Zamel ROW-02

Sterownik dwukanałowy
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Apr 27, 2018 12:08 pm

Jeśli konfigurowałeś z aplikacji (menu->dodaj urządzenie) i był to iOS to mogłeś błędnie wpisać nazwę sieci WiFi.
wesolytomek
Posts: 9
Joined: Fri Apr 20, 2018 12:10 pm

Fri Apr 27, 2018 1:14 pm

pzygmunt wrote:
Fri Apr 27, 2018 12:08 pm
Jeśli konfigurowałeś z aplikacji (menu->dodaj urządzenie) i był to iOS to mogłeś błędnie wpisać nazwę sieci WiFi.
No tak. Oczywiście - wielka litera... Dziękuję za pomoc. Wszystko działa.
Lisciasty
Posts: 3
Joined: Wed Aug 29, 2018 3:37 pm

Wed Aug 29, 2018 4:49 pm

Witam,

Nie wiem czy ten temat był gdzieś jeszcze poruszany, nie przeczytałem jeszcze całego forum ;)

Sprawa jest taka : mam 2 bramy garażowe, chciałem sobie zrobić sterowanie obu za pomocą ROW-02,
zasugerowałem się rysunkiem ROW-01 ale okazuje się, że dwukanałówka nie ma wyprowadzonych
styków przekaźników tylko ma wspólne zasilanie z fazy. Ja potrzebuję styki bezpotencjałowe więc sobie
to przerobiłem na własną rękę, ale mam pytanie czy jest planowane jakieś ulepszenie sprzętowe
tego modułu, tak żeby użytkownik mógł zdecydować czy poda fazę na styki przekaźnika czy nie, jak to jest w ROW-01?

Druga kwestia to przyciski sterujące w aplikacji. Da radę zrobić coś na zasadzie przycisku monostabilnego,
tak żeby na przekaźnik puścić krótki impuls? Bo w tej chwili moduł wgrał mi się jako włącznik światła i nie bardzo
ogarniam jak to zmienić (o ile się w ogóle da).

Wracam do czytania forum, jak ten temat już gdzieś był to bardzo proszę o linka
Sk_uter
Posts: 91
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Wed Aug 29, 2018 4:52 pm

Przycisk zmienisz wchodząc w tryb konfiguracji (trzymasz 5 sek config) potem łączysz się z siecią ROW, wchodzisz w 192.168.4.1, tam zmieniasz tryb przycisku i save, potem raz klikasz w CONFIG.
Lisciasty
Posts: 3
Joined: Wed Aug 29, 2018 3:37 pm

Wed Aug 29, 2018 5:03 pm

Chodzi mi o przyciski w aplikacji, a nie te sprzętowe, sprzętowe są mi do niczego niepotrzebne.
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Aug 29, 2018 7:45 pm

Lisciasty wrote:
Wed Aug 29, 2018 4:49 pm
Witam,

Nie wiem czy ten temat był gdzieś jeszcze poruszany, nie przeczytałem jeszcze całego forum ;)

Sprawa jest taka : mam 2 bramy garażowe, chciałem sobie zrobić sterowanie obu za pomocą ROW-02,
zasugerowałem się rysunkiem ROW-01 ale okazuje się, że dwukanałówka nie ma wyprowadzonych
styków przekaźników tylko ma wspólne zasilanie z fazy. Ja potrzebuję styki bezpotencjałowe więc sobie
to przerobiłem na własną rękę, ale mam pytanie czy jest planowane jakieś ulepszenie sprzętowe
tego modułu, tak żeby użytkownik mógł zdecydować czy poda fazę na styki przekaźnika czy nie, jak to jest w ROW-01?

Druga kwestia to przyciski sterujące w aplikacji. Da radę zrobić coś na zasadzie przycisku monostabilnego,
tak żeby na przekaźnik puścić krótki impuls? Bo w tej chwili moduł wgrał mi się jako włącznik światła i nie bardzo
ogarniam jak to zmienić (o ile się w ogóle da).

Wracam do czytania forum, jak ten temat już gdzieś był to bardzo proszę o linka
Nie ten produkt. Użyć SBW-01
Lisciasty
Posts: 3
Joined: Wed Aug 29, 2018 3:37 pm

Wed Aug 29, 2018 7:56 pm

Hm faktycznie na to nie wpadłem :/ Czyli z ROW-02 tych wejść IN1 IN2 nie da się nigdzie użyć w systemie,
służą tylko do lokalnego gmerania przekaźnikami?
Faktycznie muszę spróbować tych bramowych...

Kurczę, jedna sztuka jest droższa niż całe raspberry a ja potrzebuję 2, chyba lepiej to postawić na malinie ;)
Pawele
Posts: 84
Joined: Tue Sep 05, 2017 5:59 pm

Thu Nov 29, 2018 5:38 pm

Jakie jest aktualnie najnowsze firmware do ROW-02?

Kupiłem ich kilka - jedno zaaktualizowało się do 2.6.1(i zaaktualizować wyżej się nie chce), pozostałe mają już wgrane 2.7.0 bez aktualizacji

Po ustawieniu firmware update na YES po ponownym wejściu do konfiguracji jest zaznaczone NO - czyli jak wyjdzie aktualizacja to muszę je wprowadzić w tryb konfiguracji i od nowa to zaznaczyć na YES?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7043
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Nov 29, 2018 6:46 pm

2.6.1 to jest update dla starszych urządzeń. Nowe idą jako 2.7 i dla nich nie ma aktualizacji.
Zawsze aktualizacja firmware-u wymaga przełączenia w tryb konfiguracji ale raczej nie będziesz musiał aktualizować.
Sk_uter
Posts: 91
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Fri Nov 30, 2018 11:51 am

A jest dostepny gdzies changelog?
Post Reply