[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

User avatar
Espablo
Posts: 1367
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Dec 27, 2017 9:16 pm

Pomyliłeś wątki, ten dotyczy inCan v3
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
dawidd
Posts: 382
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Tue Jan 09, 2018 7:00 am

Witam
Czy wejście do pomiaru ADC jest już "oprogramowane"? Jeśli nie to czy jest to w planach?
marek44
Posts: 3
Joined: Sun Oct 08, 2017 10:45 am

Fri Jan 12, 2018 7:36 am

Cześć, mam inCana 2szt już od jakiegoś czasu. Mam problem, układ się resetuje i to tak w 20-30% przypadków. Sprawdziłem wszystkie kondensatory. Dolutowałem elektrolit na wyjściu przetwornicy i kilka ceramików. Wyraźnej poprawy brak. Nie ma znaczenia czy włączam klawiszem czy przez apkę czy przez harmonogram. Co mogę jeszcze zrobić ?
User avatar
dawidd
Posts: 382
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Sat Jan 13, 2018 11:54 am

Espablo, mam do Ciebie pytanie: Czym rożni sie soft v2,2 od tej obecnej 2,55 ? Na inCan trafiłem na elektrodzie, zrobiłem ze ściągniętym z elektrody softem v2,2 a później znalazłem ten temat. Czy sa jakieś istotne różnice miedzy softem 2,2 a 2,5 ?
Pozdrawiam
User avatar
Espablo
Posts: 1367
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sat Jan 13, 2018 12:37 pm

marek44 wrote:
Fri Jan 12, 2018 7:36 am
Mam problem, układ się resetuje i to tak w 20-30% przypadków .... Co mogę jeszcze zrobić ?
Spróbuj nożem odciąć pin nr5 na stabilizatoże odpowiedzialny za reset układu. Poniżej zaznaczyłem ten pin.
pin reset.png
pin reset.png (173.25 KiB) Viewed 1166 times
dawidd wrote:
Sat Jan 13, 2018 11:54 am
Czym rożni sie soft v2,2 od tej obecnej 2,55 ?
Zmian w sofcie dokonuje @pzygmunt i najlepiej jego pytać jakie są różnice :)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
slawek
Posts: 2175
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Jan 13, 2018 12:40 pm

Ogólnie to zmienił się sposób dodawania urządzeń do clouda - teraz wystarczy podać e-mail...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
darshansm5549
Posts: 1
Joined: Mon Jan 22, 2018 6:22 am

Mon Jan 22, 2018 6:23 am

Hello,
we need to buy this where can i buy this and whats the cost for each. For testing i need 5 modules.
While testing we are ready to give bulk orders.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5746
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Jan 22, 2018 10:35 am

darshansm5549 wrote:
Mon Jan 22, 2018 6:23 am
Hello,
we need to buy this where can i buy this and whats the cost for each. For testing i need 5 modules.
While testing we are ready to give bulk orders.
Ask @Espablo (salesman of this module)
L.mArK
Posts: 11
Joined: Mon Oct 16, 2017 11:55 am

Mon Jan 22, 2018 6:59 pm

Witam,

Mam problem z podłączeniem modułu.

Jeśli jest podpięte tak jak na zdjęciu to silnik rolety buczy. Jak odłączę jeden przewód to roleta idzie do góry, jak drugi to idzie do dołu. Zatrzymuje się gdy dojdzie do końca. Dodatkowo w supla-cloud nie mogę wybrać rolety na kanale 0 i 1 (są tylko bramy itp, na początku było ustawione oświetlenie).

Image
User avatar
Espablo
Posts: 1367
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Jan 22, 2018 7:21 pm

Musisz przestawić moduł do obsługi rolet na stronie konfiguracyjnej modułu - ROLLERSHUTER
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Post Reply