[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

User avatar
Espablo
Posts: 1459
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sun Jul 28, 2019 6:27 am

Też tak miałem. Zrób erase flash lub wgraj blanka przed wgraniem softu. W tej kompilacji zmienione jest tylko to co pisałem wyżej a reszta to nie zmieniony kod. Dodam jeszcze że soft inCan wchodzi bez problemów ale w nim jest więcej "namieszane" przezemnie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Jeki87
Posts: 84
Joined: Wed Jun 21, 2017 10:29 am

Sun Jul 28, 2019 4:05 pm

Zawsze robię erase przed wygrywaniem kompilacji
Espablo ściągnij plik bin. i potwierdź że jest ok wtedy zacznę szukać u siebie problemu
Wgrywam na Qio i Dout i nigdy nie rozgłasza sieci
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Jul 28, 2019 6:39 pm

Sprawdź rozmiar pobranego pliku...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Espablo
Posts: 1459
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Jul 29, 2019 8:34 am

@Jeki87 jak masz możliwość to pobierz sobie źródła z mojego forka oryginalnych źródeł i sam skompiluj pliki. Ja jestem teraz na wczasach i nie mam jak tego sprawdzić. Dodam jeszcze, że dodałem kilka poprawek odnośnie czujnika
Ds18b20 oraz usunąłem ten problem viewtopic.php?f=8&t=4630&start=20
Źródła
https://github.com/Espablo/supla-espres ... ee/develop
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
MarioSzczecin
Posts: 2
Joined: Sun Aug 25, 2019 9:57 pm

Sun Aug 25, 2019 10:07 pm

Witam gdzie można kupić takie cudo? Bo jak narazie mam tylko bramę pod supla a chciałbym po mału rozbudowac sobie dom i teraz właśnie mam 2 rolety na tarasie do podłączenia :)
Czy jest jakieś urządzenie które steruje od razu 2 roletami?
User avatar
Lucas
Posts: 444
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Fri Aug 30, 2019 10:19 am

MarioSzczecin wrote:
Sun Aug 25, 2019 10:07 pm
Witam gdzie można kupić takie cudo? Bo jak narazie mam tylko bramę pod supla a chciałbym po mału rozbudowac sobie dom i teraz właśnie mam 2 rolety na tarasie do podłączenia :)
Czy jest jakieś urządzenie które steruje od razu 2 roletami?
Jeżeli nie potrzebujesz przycisków fizycznych, a jedynie sterowanie z aplikacji to Zamel SRW-03 steruje trzema roletami i dodatkowo ma jeden kanał on/off.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
User avatar
pzygmunt
Posts: 7061
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Aug 30, 2019 10:26 am

MarioSzczecin wrote:
Sun Aug 25, 2019 10:07 pm
Witam gdzie można kupić takie cudo? Bo jak narazie mam tylko bramę pod supla a chciałbym po mału rozbudowac sobie dom i teraz właśnie mam 2 rolety na tarasie do podłączenia :)
Czy jest jakieś urządzenie które steruje od razu 2 roletami?
Szukaj "Zamel SRW-01" po jednym do każdej rolety.
User avatar
milion81
Posts: 188
Joined: Mon May 07, 2018 8:34 am

Wed Nov 06, 2019 7:08 pm

Mam taki problem na tym sofcie, że każda zmiana na cloudzie po zapisaniu (np jak zmienię nazwę jakiego modułu) powoduje zmianę stanu sensora, gdzie szukać problemu? Kontaktron mam GPIO4 oczywiście 4.7k pull-up. Kontaktron i zasilanie sprawdzone i jest OK, hardware to NodeMCU.
Ktoś podpowie gdzie szukać problemu ?

EDIT
powyższy problem występuje dla SENSORA na GPIO4, przylutowałem SENSOR na GPOP16 i tu jest OK, czyli po przeładowaniu Clouda pokazuje prawidłowy stan SENSORA
dodam jeszcze testuje na sofie *InCan na MULTIBOARD

EDIT
@Espablo na GitHubie dla softu Incan https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmwa ... ster/inCan jest opis wgrywania SPI MODE QIO, ja musiałem zmienić na DOUT bo nie rozgłaszał WIFI na QIO
Post Reply