[DIY] SUPLA inCan - moduł do puszki

MMarcin
Posty: 92
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

pt wrz 08, 2017 6:43 am

Który soft do Supli jest najnowszy?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt wrz 08, 2017 7:21 am

MMarcin pisze:
pt wrz 08, 2017 6:43 am
Który soft do Supli jest najnowszy?
Do modułu inCan narazie najnowszy soft jest inCan_Firmware_2.2. Dostępny w pierwszym poście
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
MMarcin
Posty: 92
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

pt wrz 08, 2017 11:55 am

Dzięki.
Zaprogramowane 5 szt. Wszystko działa super.
Pozdrawiam :D :D :D
MMarcin
Posty: 92
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

pn wrz 11, 2017 7:19 pm

O co chodzi z tym kalibrowaniem. Cały czas pokazuje mi 0% i nie działa automatycze podnoszenie? Roleta bez czujników.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn wrz 11, 2017 7:40 pm

MMarcin pisze:
pn wrz 11, 2017 7:19 pm
O co chodzi z tym kalibrowaniem. Cały czas pokazuje mi 0% i nie działa automatycze podnoszenie? Roleta bez czujników.
Ustawiłeś sobie czas podnoszenia i opuszczania?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
MMarcin
Posty: 92
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

pn wrz 11, 2017 8:18 pm

Czasy ustawione. Jakoś samo załapało i działa. Czy jest jakaś kolejność podczas kalibrowania?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8623
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt wrz 12, 2017 7:20 am

MMarcin pisze:
pn wrz 11, 2017 8:18 pm
Czasy ustawione. Jakoś samo załapało i działa. Czy jest jakaś kolejność podczas kalibrowania?
Tzn ?
W oryginalnej wersji jeżeli trwa kalibracja czyli program nie wie gdzie jest roleta to zamyka lub otwiera roletę w 110% czasie otwarcia/zamknięta.
To czy zamyka czy otwiera zależy co wybrano. Jeżeli zamknięcie to zamyka jeżeli otwarcie to otwiera. Jeżeli % otwarcie to otwiera lub zamyka w zależności od tego gdzie będzie bliżej do zadanego położenia.
marko150
Posty: 4
Rejestracja: pt sie 11, 2017 9:41 am

śr wrz 20, 2017 9:30 am

Witam, złożyłem na testy taki moduł. Wszystko działa tak jak powinno. Ale właśnie jest jedno Ale. W celach testowych mam skonfigurowane 1 wyjście i jeden włącznik oraz termometr. W supla cloud ustawione włączanie każdego dnia o jednej i tej samej godzinie. Wszystko działa, lecz już 2 razy miałem przypadek, że nikt nie ruszał niczego a samo z siebie wyłączyło zasilanie (nie o zadanej godzinie). Czy to jest jakiś błąd programowy? Może coś z supla cloud?
djmolo
Posty: 8
Rejestracja: wt paź 10, 2017 10:47 am

wt paź 10, 2017 10:59 am

Czesć Pany.

Poskładałem i działa ale mam problem z jedna roletą. Jedna z rolet jest krótsza. Wystarczy 13 sekund aby ja opuścić do parapetu, natomiast zeby ja zwinąć sekundę więcej. Ale tu napotykam problem bo ustawianie na stronie czasu podnoszenia nie zmienia czasu podnoszenia w zakresie 10-19 sekund. Dopiero ustawienie 20 sekund zamyka do końca. Czy ustawie 11 czy 19 sekund roleta zatrzyma sie w tym samym miejscu tj 3 płytki rolety od góry okna. Natomiast ustawienie 20 sekund skutkuje tym ze roleta dojedzie do końca ale przekaźnik odbije jakieś 5 sekund . Jakiś pomysł??

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8623
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 10, 2017 11:04 am

Masz poprawnie ustawione wyłączniki krańcowe ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „SUPLA inCan by Espablo”