[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

jordanekm
Posts: 17
Joined: Wed Feb 28, 2018 5:37 am

Fri Aug 17, 2018 4:35 am

Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Czy próbował ktoś inCana z czujnikami DHT11, albo DHT22? U mnie jest taki problem, że na DSie inCan działała już od paru miesięcy, a jak chciałem niedawno podłączyć DHT22, to oczywiście po wybraniu go w menu moduł nie może się zalogować do sieci. Gdy zmienie znów na DSa to moduł się loguje do sieci i wszystko działa jak należy. Dodam iż przy zmianie na DHT11 moduł też się nie chciał zalogować do sieci. Wersja programu 2.6.1.
User avatar
lesny8
Posts: 642
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Fri Aug 17, 2018 5:57 am

Ja po zmianie z ds na dht usuwałem moduł z Clouda bo był właśnie problem z tym kanałem.
Nie zapomnij potem w Cloud włączyć rejestracji nowych urządzeń.
User avatar
Espablo
Posts: 1383
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Aug 17, 2018 7:03 am

Po każdej zmianie na stronie konfiguracyjnej modułu, powinno się na usunąć inCan z clouda i pozwolić modułowi na ponowne zarejestrowanie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
jordanekm
Posts: 17
Joined: Wed Feb 28, 2018 5:37 am

Fri Aug 17, 2018 11:31 am

Bardzo dziękuję kolegom za odpowiedź, w poniedziałek sprawdzę i dam znać. Pozdrawiam.
jordanekm
Posts: 17
Joined: Wed Feb 28, 2018 5:37 am

Mon Aug 20, 2018 6:41 am

Witam. Koledzy mieliście rację, DHT22 działa. Moduł zalogował się od razu do sieci. Dziękuję za podpowiedź.
MMarcin
Posts: 68
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Mon Aug 20, 2018 10:59 am

Mam zmontowany parę płytek inCan (niebieskie). Przy ustawieniu jako rolety działają prawidłowo.
Dziś jeden moduł chciałem ustawić jako "Socket and other" i tu pojawił się problem bo po załączeniu zasilania przekaźniki od razu załączają się i działają na odwrót czyli jak załączę kanał to puszcza a jak wyłączę to chwyta. Soft 2.7.2. Po ustawieniu jako "rolety" przekaźniki działają poprawnie.
User avatar
Espablo
Posts: 1383
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Aug 20, 2018 9:14 pm

Usuwałeś moduł z supla-cloud po zmianach na Socket and other?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
MMarcin
Posts: 68
Joined: Fri Sep 08, 2017 6:38 am

Tue Aug 21, 2018 8:13 am

Tak usuwałem. Sprawdzone na dwóch płytkach. Efekt ten sam.
User avatar
Espablo
Posts: 1383
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Tue Aug 21, 2018 7:50 pm

Nie mam teraz jak tego sprawdzić bo jestem za granicą ale jak wrócę to przetestuję u siebie jeszcze raz.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
Espablo
Posts: 1383
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Aug 24, 2018 2:54 pm

Faktycznie był ten problem. Teraz jest już naprawiony
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Post Reply