[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

User avatar
Espablo
Posts: 1453
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sun Jul 28, 2019 6:27 am

Też tak miałem. Zrób erase flash lub wgraj blanka przed wgraniem softu. W tej kompilacji zmienione jest tylko to co pisałem wyżej a reszta to nie zmieniony kod. Dodam jeszcze że soft inCan wchodzi bez problemów ale w nim jest więcej "namieszane" przezemnie.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Jeki87
Posts: 84
Joined: Wed Jun 21, 2017 10:29 am

Sun Jul 28, 2019 4:05 pm

Zawsze robię erase przed wygrywaniem kompilacji
Espablo ściągnij plik bin. i potwierdź że jest ok wtedy zacznę szukać u siebie problemu
Wgrywam na Qio i Dout i nigdy nie rozgłasza sieci
User avatar
slawek
Posts: 2209
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Jul 28, 2019 6:39 pm

Sprawdź rozmiar pobranego pliku...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Espablo
Posts: 1453
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Jul 29, 2019 8:34 am

@Jeki87 jak masz możliwość to pobierz sobie źródła z mojego forka oryginalnych źródeł i sam skompiluj pliki. Ja jestem teraz na wczasach i nie mam jak tego sprawdzić. Dodam jeszcze, że dodałem kilka poprawek odnośnie czujnika
Ds18b20 oraz usunąłem ten problem viewtopic.php?f=8&t=4630&start=20
Źródła
https://github.com/Espablo/supla-espres ... ee/develop
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
MarioSzczecin
Posts: 2
Joined: Sun Aug 25, 2019 9:57 pm

Sun Aug 25, 2019 10:07 pm

Witam gdzie można kupić takie cudo? Bo jak narazie mam tylko bramę pod supla a chciałbym po mału rozbudowac sobie dom i teraz właśnie mam 2 rolety na tarasie do podłączenia :)
Czy jest jakieś urządzenie które steruje od razu 2 roletami?
User avatar
Lucas
Posts: 409
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Fri Aug 30, 2019 10:19 am

MarioSzczecin wrote:
Sun Aug 25, 2019 10:07 pm
Witam gdzie można kupić takie cudo? Bo jak narazie mam tylko bramę pod supla a chciałbym po mału rozbudowac sobie dom i teraz właśnie mam 2 rolety na tarasie do podłączenia :)
Czy jest jakieś urządzenie które steruje od razu 2 roletami?
Jeżeli nie potrzebujesz przycisków fizycznych, a jedynie sterowanie z aplikacji to Zamel SRW-03 steruje trzema roletami i dodatkowo ma jeden kanał on/off.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6650
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Aug 30, 2019 10:26 am

MarioSzczecin wrote:
Sun Aug 25, 2019 10:07 pm
Witam gdzie można kupić takie cudo? Bo jak narazie mam tylko bramę pod supla a chciałbym po mału rozbudowac sobie dom i teraz właśnie mam 2 rolety na tarasie do podłączenia :)
Czy jest jakieś urządzenie które steruje od razu 2 roletami?
Szukaj "Zamel SRW-01" po jednym do każdej rolety.
Post Reply