Strona 1 z 2

Moduł Sonoff SV

: sob lut 23, 2019 7:36 pm
autor: Petro0
Witam
Posiadam moduł sonoff SV i chciałem wgrać do niego oprogramowanie supla gate ale nie wiem które będzie odpowiednie do tego modułu?
Zrzut ekranu 2019-02-23 20.32.45.png
Zrzut ekranu 2019-02-23 20.32.45.png (22.59 KiB) Przejrzano 4058 razy
a15b7db4-d750-487f-9cf3-0bf6919d620a.jpg
a15b7db4-d750-487f-9cf3-0bf6919d620a.jpg (522.99 KiB) Przejrzano 4058 razy

Re: Moduł Sonoff SV

: sob lut 23, 2019 7:56 pm
autor: slawek
Niestety - żaden z nich.... proponuję multiborard lub to:download/file.php?id=1697

Re: Moduł Sonoff SV

: sob lut 23, 2019 8:05 pm
autor: Petro0
dziękuje bardzo!
Mogę się tylko dowiedzieć dlaczego te wszystkie są złe?
Cz to oprogramowanie obsługuje wyjście bez napięciowe, kontaktron i czujnik temperatury?

Re: Moduł Sonoff SV

: sob lut 23, 2019 8:14 pm
autor: Zybi
Petro0 pisze:
sob lut 23, 2019 8:05 pm
dziękuje bardzo!
Mogę się tylko dowiedzieć dlaczego te wszystkie są złe?
Cz to oprogramowanie obsługuje wyjście bez napięciowe, kontaktron i czujnik temperatury?
Kwestia "wyjścia bez napięciowego" nie zależy od softu tylko sprzętu.

Re: Moduł Sonoff SV

: sob lut 23, 2019 8:16 pm
autor: slawek
Musisz przerobić tego sonoffa, aby mieć wyjście beznapięciowe, na forum masz fotki, google też znajdziesz w necie... przeróbka prosta, chyba wystarczy wylutować zworki smd i jedną wlutować (z drutu). Tu masz zdjęcie po przeróbce: viewtopic.php?t=3471
A czemu nie pasują? Sprawdź pinologię... ;)

Re: Moduł Sonoff SV

: sob lut 23, 2019 8:27 pm
autor: Petro0
Ok, chyba rozumiem chodzi czy GPIO musi być przypisane odpowiednio?
Z tego co widzę to chyba trzeba wylutować dwa rezystory
Sonoff_SV_mode.jpg
Sonoff_SV_mode.jpg (131.16 KiB) Przejrzano 4041 razy
Czy muszę stosować pullup żeby podłączyć te czujniki otwarcia i temp?

Re: Moduł Sonoff SV

: sob lut 23, 2019 8:32 pm
autor: slawek
Petro0 pisze:
sob lut 23, 2019 8:27 pm
Czy muszę stosować pullup żeby podłączyć te czujniki otwarcia i temp?
Tak

Re: Moduł Sonoff SV

: ndz lut 24, 2019 8:51 am
autor: Petro0
Posiadam jeden taki moduł gotowy z wgranym oprogramowaniem supli i podłączonym kontaktronem ale nie widzę żeby był zastosowany pullup. Kontaktron jest podłączony na 2 piny?

Re: Moduł Sonoff SV

: czw lut 28, 2019 12:59 pm
autor: owca9519
Petro0 pisze:
ndz lut 24, 2019 8:51 am
Posiadam jeden taki moduł gotowy z wgranym oprogramowaniem supli i podłączonym kontaktronem ale nie widzę żeby był zastosowany pullup. Kontaktron jest podłączony na 2 piny?
Musisz zmienić ustawienia na stronie cloud Supla

Re: Moduł Sonoff SV

: pn wrz 23, 2019 5:21 pm
autor: jack78
Witam,
Czy dobrze rozumiem, że aby mieć wyjście beznapięciowe (będę podpinał bramę wjazdową i garażową) muszę skorzystać z 3 rysunku? Czyli (stałe) napięcie podać na 2 piny, zamiast wlutować z płytkę , usunąć 2 rezystory ?
Na jakimś filmiku widziałem również mostek na starym wejściu, tym lutowanym.