[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

djmolo
Posts: 6
Joined: Tue Oct 10, 2017 10:47 am

Tue Oct 10, 2017 11:17 am

Pytasz o krańcówki w samym silniku rolety ?? Jeśli tak to na zwykłym włączniku działa poprawnie i ustawione są ok. Zastanawiam sie czy inni którzy maja taką niską roletę też maja ten problem. Dzieje się tak tylko przy ustawianiu czasu podnoszenia rolety. Upuszczanie umiem ustawić idealnie jak chce.
pzygmunt
Posts: 2865
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Oct 10, 2017 11:32 am

Przy pełnym otwarciu lub zamknięciu oryginalne oprogramowanie dodaje 10% czasu. Tak więc jest to dziwne zachowanie.
Sprawdź czy jak wybierzesz w aplikacji 0% lub 100% całkowicie się otworzy lub całkowicie domknie.

Napisz jeszcze raz jakie wartości wprowadzasz w cloud.supla.org
djmolo
Posts: 6
Joined: Tue Oct 10, 2017 10:47 am

Tue Oct 10, 2017 11:51 am

Czas otwarcia 20 sek
czas zamknięcia 13 sek

Nie ma mnie w domu teraz ale jak kombinuje od kilku dni to używam tylko przycisków w aplikacji tych z prawej strony czyli zamykanie i otwieranie do końca.Przy zamkniętej rolecie użyje otwórz do końca otwiera się do końca ale sam przekaźnik cyknie jakieś 5 sekund po czasie. Jak przesuwam po okienku w aplikacji wybierając graficznie jak zamknąć i otworzyć to działa w miarę ok. Problem w tym że bym chciał bym aby sam przekaźnik zwinięciu rolety cyknął od razu.
pzygmunt
Posts: 2865
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Oct 10, 2017 12:01 pm

Jakie znaczenie ma to, aby przekaźnik kliknął od razu po osiągnięciu pozycji krańcowej ? Obecnie celowo czeka jeszcze 10% czasu jakby coś w pozycjach się rozjechało.
djmolo
Posts: 6
Joined: Tue Oct 10, 2017 10:47 am

Tue Oct 10, 2017 12:24 pm

W codziennym użytkowaniu gdy roletę otwiera i zamyka harmonogram nie wiele to zmienia. Chciałem tylko zgłosić że zauważyłem takką sytuacje. Pytam też czy tylko u mnie taki problem występuje.

PS.
Sam pomysł i wykonanie rewelacja.
kris.sg
Posts: 7
Joined: Mon Aug 07, 2017 8:08 pm

Thu Oct 12, 2017 3:01 pm

Witam
Mam problem z modulem incan przy poczatkowej konfiguracji przy ustawieniu typu termometru na dht22 moduł nie może sie połączyć -dioda miga wolno.(w konfiguracji początkowej po ponownym otwarciu jest: last state: channel conflikt)
Jak ustawie na DS18B20 wtedy jest ok modul laczy sie i wszystko dziala

Pozdrawiam
Krzysiek
slawek
Posts: 1013
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Thu Oct 12, 2017 3:06 pm

Usuń stary zapis z clouda - jeśli konfigurujesz inny termometr na tym samym module - usuń poprzedni
Usuń cały moduł i dodaj na nowo...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
kris.sg
Posts: 7
Joined: Mon Aug 07, 2017 8:08 pm

Thu Oct 12, 2017 3:22 pm

Dzięki za szybką odpowiedź, faktycznie działa

pozdrawiam
User avatar
nowy1
Posts: 296
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Sat Oct 14, 2017 8:56 am

zauważyłem jeden problem mam skonfigurowany SUPLA inCan jak sterownik rolet i jak sterownik jest w bezczyności ( około 3minut) to jak próbuje rozwiną lub z zwinąć rolete układ załączy przekaźnik na sekunde i sie resetuje dopiero wtedy mogę dokończyć zwijanie rolet.
Gucio2607.
Posts: 96
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Sun Oct 15, 2017 9:15 am

Mozna gdzies kupic gotowy moduł?
Post Reply