[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

piotrekk
Posty: 36
Rejestracja: czw wrz 19, 2019 7:12 am

sob lut 01, 2020 8:50 pm

poszukaj na forum tematu
Problemy z utratą połączenia "Tuning" inCan
tam znajdziesz rozwiązanie
Robi
Posty: 8
Rejestracja: pt sty 05, 2018 8:23 pm

śr kwie 08, 2020 8:19 am

Mam nietypowe pytanie, bo nie znalazłem odpowiedzi na forum. Czy mogę połączyć masy 3 inCanów razem ? Tłumacze o co chodzi dokładnie. Mam 2 potrójne włączniki w salonie i z każdego są tylko 4 wyprowadzenia, jeden wspólny i po jednym dla każdego klawisza. Dlatego pomyślałem żeby wszystkie GND połączyć razem i do obu wspólnych zacisków w włącznikach, a każde wyjście z włączników już w odpowiednie miejsca w każdym z trzech inCanów
Maniek913
Posty: 239
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:46 pm

śr kwie 08, 2020 3:42 pm

Nie powinno to stanowić problemu jeżeli połączysz tylko masy.
LukaszH
Posty: 19
Rejestracja: sob gru 14, 2019 11:49 pm

sob kwie 18, 2020 4:45 pm

Mam pytanie do autora Espablo: Jest możliwość wrzucenia softu incan (plik bin) dla takich ustawień:
"ESP Flash Download Tool":
CrystalFreq 26M
SPI SPEED 40MHz
FLASH MODE DOUT
BAUDRATE 115200
FLASH SIZE 8Mbit (1MByte)
incan_xxxxx.bin-------->0x00000
incan_xxxxxxx.bin---->0x40000

Męczę się już od dłuższego czasu z ESP-01M ale dopiero doszedłem że to ESP8285 i ma inne ustawienia. Tylko 8Mbit i DOUT wchodzi. Chyba że jest jakiś sposób aby czystego incan który ma takie ustawienia:
FLASH SIZE 32Mbit (4MByte)
inCan_4096_eagle.flash.bin-------->0x00000
inCan_4096_eagle.irom0text.bin---->0x40000
wgrać do ESP8285 ??

Będę wdzięczny za pomoc :)
Od razu dodam że multiboard wchodzi ale na incan (tam gdzie miałem ESP8266) działa stabilniej i bardzo by mi na tym zależało.
ODPOWIEDZ