[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

piotrekk
Posty: 42
Rejestracja: czw wrz 19, 2019 7:12 am

sob lut 01, 2020 8:50 pm

poszukaj na forum tematu
Problemy z utratą połączenia "Tuning" inCan
tam znajdziesz rozwiązanie
Robi
Posty: 9
Rejestracja: pt sty 05, 2018 8:23 pm

śr kwie 08, 2020 8:19 am

Mam nietypowe pytanie, bo nie znalazłem odpowiedzi na forum. Czy mogę połączyć masy 3 inCanów razem ? Tłumacze o co chodzi dokładnie. Mam 2 potrójne włączniki w salonie i z każdego są tylko 4 wyprowadzenia, jeden wspólny i po jednym dla każdego klawisza. Dlatego pomyślałem żeby wszystkie GND połączyć razem i do obu wspólnych zacisków w włącznikach, a każde wyjście z włączników już w odpowiednie miejsca w każdym z trzech inCanów
Maniek913
Posty: 269
Rejestracja: czw lut 22, 2018 9:46 pm

śr kwie 08, 2020 3:42 pm

Nie powinno to stanowić problemu jeżeli połączysz tylko masy.
LukaszH
Posty: 46
Rejestracja: sob gru 14, 2019 11:49 pm

sob kwie 18, 2020 4:45 pm

Mam pytanie do autora Espablo: Jest możliwość wrzucenia softu incan (plik bin) dla takich ustawień:
"ESP Flash Download Tool":
CrystalFreq 26M
SPI SPEED 40MHz
FLASH MODE DOUT
BAUDRATE 115200
FLASH SIZE 8Mbit (1MByte)
incan_xxxxx.bin-------->0x00000
incan_xxxxxxx.bin---->0x40000

Męczę się już od dłuższego czasu z ESP-01M ale dopiero doszedłem że to ESP8285 i ma inne ustawienia. Tylko 8Mbit i DOUT wchodzi. Chyba że jest jakiś sposób aby czystego incan który ma takie ustawienia:
FLASH SIZE 32Mbit (4MByte)
inCan_4096_eagle.flash.bin-------->0x00000
inCan_4096_eagle.irom0text.bin---->0x40000
wgrać do ESP8285 ??

Będę wdzięczny za pomoc :)
Od razu dodam że multiboard wchodzi ale na incan (tam gdzie miałem ESP8266) działa stabilniej i bardzo by mi na tym zależało.
dawkor
Posty: 133
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

śr cze 10, 2020 8:46 pm

Hejka mm pytanko, urządzenie działa umie już rok, dziś chciałem przekonfigurować płytkę, bez zmiany soft, czy aby wejść w tryb konfiguracji wystarczy tylko nacisnąć przycisk ten koło modułu wifi 10razy czy cos innego( 10x nie zmienia nic) czy jakoś inaczej się to robi ?
dawkor
Posty: 133
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

czw cze 11, 2020 5:27 am

Ok znalazłem na schemacie :D
michalwu
Posty: 3
Rejestracja: ndz mar 04, 2018 6:07 am

śr wrz 23, 2020 9:35 pm

middam pisze:
pt lis 17, 2017 11:07 am
Czy moduł inCan również obsługuje wyłącznik schodowy w taki sam sposób jak wersja v2 ?
Jak będzie wyglądało podłączenie podwójnego włącznik schodowego do włączania oświetlenie z dwoma żarówkami ?
Hej
Ja również dołączam się do pytania (sprzed 3 lat! sic!). Czy można użyć incan v3 jako schodowego? W jaki sposób?

m.
mirizag
Posty: 107
Rejestracja: pn sty 02, 2017 6:36 pm

śr wrz 30, 2020 8:01 pm

Witam. Czy ktoś by był mi w stanie pomóc jak w piąć się modułem inCan do sterowania silnika 3f trójfazowego prawo lewo. Silnik otwiera okna w szklarni.
Załączniki
Screenshot_2020-09-30 PRZEŁĄCZANIE OBROTÓW SILNIKA TRÓJFAZOWEGO LEWO-PRAWO.png
Screenshot_2020-09-30 PRZEŁĄCZANIE OBROTÓW SILNIKA TRÓJFAZOWEGO LEWO-PRAWO.png (2.06 KiB) Przejrzano 213 razy
pirat
Posty: 51
Rejestracja: ndz maja 12, 2019 12:22 pm

pn paź 05, 2020 10:01 pm

Zastosuj dwa styczniki które mają co najmniej po 3 pary styków a modułem incan steruj stycznikami które będą sterowały silnikiem
mirizag
Posty: 107
Rejestracja: pn sty 02, 2017 6:36 pm

wt paź 06, 2020 9:15 pm

pirat pisze:
pn paź 05, 2020 10:01 pm
Zastosuj dwa styczniki które mają co najmniej po 3 pary styków a modułem incan steruj stycznikami które będą sterowały silnikiem
Tak to wiem. Tylko jak będzie realizowany stop z przycisków fizycznych jeżeli chciałbym w połowie zatrzymać. Bo w aplikacji jest stop.
ODPOWIEDZ

Wróć do „SUPLA inCan by Espablo”