[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt lip 13, 2018 4:56 pm

wojtas567 pisze:
pt lip 13, 2018 3:43 pm
No zworki też faktycznie brakuje :)
czyli będzie prościej.
Tak, ma być prosciej
wojtas567 pisze:
pt lip 13, 2018 3:43 pm
edit
jest flash i reset, tylko nie ma masy jak w poprzednich
Wyprowadzone tylko dla programatorów, które same resetują i wprowadzają układ w tryb flash. Przy zwykłych programatorach nie są potrzebne
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
madu
Posty: 7
Rejestracja: śr wrz 13, 2017 6:22 pm

sob lip 14, 2018 10:59 am

A jak 10x cfg nie dziala i przytrzymanie na 5s tez nie to co zrobic?
Plytka incan niebieska
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 907
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob lip 14, 2018 11:06 am

A wersję softu którą masz na tym module?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob lip 14, 2018 11:18 am

madu pisze:
sob lip 14, 2018 10:59 am
A jak 10x cfg nie dziala i przytrzymanie na 5s tez nie to co zrobic?
Plytka incan niebieska
10x lub więcej aż zacznie migać
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
madu
Posty: 7
Rejestracja: śr wrz 13, 2017 6:22 pm

sob lip 14, 2018 11:25 am

A po adresie IP da sie wejsc i zmienic konfiguracje bo laczy sie ze starym AP a walcze aby zmienic na inne ssid
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 907
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob lip 14, 2018 12:02 pm

madu pisze:
sob lip 14, 2018 11:25 am
A po adresie IP da sie wejsc i zmienic konfiguracje bo laczy sie ze starym AP a walcze aby zmienic na inne ssid
Nie.
ESP działa w trybie Client i żeby cokolwiek zmienić w konfiguracji modułu musisz przełączyć go w tryb AP. Jak to się robi to już wiesz.
Jeżeli poprzez 5sekundowe przytrzymanie CFG dioda nie zacznie szybko pulsować to wciskaj CFG na chwilę i licz wciśnięcia. Powinno być ich 10, ale u mnie co widziałem w terminalu, czasami wciśnięcia były za delikatne i ich nie liczyło, a później zerowało licznik po 2s. Taki urokliwy mam mikrostyk.
Wciskaj i obserwując diodę na module, jak zacznie szybko pulsować to moduł jest w trybie AP.
Powodzenia.
Ostatnio zmieniony śr lip 18, 2018 12:16 pm przez lesny8, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob lip 14, 2018 12:08 pm

Przypuszczam, że zliczanie widać też w terminalu, więc możesz "podejrzeć" np. przez putty czy liczy naciśnięcia
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
madu
Posty: 7
Rejestracja: śr wrz 13, 2017 6:22 pm

pn lip 16, 2018 4:15 am

Dziala po 10x cfg ale przyczyna tego ze nie chcial wejsc w tryb konfiguracji bylo to ze do stykow czyjnika (sensor1) byly podpiete kable z napedu z przekaznika podajace sygnal ze brama zamknieta styki zwarte - wypialem kabelki i poszlo
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn lip 16, 2018 6:37 am

Najnowsza wersja v3.3 jest już pozbawiona tej przypadłości.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 440
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

pn lip 16, 2018 8:13 am

Czy na pierwszej stronie tego wątku jest zawsze najnowsza wersja firmware czy niekoniecznie?
ODPOWIEDZ