[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Post Reply
MMarcin
Posts: 15
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Fri Sep 08, 2017 6:43 am

Który soft do Supli jest najnowszy?
User avatar
Espablo
Posts: 574
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm

Fri Sep 08, 2017 7:21 am

MMarcin wrote:
Fri Sep 08, 2017 6:43 am
Który soft do Supli jest najnowszy?
Do modułu inCan narazie najnowszy soft jest inCan_Firmware_2.2. Dostępny w pierwszym poście
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
MMarcin
Posts: 15
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Fri Sep 08, 2017 11:55 am

Dzięki.
Zaprogramowane 5 szt. Wszystko działa super.
Pozdrawiam :D :D :D
MMarcin
Posts: 15
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Mon Sep 11, 2017 7:19 pm

O co chodzi z tym kalibrowaniem. Cały czas pokazuje mi 0% i nie działa automatycze podnoszenie? Roleta bez czujników.
User avatar
Espablo
Posts: 574
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm

Mon Sep 11, 2017 7:40 pm

MMarcin wrote:
Mon Sep 11, 2017 7:19 pm
O co chodzi z tym kalibrowaniem. Cały czas pokazuje mi 0% i nie działa automatycze podnoszenie? Roleta bez czujników.
Ustawiłeś sobie czas podnoszenia i opuszczania?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
MMarcin
Posts: 15
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Mon Sep 11, 2017 8:18 pm

Czasy ustawione. Jakoś samo załapało i działa. Czy jest jakaś kolejność podczas kalibrowania?
pzygmunt
Posts: 2761
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Sep 12, 2017 7:20 am

MMarcin wrote:
Mon Sep 11, 2017 8:18 pm
Czasy ustawione. Jakoś samo załapało i działa. Czy jest jakaś kolejność podczas kalibrowania?
Tzn ?
W oryginalnej wersji jeżeli trwa kalibracja czyli program nie wie gdzie jest roleta to zamyka lub otwiera roletę w 110% czasie otwarcia/zamknięta.
To czy zamyka czy otwiera zależy co wybrano. Jeżeli zamknięcie to zamyka jeżeli otwarcie to otwiera. Jeżeli % otwarcie to otwiera lub zamyka w zależności od tego gdzie będzie bliżej do zadanego położenia.
marko150
Posts: 1
Joined: Fri Aug 11, 2017 9:41 am

Wed Sep 20, 2017 9:30 am

Witam, złożyłem na testy taki moduł. Wszystko działa tak jak powinno. Ale właśnie jest jedno Ale. W celach testowych mam skonfigurowane 1 wyjście i jeden włącznik oraz termometr. W supla cloud ustawione włączanie każdego dnia o jednej i tej samej godzinie. Wszystko działa, lecz już 2 razy miałem przypadek, że nikt nie ruszał niczego a samo z siebie wyłączyło zasilanie (nie o zadanej godzinie). Czy to jest jakiś błąd programowy? Może coś z supla cloud?
djmolo
Posts: 6
Joined: Tue Oct 10, 2017 10:47 am

Tue Oct 10, 2017 10:59 am

Czesć Pany.

Poskładałem i działa ale mam problem z jedna roletą. Jedna z rolet jest krótsza. Wystarczy 13 sekund aby ja opuścić do parapetu, natomiast zeby ja zwinąć sekundę więcej. Ale tu napotykam problem bo ustawianie na stronie czasu podnoszenia nie zmienia czasu podnoszenia w zakresie 10-19 sekund. Dopiero ustawienie 20 sekund zamyka do końca. Czy ustawie 11 czy 19 sekund roleta zatrzyma sie w tym samym miejscu tj 3 płytki rolety od góry okna. Natomiast ustawienie 20 sekund skutkuje tym ze roleta dojedzie do końca ale przekaźnik odbije jakieś 5 sekund . Jakiś pomysł??

Pozdrawiam
pzygmunt
Posts: 2761
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Oct 10, 2017 11:04 am

Masz poprawnie ustawione wyłączniki krańcowe ?
Post Reply