[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

lesny8
Posts: 118
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Fri Apr 13, 2018 1:55 pm

Ja też tak mam jak kolega @jordanekm, tzn przez QIO nie mogę tego wrzucić i ładuje przez DIO. Kwestia prędkości. Widać nie wszystkie chipy wspierają wszystkie tryby flashowania, co jawnie piszą pod tabelą.
User avatar
Espablo
Posts: 1101
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Apr 13, 2018 2:12 pm

@lesny8 ładujesz 3 pliki czy 2?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
lesny8
Posts: 118
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Fri Apr 13, 2018 2:48 pm

Espablo wrote:
Fri Apr 13, 2018 2:12 pm
@lesny8 ładujesz 3 pliki czy 2?
Bez znaczenia.
Pisałem już kiedyś w innym wątku, że Twoje biny umieszczają dane na adresie 0x3fc000, ale nie rozkminiłem jeszcze dlaczego tak się dzieje :roll:
Zrobiłem potem read flash do pliku i porownywaletm zawartość, jest to samo na tych adresach niezależnie czy wrzucam 3 czy 2 pliki. Tak jakby esp_init_data_default.bin zawierał się w Twojej kompilacji.
edm
Posts: 77
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Fri Apr 13, 2018 9:11 pm

Ogłaszam Wielki sukces! gratuluje @Espablo.

Podpiąłem zewnętrze zasilanie 5V i przetestowałem ostatnie firmware z dnia wczorajszego, czyli espablo_inCan.
100% skuteczności, zarówno podczas obsługi z aplikacji jak i z przycisku. Co ważne, obsługiwałem aplikacje i włącznik ścienny wykonując normalne ruchy, a także prowokując urządzenie zmieniając stan dość szybko.
Uwieczniłem tą miłą obsługę tutaj http://zone.dyn.pl/incan
Filmik za jakiś czas skasuję.

Pozostałych firmware nie testowałem, chyba nie ma sensu.

Pozdr.
User avatar
Espablo
Posts: 1101
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Apr 13, 2018 9:26 pm

No to super! Wymęczyłeś ten silnik :D. Dodam tą kompilację na Github. Dzięki za test :)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Sibikk
Posts: 226
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Fri Apr 13, 2018 9:39 pm

Czy dobrze rozumiem że teraz można obsługiwać rolety przyciskiem jedno klawiszowym?
User avatar
Espablo
Posts: 1101
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Apr 13, 2018 9:46 pm

Sibikk wrote:
Fri Apr 13, 2018 9:39 pm
Czy dobrze rozumiem że teraz można obsługiwać rolety przyciskiem jedno klawiszowym?
Nie. Muszą być 2 klawisze.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
lesny8
Posts: 118
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Fri Apr 13, 2018 10:51 pm

Espablo wrote:
Fri Apr 13, 2018 9:26 pm
Dodam tą kompilację na Github.
Sprawdziłem pod kątem GPIO16, efekty mam te same i przy okazji załącza się jeszcze przekaźnik :shock: (Kanał 4)
Spełniony masz tam jakiś warunek, który spełniony być nie powinien.
Jeki87
Posts: 65
Joined: Wed Jun 21, 2017 10:29 am

Sat Apr 14, 2018 5:05 am

Super pozostaje nam dobrać odpowiednią przetwornice do InCan ,tylko czy takie są dostępne
edm
Posts: 77
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Sat Apr 14, 2018 5:49 am

Jeki87 wrote:
Sat Apr 14, 2018 5:05 am
Super pozostaje nam dobrać odpowiednią przetwornice do InCan ,tylko czy takie są dostępne
Jesli masz sprawny moduł inCan (zwłaszcza zastosowaną w nim przetwornicę) nie potrzebujesz już innej przetwornicy. Ja na filmiku zastosowałem zewnętrzne zasilanie (przetwornicę) tylko dlatego że, przetwornicę znajdującą się w inCan wcześniej uszkodziłem.
Post Reply