Zamel ROW-02

Sterownik dwukanałowy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7648
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lis 30, 2018 11:58 am

Nie ma.
Pawele
Posty: 96
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

śr gru 12, 2018 10:01 am

Wyłącznik podwójny (bistabilny) z podświetleniem będzie działał? Mam na myśli podświetlenie tego wyłącznika - czy trzeba to odłączyć?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1062
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr gru 12, 2018 10:03 am

Podświetlenie nie będzie działać. Wyjmij neonówkę bo tylko problemy :)
Co do podświetlenia to u mnie przez okienko przebija się zielone światełko z modułu, więc podświetlenie jakby nie było jest :lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Pawele
Posty: 96
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

śr gru 12, 2018 10:05 am

michael pisze:
śr gru 12, 2018 10:03 am
Podświetlenie nie będzie działać. Wyjmij neonówkę bo tylko problemy :)
Co do podświetlenia to u mnie przez okienko przebija się zielone światełko z modułu, więc podświetlenie jakby nie było jest :lol:
Dzięki ;)

W przypadku takiego właśnie zwykłego bistabilnego - ON RELEASE czy ON PRESS ustawić? ;)
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1062
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr gru 12, 2018 10:12 am

Nie mam tej wersji softu. U siebie jak go zainstalowałem, tak już go nie ruszałem... ale na chłopski rozum, tutaj chyba chodzi o to kiedy ma załączyć się przekaźnik. Czy zaraz po naciśnięciu, czy przy zwolnieniu przycisku.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Pawele
Posty: 96
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

śr gru 12, 2018 10:15 am

michael pisze:
śr gru 12, 2018 10:12 am
Nie mam tej wersji softu. U siebie jak go zainstalowałem, tak już go nie ruszałem... ale na chłopski rozum, tutaj chyba chodzi o to kiedy ma załączyć się przekaźnik. Czy zaraz po naciśnięciu, czy przy zwolnieniu przycisku.
A to chyba bardziej opcja pod monostabilne wyłączniki ;)

Mam już podłączony ROW-02 pod żyrandol - wyłączniki bistabilne.
Kilka razy się zdarzyło, że podczas użycia wyłącznika (obu na raz) lub jednego a potem drugiego jeden kanał się "odwrócił" i potem po użyciu obu jedna połowa gasła, druga się zapalała ;)
fioleczek13
Posty: 3
Rejestracja: wt sty 07, 2020 11:35 pm

wt sty 07, 2020 11:49 pm

Cześć,
Potrzebuję pomocy przy przekaźniku row-02. Jak podłączyć go w przypadku włącznika, w którym mam dwa obwody. Tak to wygląda na zdjęciu. Jestem w tym trochę zielony i prosiłbym o wytłumaczenie.
Załączniki
IMG_7265.JPG
IMG_7265.JPG (1.83 MiB) Przejrzano 193 razy
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 970
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

śr sty 08, 2020 1:02 am

Brakuje tu neutralnego w puszcze żeby zasilić ROW-02. Musisz dociągnąć, bez tego nie uruchomisz sterownika.
Przewód czarny to dopływ i na nim jest L, a brązowe to odpływy do oświetlenia.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1062
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr sty 08, 2020 7:10 am

A najszybciej bez kucia, zmostkuj przy lampie N i wykorzystaj tylko jeden kanał do sterowania kosztem włączania obydwóch obwodów na raz.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 970
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

śr sty 08, 2020 7:24 am

michael pisze:
śr sty 08, 2020 7:10 am
A najszybciej bez kucia, zmostkuj przy lampie N i wykorzystaj tylko jeden kanał do sterowania kosztem włączania obydwóch obwodów na raz.
Też o tym pomyślałem ;)
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
ODPOWIEDZ