[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

MMarcin
Posts: 9
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Post by MMarcin » Fri Sep 08, 2017 6:43 am

Który soft do Supli jest najnowszy?

Espablo
Posts: 437
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Post by Espablo » Fri Sep 08, 2017 7:21 am

MMarcin wrote:
Fri Sep 08, 2017 6:43 am
Który soft do Supli jest najnowszy?
Do modułu inCan narazie najnowszy soft jest inCan_Firmware_2.2. Dostępny w pierwszym poście
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

MMarcin
Posts: 9
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Post by MMarcin » Fri Sep 08, 2017 11:55 am

Dzięki.
Zaprogramowane 5 szt. Wszystko działa super.
Pozdrawiam :D :D :D

MMarcin
Posts: 9
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Post by MMarcin » Mon Sep 11, 2017 7:19 pm

O co chodzi z tym kalibrowaniem. Cały czas pokazuje mi 0% i nie działa automatycze podnoszenie? Roleta bez czujników.

Espablo
Posts: 437
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Post by Espablo » Mon Sep 11, 2017 7:40 pm

MMarcin wrote:
Mon Sep 11, 2017 7:19 pm
O co chodzi z tym kalibrowaniem. Cały czas pokazuje mi 0% i nie działa automatycze podnoszenie? Roleta bez czujników.
Ustawiłeś sobie czas podnoszenia i opuszczania?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:

MMarcin
Posts: 9
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Post by MMarcin » Mon Sep 11, 2017 8:18 pm

Czasy ustawione. Jakoś samo załapało i działa. Czy jest jakaś kolejność podczas kalibrowania?

pzygmunt
Posts: 2490
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Post by pzygmunt » Tue Sep 12, 2017 7:20 am

MMarcin wrote:
Mon Sep 11, 2017 8:18 pm
Czasy ustawione. Jakoś samo załapało i działa. Czy jest jakaś kolejność podczas kalibrowania?
Tzn ?
W oryginalnej wersji jeżeli trwa kalibracja czyli program nie wie gdzie jest roleta to zamyka lub otwiera roletę w 110% czasie otwarcia/zamknięta.
To czy zamyka czy otwiera zależy co wybrano. Jeżeli zamknięcie to zamyka jeżeli otwarcie to otwiera. Jeżeli % otwarcie to otwiera lub zamyka w zależności od tego gdzie będzie bliżej do zadanego położenia.

Post Reply