[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr gru 27, 2017 9:16 pm

Pomyliłeś wątki, ten dotyczy inCan v3
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

wt sty 09, 2018 7:00 am

Witam
Czy wejście do pomiaru ADC jest już "oprogramowane"? Jeśli nie to czy jest to w planach?
marek44
Posty: 3
Rejestracja: ndz paź 08, 2017 10:45 am

pt sty 12, 2018 7:36 am

Cześć, mam inCana 2szt już od jakiegoś czasu. Mam problem, układ się resetuje i to tak w 20-30% przypadków. Sprawdziłem wszystkie kondensatory. Dolutowałem elektrolit na wyjściu przetwornicy i kilka ceramików. Wyraźnej poprawy brak. Nie ma znaczenia czy włączam klawiszem czy przez apkę czy przez harmonogram. Co mogę jeszcze zrobić ?
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 445
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

sob sty 13, 2018 11:54 am

Espablo, mam do Ciebie pytanie: Czym rożni sie soft v2,2 od tej obecnej 2,55 ? Na inCan trafiłem na elektrodzie, zrobiłem ze ściągniętym z elektrody softem v2,2 a później znalazłem ten temat. Czy sa jakieś istotne różnice miedzy softem 2,2 a 2,5 ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob sty 13, 2018 12:37 pm

marek44 pisze:
pt sty 12, 2018 7:36 am
Mam problem, układ się resetuje i to tak w 20-30% przypadków .... Co mogę jeszcze zrobić ?
Spróbuj nożem odciąć pin nr5 na stabilizatoże odpowiedzialny za reset układu. Poniżej zaznaczyłem ten pin.
pin reset.png
pin reset.png (173.25 KiB) Przejrzano 1743 razy
dawidd pisze:
sob sty 13, 2018 11:54 am
Czym rożni sie soft v2,2 od tej obecnej 2,55 ?
Zmian w sofcie dokonuje @pzygmunt i najlepiej jego pytać jakie są różnice :)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob sty 13, 2018 12:40 pm

Ogólnie to zmienił się sposób dodawania urządzeń do clouda - teraz wystarczy podać e-mail...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
darshansm5549
Posty: 1
Rejestracja: pn sty 22, 2018 6:22 am

pn sty 22, 2018 6:23 am

Hello,
we need to buy this where can i buy this and whats the cost for each. For testing i need 5 modules.
While testing we are ready to give bulk orders.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8479
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sty 22, 2018 10:35 am

darshansm5549 pisze:
pn sty 22, 2018 6:23 am
Hello,
we need to buy this where can i buy this and whats the cost for each. For testing i need 5 modules.
While testing we are ready to give bulk orders.
Ask @Espablo (salesman of this module)
L.mArK
Posty: 11
Rejestracja: pn paź 16, 2017 11:55 am

pn sty 22, 2018 6:59 pm

Witam,

Mam problem z podłączeniem modułu.

Jeśli jest podpięte tak jak na zdjęciu to silnik rolety buczy. Jak odłączę jeden przewód to roleta idzie do góry, jak drugi to idzie do dołu. Zatrzymuje się gdy dojdzie do końca. Dodatkowo w supla-cloud nie mogę wybrać rolety na kanale 0 i 1 (są tylko bramy itp, na początku było ustawione oświetlenie).

Obrazek
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sty 22, 2018 7:21 pm

Musisz przestawić moduł do obsługi rolet na stronie konfiguracyjnej modułu - ROLLERSHUTER
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ

Wróć do „SUPLA inCan by Espablo”