by Zybi
Petro0 wrote:
Sat Feb 23, 2019 8:05 pm
dziękuje bardzo!
Mogę się tylko dowiedzieć dlaczego te wszystkie są złe?
Cz to oprogramowanie obsługuje wyjście bez napięciowe, kontaktron i czujnik temperatury?
Kwestia "wyjścia bez napięciowego" nie zależy od softu tylko sprzętu.

Re: Moduł Sonoff SV

Posted: Sat Feb 23, 2019 8:16 pm
by slawek
Musisz przerobić tego sonoffa, aby mieć wyjście beznapięciowe, na forum masz fotki, google też znajdziesz w necie... przeróbka prosta, chyba wystarczy wylutować zworki smd i jedną wlutować (z drutu). Tu masz zdjęcie po przeróbce: viewtopic.php?t=3471
A czemu nie pasują? Sprawdź pinologię... ;)

Re: Moduł Sonoff SV

Posted: Sat Feb 23, 2019 8:27 pm
by Petro0
Ok, chyba rozumiem chodzi czy GPIO musi być przypisane odpowiednio?
Z tego co widzę to chyba trzeba wylutować dwa rezystory
Sonoff_SV_mode.jpg
Sonoff_SV_mode.jpg (131.16 KiB) Viewed 2914 times
Czy muszę stosować pullup żeby podłączyć te czujniki otwarcia i temp?

Re: Moduł Sonoff SV

Posted: Sat Feb 23, 2019 8:32 pm
by slawek
Petro0 wrote:
Sat Feb 23, 2019 8:27 pm
Czy muszę stosować pullup żeby podłączyć te czujniki otwarcia i temp?
Tak

Re: Moduł Sonoff SV

Posted: Sun Feb 24, 2019 8:51 am
by Petro0
Posiadam jeden taki moduł gotowy z wgranym oprogramowaniem supli i podłączonym kontaktronem ale nie widzę żeby był zastosowany pullup. Kontaktron jest podłączony na 2 piny?

Re: Moduł Sonoff SV

Posted: Thu Feb 28, 2019 12:59 pm
by owca9519
Petro0 wrote:
Sun Feb 24, 2019 8:51 am
Posiadam jeden taki moduł gotowy z wgranym oprogramowaniem supli i podłączonym kontaktronem ale nie widzę żeby był zastosowany pullup. Kontaktron jest podłączony na 2 piny?
Musisz zmienić ustawienia na stronie cloud Supla

Re: Moduł Sonoff SV

Posted: Mon Sep 23, 2019 5:21 pm
by jack78
Witam,
Czy dobrze rozumiem, że aby mieć wyjście beznapięciowe (będę podpinał bramę wjazdową i garażową) muszę skorzystać z 3 rysunku? Czyli (stałe) napięcie podać na 2 piny, zamiast wlutować z płytkę , usunąć 2 rezystory ?
Na jakimś filmiku widziałem również mostek na starym wejściu, tym lutowanym.