[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

jordanekm
Posty: 17
Rejestracja: śr lut 28, 2018 5:37 am

pt sie 17, 2018 4:35 am

Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Czy próbował ktoś inCana z czujnikami DHT11, albo DHT22? U mnie jest taki problem, że na DSie inCan działała już od paru miesięcy, a jak chciałem niedawno podłączyć DHT22, to oczywiście po wybraniu go w menu moduł nie może się zalogować do sieci. Gdy zmienie znów na DSa to moduł się loguje do sieci i wszystko działa jak należy. Dodam iż przy zmianie na DHT11 moduł też się nie chciał zalogować do sieci. Wersja programu 2.6.1.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1110
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt sie 17, 2018 5:57 am

Ja po zmianie z ds na dht usuwałem moduł z Clouda bo był właśnie problem z tym kanałem.
Nie zapomnij potem w Cloud włączyć rejestracji nowych urządzeń.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt sie 17, 2018 7:03 am

Po każdej zmianie na stronie konfiguracyjnej modułu, powinno się na usunąć inCan z clouda i pozwolić modułowi na ponowne zarejestrowanie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
jordanekm
Posty: 17
Rejestracja: śr lut 28, 2018 5:37 am

pt sie 17, 2018 11:31 am

Bardzo dziękuję kolegom za odpowiedź, w poniedziałek sprawdzę i dam znać. Pozdrawiam.
jordanekm
Posty: 17
Rejestracja: śr lut 28, 2018 5:37 am

pn sie 20, 2018 6:41 am

Witam. Koledzy mieliście rację, DHT22 działa. Moduł zalogował się od razu do sieci. Dziękuję za podpowiedź.
MMarcin
Posty: 92
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

pn sie 20, 2018 10:59 am

Mam zmontowany parę płytek inCan (niebieskie). Przy ustawieniu jako rolety działają prawidłowo.
Dziś jeden moduł chciałem ustawić jako "Socket and other" i tu pojawił się problem bo po załączeniu zasilania przekaźniki od razu załączają się i działają na odwrót czyli jak załączę kanał to puszcza a jak wyłączę to chwyta. Soft 2.7.2. Po ustawieniu jako "rolety" przekaźniki działają poprawnie.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sie 20, 2018 9:14 pm

Usuwałeś moduł z supla-cloud po zmianach na Socket and other?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
MMarcin
Posty: 92
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

wt sie 21, 2018 8:13 am

Tak usuwałem. Sprawdzone na dwóch płytkach. Efekt ten sam.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt sie 21, 2018 7:50 pm

Nie mam teraz jak tego sprawdzić bo jestem za granicą ale jak wrócę to przetestuję u siebie jeszcze raz.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt sie 24, 2018 2:54 pm

Faktycznie był ten problem. Teraz jest już naprawiony
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ

Wróć do „SUPLA inCan by Espablo”