Page 44 of 50

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Posted: Sun Oct 14, 2018 7:13 pm
by Demolkaa
jaki koszt tego zestawu ?

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Posted: Tue Oct 16, 2018 6:36 am
by soren
Dzis w nocy incan leżał na szafce wyjety z puszki słychać było cichy pisk moduły w puszkach tez piszcza jak sie przylozy ucho to normalne?

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Posted: Tue Oct 16, 2018 1:36 pm
by Yepestis
soren wrote:
Tue Oct 16, 2018 6:36 am
Dzis w nocy incan leżał na szafce wyjety z puszki słychać było cichy pisk moduły w puszkach tez piszcza jak sie przylozy ucho to normalne?
Można by tu zacytować tekst ze starego dowcipu: "jakbyś miała okres 50 razy na sekundę to też byś tak piszczała"

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Posted: Tue Oct 16, 2018 1:42 pm
by wojtas567
:D :D
Trochę częściej.

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Posted: Tue Oct 16, 2018 7:45 pm
by jordanekm
Piszczy Ci przetwornica.

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Posted: Wed Oct 17, 2018 4:26 am
by jordanekm
Witam. Dziś rano znów mi wyrzucilo czujniki DHT22 z supli. I to dwa na raz. Moduły połączone do różnych routerów i w różnych miejscowościach.

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Posted: Sat Oct 20, 2018 2:39 pm
by bulek68
jordanekm wrote:
Tue Oct 16, 2018 7:45 pm
Piszczy Ci przetwornica.
Nie da się tego wyeliminować?

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Posted: Sat Oct 20, 2018 8:06 pm
by Espablo
Można dolutować rezystor 68R pomiędzy +5V i GND

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Posted: Mon Oct 22, 2018 4:55 am
by jordanekm
Espablo wrote:
Sat Oct 20, 2018 8:06 pm
Można dolutować rezystor 68R pomiędzy +5V i GND
Chodzi o przetwornice czy o DHT22?

Re: [DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Posted: Mon Oct 22, 2018 1:13 pm
by sabcio
sabcio wrote:
Fri Oct 05, 2018 7:38 am
Dzieki Espablo, jednak to chyba nie ten sam problem bo po dodaniu dławików dalej podobnie (może rzadziej, albo efekt placebo). Podłączyłem kompa i mam log z tego co się dzieje w momencie zamknięcia rolety z telefonu

Code: Select all

duza ilosc STATE WRITE SUCCESS
STATE WRITE SUCCESS
STATE WRITE SUCCESS
Send buffer size exceeded
RESTART
Free heap size: 27344
state: 5 -> 0 (0)
rm 0
pm close 7
del if0
usl
STATE WRITE SUCCESS
Czasami jak się wysypie to gubi stan rolety w apce, czasami jest ok.

Ustawienia rolety 32sek w góre, 26sek w dół.

Całość na gist:
https://gist.github.com/sabcio/6092a1b3 ... 2e8c18fb17
@pzygmunt wrzucił tu wiadomość że to problem z wifi? teraz jej nie widzę i nie wiem czy pomyliłem wątek czy ją usunął. W każdym razie przeniosłem router i nawet go zmieniłem na inny ale problem ciągle występuje więc znów nie mam punktu zaczepienia.

Z tego loga wydaje mi się że jest to jakiś problem softu. Z obecnie 3 podłączonymi sterownikami 2 mają ten problem, ten który jest najdalej od routera śmiga bez problemów. Mam jeszcze 4 do zamontowania ale nie chce rozbebeszać przycisków i puszek żeby nie wisiały bez celu.