[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

User avatar
Espablo
Posts: 1449
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Jul 13, 2018 4:56 pm

wojtas567 wrote:
Fri Jul 13, 2018 3:43 pm
No zworki też faktycznie brakuje :)
czyli będzie prościej.
Tak, ma być prosciej
wojtas567 wrote:
Fri Jul 13, 2018 3:43 pm
edit
jest flash i reset, tylko nie ma masy jak w poprzednich
Wyprowadzone tylko dla programatorów, które same resetują i wprowadzają układ w tryb flash. Przy zwykłych programatorach nie są potrzebne
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
madu
Posts: 7
Joined: Wed Sep 13, 2017 6:22 pm

Sat Jul 14, 2018 10:59 am

A jak 10x cfg nie dziala i przytrzymanie na 5s tez nie to co zrobic?
Plytka incan niebieska
User avatar
lesny8
Posts: 683
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Sat Jul 14, 2018 11:06 am

A wersję softu którą masz na tym module?
User avatar
Espablo
Posts: 1449
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sat Jul 14, 2018 11:18 am

madu wrote:
Sat Jul 14, 2018 10:59 am
A jak 10x cfg nie dziala i przytrzymanie na 5s tez nie to co zrobic?
Plytka incan niebieska
10x lub więcej aż zacznie migać
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
madu
Posts: 7
Joined: Wed Sep 13, 2017 6:22 pm

Sat Jul 14, 2018 11:25 am

A po adresie IP da sie wejsc i zmienic konfiguracje bo laczy sie ze starym AP a walcze aby zmienic na inne ssid
User avatar
lesny8
Posts: 683
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Sat Jul 14, 2018 12:02 pm

madu wrote:
Sat Jul 14, 2018 11:25 am
A po adresie IP da sie wejsc i zmienic konfiguracje bo laczy sie ze starym AP a walcze aby zmienic na inne ssid
Nie.
ESP działa w trybie Client i żeby cokolwiek zmienić w konfiguracji modułu musisz przełączyć go w tryb AP. Jak to się robi to już wiesz.
Jeżeli poprzez 5sekundowe przytrzymanie CFG dioda nie zacznie szybko pulsować to wciskaj CFG na chwilę i licz wciśnięcia. Powinno być ich 10, ale u mnie co widziałem w terminalu, czasami wciśnięcia były za delikatne i ich nie liczyło, a później zerowało licznik po 2s. Taki urokliwy mam mikrostyk.
Wciskaj i obserwując diodę na module, jak zacznie szybko pulsować to moduł jest w trybie AP.
Powodzenia.
Last edited by lesny8 on Wed Jul 18, 2018 12:16 pm, edited 1 time in total.
User avatar
slawek
Posts: 2199
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Jul 14, 2018 12:08 pm

Przypuszczam, że zliczanie widać też w terminalu, więc możesz "podejrzeć" np. przez putty czy liczy naciśnięcia
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
madu
Posts: 7
Joined: Wed Sep 13, 2017 6:22 pm

Mon Jul 16, 2018 4:15 am

Dziala po 10x cfg ale przyczyna tego ze nie chcial wejsc w tryb konfiguracji bylo to ze do stykow czyjnika (sensor1) byly podpiete kable z napedu z przekaznika podajace sygnal ze brama zamknieta styki zwarte - wypialem kabelki i poszlo
User avatar
Espablo
Posts: 1449
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Jul 16, 2018 6:37 am

Najnowsza wersja v3.3 jest już pozbawiona tej przypadłości.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
User avatar
dawidd
Posts: 426
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Mon Jul 16, 2018 8:13 am

Czy na pierwszej stronie tego wątku jest zawsze najnowsza wersja firmware czy niekoniecznie?
Post Reply