Diagnostyka ROW-02

Sterownik dwukanałowy
Arecki
Posty: 26
Rejestracja: ndz paź 27, 2019 9:11 am

pzygmunt pisze: ndz paź 24, 2021 10:37 pmNie rozumiem
Przy testach puszczałem transmisje przez dwa różne routery połączone z AP WIFI. I nie działało.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12869
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Jeśli możesz to podłącz ROW testowo na biurku gdzieś u znajomego.
Awatar użytkownika
klimasstudio
Posty: 296
Rejestracja: śr sie 28, 2019 9:35 pm
Lokalizacja: localhost
Kontakt:

A nie masz przypadkiem dwóch takich samych SSID ?
Ja miałem taki problem że wszystko działało, łączyło się ale nie mogłem się logować czasem na moduły. Z innej firmy żarówki np. łączyły się losowo albo zrywało im połączenie. Winą było to że 2,4Ghz i 5Ghz miałem z takim samym SSID. Odkąd to rozdzieliłem to wszystko nagle zaczeło śmigać i nie występują żadne problemy z łączeniem do modułów.

Jeżeli masz jakiś router za routerem i chcesz z niego zwykły AP zrobić to od razu mówię że nie które się do tego nie nadają bo pomimo sieci itp i wyłączeniu NATowania itak się zachowuje jakby był za NATem.
SONOFF: 4xBASIC/2xBRIDGE RF433/3xMINI/3xTOUCH/1xTOUCH DUAL
ZAMEL: 1xPNW/1xSLW/1xOSW/1xRNW
SUPLA: 1xBME280/3xDHT22/2xHDC1080/1xSBW
V-TAC: 10xGU10 RGB+WW+CW/1xE27 RGB+WW+CW/1xSMART ROBOT
GOSUND: 9xSP111
GOOGLE: 2xHOME MINI
Arecki
Posty: 26
Rejestracja: ndz paź 27, 2019 9:11 am

pzygmunt pisze: ndz paź 24, 2021 11:46 pm Jeśli możesz to podłącz ROW testowo na biurku gdzieś u znajomego.
Testowałem na dwóch różnych routerach LTE i problem ten jest na każdym z nich. Moduł idzie do reklamacji.

Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc i uwagi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-02”