Zamel ROW-02

Sterownik dwukanałowy
Sk_uter
Posty: 198
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

czw kwie 19, 2018 2:59 pm

Czyli jednak tak jak elektryk mówił, bo jakoś pod zylandorem jakby się zamontowało to też nic nie da, bo dalej tam tego 0 nie będzie, tak?
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1124
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

czw kwie 19, 2018 3:18 pm

Jeśli pod żyrandolem są trzy przewody to była by szansa na podłączenie ROW-01 i sterowania jedną żarówką
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
wesolytomek
Posty: 9
Rejestracja: pt kwie 20, 2018 12:10 pm

pt kwie 20, 2018 12:17 pm

Zamel ROW-02 nie mogę zainstalować. W aplikacji na telefon, po dodawaniu urządzenia pokazuje, że urządzenie dodane prawidłowo ale dioda miga wolno. Ma ktoś jakieś sugestie??? Dziękuję!!!!
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8732
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt kwie 20, 2018 1:11 pm

wesolytomek pisze:
pt kwie 20, 2018 12:17 pm
Zamel ROW-02 nie mogę zainstalować. W aplikacji na telefon, po dodawaniu urządzenia pokazuje, że urządzenie dodane prawidłowo ale dioda miga wolno. Ma ktoś jakieś sugestie??? Dziękuję!!!!
Dodaj jeszcze raz urządzenie z poziomu aplikacji z tym, że na końcu w podsumowaniu odczytaj co jest pod "Poprzedni status" i daj znać co tam odczytałeś.
Sk_uter
Posty: 198
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pt kwie 20, 2018 1:59 pm

shimano73 pisze:
czw kwie 19, 2018 3:18 pm
Jeśli pod żyrandolem są trzy przewody to była by szansa na podłączenie ROW-01 i sterowania jedną żarówką
A jakby to wtedy miało być podłączone? O które kable chodzi?

A czemu tutaj nie można użyć 2 kanałowego?

PS a można zrezygnować z jednego kanału i ten kabel wykorzystać jako 0 bez dojścia do puszki?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8732
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt kwie 20, 2018 2:28 pm

Sk_uter pisze:
pt kwie 20, 2018 1:59 pm
shimano73 pisze:
czw kwie 19, 2018 3:18 pm
Jeśli pod żyrandolem są trzy przewody to była by szansa na podłączenie ROW-01 i sterowania jedną żarówką
A jakby to wtedy miało być podłączone? O które kable chodzi?

A czemu tutaj nie można użyć 2 kanałowego?

PS a można zrezygnować z jednego kanału i ten kabel wykorzystać jako 0 bez dojścia do puszki?
Sam sobie odpowiedziałeś w "PS". Zarazem jest to powód dla którego trzeba zrezygnować z jednego kanału.
Sk_uter
Posty: 198
Rejestracja: wt mar 13, 2018 1:52 pm

pt kwie 20, 2018 2:34 pm

Czyli jemu chodziło o to, aby właśnie z jednego kanału zrezygnować na rzecz modułu? Bo myślałem, że jakoś podłączyć chce moduł bezpośrednio pod zylanorem i sterować tylko 1 kanałem, a 2 były sterowany ręcznie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8732
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob kwie 21, 2018 8:21 am

Sk_uter pisze:
pt kwie 20, 2018 2:34 pm
Czyli jemu chodziło o to, aby właśnie z jednego kanału zrezygnować na rzecz modułu? Bo myślałem, że jakoś podłączyć chce moduł bezpośrednio pod zylanorem i sterować tylko 1 kanałem, a 2 były sterowany ręcznie.
To nie jest dobry pomysł. Podłączenie ROW przy kloszu spowoduje to, że moduł będzie tracił zasilanie w momencie wyłączenia światła manualnie.
wesolytomek
Posty: 9
Rejestracja: pt kwie 20, 2018 12:10 pm

pt kwie 27, 2018 11:58 am

Witam. Dziękuję za odpowiedź.
Poprzedni status: SSID Not Found



pzygmunt pisze:
pt kwie 20, 2018 1:11 pm
wesolytomek pisze:
pt kwie 20, 2018 12:17 pm
Zamel ROW-02 nie mogę zainstalować. W aplikacji na telefon, po dodawaniu urządzenia pokazuje, że urządzenie dodane prawidłowo ale dioda miga wolno. Ma ktoś jakieś sugestie??? Dziękuję!!!!
Dodaj jeszcze raz urządzenie z poziomu aplikacji z tym, że na końcu w podsumowaniu odczytaj co jest pod "Poprzedni status" i daj znać co tam odczytałeś.
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 595
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pt kwie 27, 2018 12:04 pm

wesolytomek pisze:
pt kwie 27, 2018 11:58 am
Witam. Dziękuję za odpowiedź.
Poprzedni status: SSID Not Found
fon, po dodawaniu urządzenia pokazuje, że urządzenie dodane prawidłowo ale dioda miga wolno. Ma ktoś jakieś sugestie??? Dziękuję!!!!
Sprawdź, czy dobrze wpisałeś ustawienia sieci WIFI. Na moje oko moduł nie mógł znaleźć sieci o takiej nazwie jak wprowadziłeś na stronie konfiguracyjnej modułu - stąd dioda miga wolno, bo szuka sieci WIFI.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL ROW-02”