[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

riu
Posty: 15
Rejestracja: śr kwie 26, 2017 2:30 pm

wt sie 28, 2018 11:11 pm

Witam testuje własnie nowy soft i teraz tak nie działają buttony w trybie bistable , druga sprawa gdy np mamy zasłonięta roletę po restarcie incan na stronie i w aplikacji pojawia się roleta odsłonięta 0% dzieje się tak w incan i incan easy.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr sie 29, 2018 10:20 am

Sprawdź teraz
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
riu
Posty: 15
Rejestracja: śr kwie 26, 2017 2:30 pm

śr sie 29, 2018 6:30 pm

Pierwsze testy, jak na razie jest git :) bistabilne działają i po restarcie stan zostaje jak powinien .
bartekk942
Posty: 16
Rejestracja: pt maja 04, 2018 7:33 pm

czw sie 30, 2018 5:24 pm

Potwierdzam, bistabilne działają lecz działają odwrotnie aniżeli przez aplikacje. Można to jakoś programowo odwrócić?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw sie 30, 2018 5:37 pm

Podłącz odwrotnie przyciski
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Morcinek92
Posty: 5
Rejestracja: śr gru 06, 2017 11:59 am

wt wrz 25, 2018 8:01 pm

Hej,

Jestem zainteresowany zrobieniem sobie płytki inCAN czy jest to projekt open source ?
są aż 42 strony... na kilku nie znalazłem projektu PCB
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt wrz 25, 2018 8:15 pm

Udostępniłem na githubie kilka gerberów.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

pn paź 01, 2018 8:42 am

Witam, ma problem z czujnikiem DHT22 na InCan Easy v2.7.2 w module do puszkowym, tzn kilka razy w miesiącu moduł tracić połączenie z czujnikiem, sam przekaźnik działa, można włączać/wyłączać światło, nie ma tylko odczytu temperatury. Po resecie zasilania wszystko wraca do normy. Posiadam jeszcze jeden moduł do puszkowy na InCan Easy v2.5.3 w module do puszkowym z czujnikiem DS18b20 i tam nic takiego się nie dzieje. Na początku podejrzewałem, że może to wina WIFI bo router jest na parterze, a DHT22 jest na piętrze (DS18b20 na parterze) ale zrobiłem na parterze Access Point na drugim ruterze (z WIFI z takim same SSID) i problem dalej występuje.
Czujniki DHT22 ma ma być wykorzystywana jako termostat do ogrzewania, a zima za pasem...
Jakieś pomysły ?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1954
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn paź 01, 2018 8:58 am

Skoro przełącznik możesz przełączać w tym czasie jak nie masz odczytu z DHT to nie jest to wina wifi.
Sprawdź okablowanie, podmień czujnik a jeżeli nie masz to może zamień czujniki między modułami i nie zapomnij zmienić w ustawieniach.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn paź 01, 2018 8:10 pm

milion81 pisze:
pn paź 01, 2018 8:42 am
Witam, ma problem z czujnikiem DHT22 na InCan Easy v2.7.2 w module do puszkowym,..
Jakieś pomysły ?
Nigdy nie wgrywałem do moich modułów InCan-Easy. Sprawdź z innym czujnikiem.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ