[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1627
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz lip 28, 2019 6:27 am

Też tak miałem. Zrób erase flash lub wgraj blanka przed wgraniem softu. W tej kompilacji zmienione jest tylko to co pisałem wyżej a reszta to nie zmieniony kod. Dodam jeszcze że soft inCan wchodzi bez problemów ale w nim jest więcej "namieszane" przezemnie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Jeki87
Posty: 85
Rejestracja: śr cze 21, 2017 10:29 am

ndz lip 28, 2019 4:05 pm

Zawsze robię erase przed wygrywaniem kompilacji
Espablo ściągnij plik bin. i potwierdź że jest ok wtedy zacznę szukać u siebie problemu
Wgrywam na Qio i Dout i nigdy nie rozgłasza sieci
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2234
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz lip 28, 2019 6:39 pm

Sprawdź rozmiar pobranego pliku...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1627
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn lip 29, 2019 8:34 am

@Jeki87 jak masz możliwość to pobierz sobie źródła z mojego forka oryginalnych źródeł i sam skompiluj pliki. Ja jestem teraz na wczasach i nie mam jak tego sprawdzić. Dodam jeszcze, że dodałem kilka poprawek odnośnie czujnika
Ds18b20 oraz usunąłem ten problem viewtopic.php?f=8&t=4630&start=20
Źródła
https://github.com/Espablo/supla-espres ... ee/develop
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
MarioSzczecin
Posty: 5
Rejestracja: ndz sie 25, 2019 9:57 pm

ndz sie 25, 2019 10:07 pm

Witam gdzie można kupić takie cudo? Bo jak narazie mam tylko bramę pod supla a chciałbym po mału rozbudowac sobie dom i teraz właśnie mam 2 rolety na tarasie do podłączenia :)
Czy jest jakieś urządzenie które steruje od razu 2 roletami?
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 637
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt sie 30, 2019 10:19 am

MarioSzczecin pisze:
ndz sie 25, 2019 10:07 pm
Witam gdzie można kupić takie cudo? Bo jak narazie mam tylko bramę pod supla a chciałbym po mału rozbudowac sobie dom i teraz właśnie mam 2 rolety na tarasie do podłączenia :)
Czy jest jakieś urządzenie które steruje od razu 2 roletami?
Jeżeli nie potrzebujesz przycisków fizycznych, a jedynie sterowanie z aplikacji to Zamel SRW-03 steruje trzema roletami i dodatkowo ma jeden kanał on/off.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9444
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 30, 2019 10:26 am

MarioSzczecin pisze:
ndz sie 25, 2019 10:07 pm
Witam gdzie można kupić takie cudo? Bo jak narazie mam tylko bramę pod supla a chciałbym po mału rozbudowac sobie dom i teraz właśnie mam 2 rolety na tarasie do podłączenia :)
Czy jest jakieś urządzenie które steruje od razu 2 roletami?
Szukaj "Zamel SRW-01" po jednym do każdej rolety.
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

śr lis 06, 2019 7:08 pm

Mam taki problem na tym sofcie, że każda zmiana na cloudzie po zapisaniu (np jak zmienię nazwę jakiego modułu) powoduje zmianę stanu sensora, gdzie szukać problemu? Kontaktron mam GPIO4 oczywiście 4.7k pull-up. Kontaktron i zasilanie sprawdzone i jest OK, hardware to NodeMCU.
Ktoś podpowie gdzie szukać problemu ?

EDIT
powyższy problem występuje dla SENSORA na GPIO4, przylutowałem SENSOR na GPOP16 i tu jest OK, czyli po przeładowaniu Clouda pokazuje prawidłowy stan SENSORA
dodam jeszcze testuje na sofie *InCan na MULTIBOARD

EDIT
@Espablo na GitHubie dla softu Incan https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmwa ... ster/inCan jest opis wgrywania SPI MODE QIO, ja musiałem zmienić na DOUT bo nie rozgłaszał WIFI na QIO
mikolajj
Posty: 19
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:00 pm

ndz sty 05, 2020 2:47 am

Hej @Espablo,
minęło już trochę czasu. Przeszukałem wątek pod kątem ADC i mam pytanie, czy to jest już oprogramowane?
Mówię o "1 wejście do pomiaru ADC np. pomiar natężenia światła z fotorezystora"
joooas
Posty: 1
Rejestracja: sob lut 01, 2020 2:06 pm

sob lut 01, 2020 2:12 pm

Witam mam problem z płytką v2 i oprogramowaniem incan i multiboard.
Podczas podania zasilania na płytkę wszytko działa. Po którymś razie otwarcia lub zamknięcia rolety na esp07 włączają się obie diody, roleta nie otwiera/zamyka się i w dolnym rogu pisze kalibracja. Co może być nie tak?
Roleta poprawnie się kalibruje i nagle takie coś.
Wpięty też mam moduł Dht 22. Po odłączeniu to samo.
Wskazania termometru występuje póki nie włączę rolety. Po restarcie w miejscu temperatury widnieje 0.
Co mogę zrobić?
Wgrany soft najnowszy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „SUPLA inCan by Espablo”