Zamel ROW-02

Sterownik dwukanałowy
Sk_uter
Posts: 39
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Thu Apr 19, 2018 2:59 pm

Czyli jednak tak jak elektryk mówił, bo jakoś pod zylandorem jakby się zamontowało to też nic nie da, bo dalej tam tego 0 nie będzie, tak?
User avatar
shimano73
Posts: 457
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Thu Apr 19, 2018 3:18 pm

Jeśli pod żyrandolem są trzy przewody to była by szansa na podłączenie ROW-01 i sterowania jedną żarówką
wesolytomek
Posts: 5
Joined: Fri Apr 20, 2018 12:10 pm

Fri Apr 20, 2018 12:17 pm

Zamel ROW-02 nie mogę zainstalować. W aplikacji na telefon, po dodawaniu urządzenia pokazuje, że urządzenie dodane prawidłowo ale dioda miga wolno. Ma ktoś jakieś sugestie??? Dziękuję!!!!
User avatar
pzygmunt
Posts: 3852
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Apr 20, 2018 1:11 pm

wesolytomek wrote:
Fri Apr 20, 2018 12:17 pm
Zamel ROW-02 nie mogę zainstalować. W aplikacji na telefon, po dodawaniu urządzenia pokazuje, że urządzenie dodane prawidłowo ale dioda miga wolno. Ma ktoś jakieś sugestie??? Dziękuję!!!!
Dodaj jeszcze raz urządzenie z poziomu aplikacji z tym, że na końcu w podsumowaniu odczytaj co jest pod "Poprzedni status" i daj znać co tam odczytałeś.
Sk_uter
Posts: 39
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Fri Apr 20, 2018 1:59 pm

shimano73 wrote:
Thu Apr 19, 2018 3:18 pm
Jeśli pod żyrandolem są trzy przewody to była by szansa na podłączenie ROW-01 i sterowania jedną żarówką
A jakby to wtedy miało być podłączone? O które kable chodzi?

A czemu tutaj nie można użyć 2 kanałowego?

PS a można zrezygnować z jednego kanału i ten kabel wykorzystać jako 0 bez dojścia do puszki?
User avatar
pzygmunt
Posts: 3852
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Apr 20, 2018 2:28 pm

Sk_uter wrote:
Fri Apr 20, 2018 1:59 pm
shimano73 wrote:
Thu Apr 19, 2018 3:18 pm
Jeśli pod żyrandolem są trzy przewody to była by szansa na podłączenie ROW-01 i sterowania jedną żarówką
A jakby to wtedy miało być podłączone? O które kable chodzi?

A czemu tutaj nie można użyć 2 kanałowego?

PS a można zrezygnować z jednego kanału i ten kabel wykorzystać jako 0 bez dojścia do puszki?
Sam sobie odpowiedziałeś w "PS". Zarazem jest to powód dla którego trzeba zrezygnować z jednego kanału.
Sk_uter
Posts: 39
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Fri Apr 20, 2018 2:34 pm

Czyli jemu chodziło o to, aby właśnie z jednego kanału zrezygnować na rzecz modułu? Bo myślałem, że jakoś podłączyć chce moduł bezpośrednio pod zylanorem i sterować tylko 1 kanałem, a 2 były sterowany ręcznie.
User avatar
pzygmunt
Posts: 3852
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Apr 21, 2018 8:21 am

Sk_uter wrote:
Fri Apr 20, 2018 2:34 pm
Czyli jemu chodziło o to, aby właśnie z jednego kanału zrezygnować na rzecz modułu? Bo myślałem, że jakoś podłączyć chce moduł bezpośrednio pod zylanorem i sterować tylko 1 kanałem, a 2 były sterowany ręcznie.
To nie jest dobry pomysł. Podłączenie ROW przy kloszu spowoduje to, że moduł będzie tracił zasilanie w momencie wyłączenia światła manualnie.
wesolytomek
Posts: 5
Joined: Fri Apr 20, 2018 12:10 pm

Fri Apr 27, 2018 11:58 am

Witam. Dziękuję za odpowiedź.
Poprzedni status: SSID Not Found



pzygmunt wrote:
Fri Apr 20, 2018 1:11 pm
wesolytomek wrote:
Fri Apr 20, 2018 12:17 pm
Zamel ROW-02 nie mogę zainstalować. W aplikacji na telefon, po dodawaniu urządzenia pokazuje, że urządzenie dodane prawidłowo ale dioda miga wolno. Ma ktoś jakieś sugestie??? Dziękuję!!!!
Dodaj jeszcze raz urządzenie z poziomu aplikacji z tym, że na końcu w podsumowaniu odczytaj co jest pod "Poprzedni status" i daj znać co tam odczytałeś.
User avatar
Lucas
Posts: 243
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Fri Apr 27, 2018 12:04 pm

wesolytomek wrote:
Fri Apr 27, 2018 11:58 am
Witam. Dziękuję za odpowiedź.
Poprzedni status: SSID Not Found
fon, po dodawaniu urządzenia pokazuje, że urządzenie dodane prawidłowo ale dioda miga wolno. Ma ktoś jakieś sugestie??? Dziękuję!!!!
Sprawdź, czy dobrze wpisałeś ustawienia sieci WIFI. Na moje oko moduł nie mógł znaleźć sieci o takiej nazwie jak wprowadziłeś na stronie konfiguracyjnej modułu - stąd dioda miga wolno, bo szuka sieci WIFI.
Post Reply