[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr lut 20, 2019 9:33 pm

krzyspx pisze:
śr lut 20, 2019 8:35 pm
sdsi pisze:
wt lut 12, 2019 8:06 am
pikciu pisze:
pn lut 11, 2019 7:08 pm
@Espablo
czy nadal sprzedajesz moduł inCan?
Przyłączam się do pytania?
i ja
Panowie - od tego jest priv
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Masterpc96
Posty: 1
Rejestracja: sob lut 23, 2019 2:10 pm

sob lut 23, 2019 9:38 pm

Można wiedzieć jakie są szerokości ścieżek i odstęp między nimi? Mam swój sterownik i chcę go zminiaturyzować i za bardzo nie wiem jakie dać.
Z góry dziękuję :)
johnlemon
Posty: 5
Rejestracja: wt sty 22, 2019 4:35 pm

czw lut 28, 2019 1:29 pm

Czy przycisk na ican może załączyć przekaźnik na innym icanie?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1114
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lut 28, 2019 1:33 pm

johnlemon pisze:
czw lut 28, 2019 1:29 pm
Czy przycisk na ican może załączyć przekaźnik na innym icanie?
Może, ale na dzień dzisiejszy to wymaga własnej instancji SUPLA
https://gist.github.com/fracz/9aa9923ae ... f09113fa63
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
tomkowski
Posty: 110
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr kwie 24, 2019 1:08 pm

Mam pytanie - nawet mi samemu wydaje się trochę głupie.
Położenie modułu InCan w puszcze - jakie jest zalecane? O ile ma to znaczenie.
Ktoś testował?
Podskórnie czuję, że ESP (czyli strona druku) powinna być od strony pomieszczenia tak by elektronika nie zakłócała sygnału WiFi.

Z kolejnej strony - antena wystaje poza moduł.

Niestety moduł z kablami wchodzi mi do puszki na styk ale tylko PCB do wewnątrz. Czyli ESP (i niestety przycisk CFG) mam wewnątrz puszki :/
jeśli chodzi o CFG - mogę go wyprowadzić na przewodach.
Spodziewać się problemów w tym ułożeniu?
Obsługiwać ma PIR + 2 punkty świetlne + 2 przyciski + czujnik zamknięcia zamka drzwi (jeśli wymyślę jak:P)
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr kwie 24, 2019 3:27 pm

Zamontuj i zobaczysz jak będzie się zachowywał, ważniejsze ułożenie kabli tak żeby nie biegły w okolicy tej anteny co do CFG on jest równolegle wpięty z jednym z czujników więc jeżeli masz soft z wejściem w tryb CFG x10 to wystarczy 10 razy otworzyć i zamknąć zamek ;) i tez wejdziesz w tryb konfiguracji,, A najnowszy soft z tego co pamiętam ma opcję kliknięcia 2x reset.
Pozdrawiam
Wojtek
tomkowski
Posty: 110
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt maja 03, 2019 4:35 pm

Odpowiadam sobie zgodnie z radą powyższą - wsadziłem, sprawdziłem, działa :D
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1473
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt maja 03, 2019 5:11 pm

wojtas567 pisze:
śr kwie 24, 2019 3:27 pm
... co do CFG on jest równolegle wpięty z jednym z czujników więc jeżeli masz soft z wejściem w tryb CFG x10 to wystarczy 10 razy otworzyć i zamknąć zamek ;)i tez wejdziesz w tryb konfiguracji,,
W inCan v3.3 przycisk CFG jest na osobnym pinie GPIO0. Wykorzystać go można także do wprowadzania modułu w tryb FLASH.
wojtas567 pisze:
śr kwie 24, 2019 3:27 pm
A najnowszy soft z tego co pamiętam ma opcję kliknięcia 2x reset.
2x reset jest obsługiwany tylko w moim Primary GUI
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
tomkowski
Posty: 110
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt maja 03, 2019 5:15 pm

HA! to możliwe, że mi się przywidziało :)
Pierwszy raz jak odpalałem moduł, to wejście w tryb FLASH robiłem przyciskiem CFG - wymagał wciśnięcia na 5 sekund.
Wejście w config z użyciem wejścia Sensor1 to 10 x impuls. 10 x CFG nie zadziałał.

@Espablo - jeśli uważasz, że warto - może dodać tą informację do pierwszego postu?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1473
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt maja 03, 2019 5:20 pm

tomkowski pisze:
pt maja 03, 2019 5:15 pm
HA! to możliwe, że mi się przywidziało :)
Pierwszy raz jak odpalałem moduł, to wejście w tryb FLASH robiłem przyciskiem CFG - wymagał wciśnięcia na 5 sekund.
Wejście w config z użyciem wejścia Sensor1 to 10 x impuls. 10 x CFG nie zadziałał.

@Espablo - jeśli uważasz, że warto - może dodać tą informację do pierwszego postu?
Wejście w tryb FLASH to co innego a tryb CONFIG to co innego.
Dałem tą informację na githuba ale faktycznie tutaj też by się przydała
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ

Wróć do „SUPLA inCan by Espablo”