Zamel ROW-02

Sterownik dwukanałowy
Jedii70
Posts: 8
Joined: Fri Mar 16, 2018 6:14 pm

Fri Mar 16, 2018 6:59 pm

Witam nowy jestem chce zakupić row02 mam pytanie będzie działał z wyłącznikiem podwójnym swiecznikowym czy trzeba coś w ustawieniach pozmieniac jeśli tak to proszę o rade
Dziekuje
User avatar
shimano73
Posts: 457
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sat Mar 17, 2018 2:10 pm

Będzie działał pod warunkiem że w puszcze będzie przewód N (zero)
Jedii70
Posts: 8
Joined: Fri Mar 16, 2018 6:14 pm

Sat Mar 17, 2018 4:00 pm

Dziękuję bardzo mam instalacje bezpuszkowa .
User avatar
pzygmunt
Posts: 3852
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Mar 17, 2018 10:33 pm

Jedii70 wrote:
Sat Mar 17, 2018 4:00 pm
Dziękuję bardzo mam instalacje bezpuszkowa .
Narysuj uproszczony schemat
Jedii70
Posts: 8
Joined: Fri Mar 16, 2018 6:14 pm

Sun Mar 18, 2018 6:19 pm

Nie bardzo wiem po co rysować schemat
W puszce mam przewod fazowy L neutralny N i ochronny Pe
Dziekuje
Jedii70
Posts: 8
Joined: Fri Mar 16, 2018 6:14 pm

Sun Mar 18, 2018 6:26 pm

Początkujący jestem w tych tematach jak.Jak narazie więcej teorii jak praktyki ale szybko się uczę lubię te klimaty z zawodu jestem elektrykiem samochodowym
User avatar
pzygmunt
Posts: 3852
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Mar 19, 2018 11:28 am

W takim razie nie rysuj i kombinuj sam.
Jedii70
Posts: 8
Joined: Fri Mar 16, 2018 6:14 pm

Mon Mar 19, 2018 4:58 pm

Przepraszam nie chcialem nikogo urazic.Mysle ze z podlaczeniem dam sobie rade trodniej bedzie z konfiguracja.Schematu nie mam jak za bardzo narysowac nie mam kompika na chwile obecna a w pracy nie mam szans poblokowane wszystkie programy.Dziekuje i przepraszam.
User avatar
pzygmunt
Posts: 3852
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Mar 19, 2018 5:20 pm

Jedii70 wrote:
Mon Mar 19, 2018 4:58 pm
Przepraszam nie chcialem nikogo urazic.Mysle ze z podlaczeniem dam sobie rade trodniej bedzie z konfiguracja.Schematu nie mam jak za bardzo narysowac nie mam kompika na chwile obecna a w pracy nie mam szans poblokowane wszystkie programy.Dziekuje i przepraszam.
Tu się nikt nie obraża/uraża. Chcesz otrzymać odpowiedź to fajnie by było jakbyś ograniczył ilość pytań z naszej strony rysując chociażby w paincie jak wygląda Twoja instalacja. Jak masz podwójny włącznik świecznikowy i rzeczywiście wykorzystujesz oba włączniki przy 3 przewodach to w puszce brakuje L lub N. Najpewniej nie masz tam N.... wtedy musisz z czegoś zrezygnować.
W nowych instalacjach często jest rozcięty przewód (zazwyczaj 3 żyły) jedna jego część idzie do skrzynki/źródła zasilania, a druga do lampy. W takim przypadku z niczego nie musisz rezygnować pod warunkiem, że masz tam miejsce.
Jedii70
Posts: 8
Joined: Fri Mar 16, 2018 6:14 pm

Mon Mar 19, 2018 7:58 pm

Dziękuję.Instalacje mam nowa co tam jest tak naprawdę będę wiedział w maju jak odbiorę mieszkanie .Instalacja jest bez puszkowa wiec liczę ze sa tam L N Pe oraz te do lampy mam nadzieje ze bedzie ich 7 w sumie.
Pozdrawiam
Post Reply