Przycisk monostabilny

Sterownik dwukanałowy
akren
Posty: 29
Rejestracja: sob sty 27, 2018 3:28 pm

czw mar 08, 2018 8:15 am

Kiedy będzie oprogramowanie na ROW-y umożliwiające przestawienie je na działanie jak przycisk monostabilny? Bramy jakoś działają przy obecnym ustawieniu, choć jest to niewygodne. Podłączyczem ROW-2 pod ściemniacz DIM-30- kiepsko z działaniem lub nie działa.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw mar 08, 2018 8:54 am

W instrukcji:
https://supla.zamel.pl/wp-content/uploa ... rukcja.pdf
na str 21 jest jak wejść w zmianę ustawień opis dotyczy LED ale poniżej będziesz miał też przyciski.
Pozdrawiam
Wojtek
akren
Posty: 29
Rejestracja: sob sty 27, 2018 3:28 pm

czw mar 08, 2018 12:12 pm

Ok. Ale czy ROW-2 będzie działał jako monostabilny? Jakiś czas temu w rozmowie telefonicznej z przedstawicielami Supla, poinformowano mnie, że dopiero pracują nad zmianą oprogramowania.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7654
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw mar 08, 2018 12:14 pm

Wejścia możesz ustawić jako bistabilne lub monostabilne. Tak było od samego początku. W Zamelu chyba sami nie wiedzą co mają ;)
Doprecyzuj jeszcze " kiepsko z działaniem lub nie działa".
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7654
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw mar 08, 2018 12:22 pm

Może Tobie chodzi o wyjście w ROW-02, które dopiero podłączasz do DIM-30 ?
Jeżeli tak to nie jest zbyt wygodne rozwiązanie. Musiałbyś wyjście ROW-02 podłączyć do wejść góra/dół w DIM-30 z tym, że w aplikacji miałbyś jeden kanał do ściemniania, a drugi do rozjaśniania przy czym musiałbyś pamiętać aby wyłączaj jeden jak naciskasz drugi. Takie średnie rozwiązanie.
akren
Posty: 29
Rejestracja: sob sty 27, 2018 3:28 pm

czw mar 08, 2018 12:31 pm

Podłączyłem tak jak piszesz. A masz pomysł na inne rozwiązanie?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7654
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw mar 08, 2018 12:44 pm

Szczerze to nic obecnie do tego DIM-a nie pasuje. Musiałbyś mieć w aplikacji roletę albo bramę.
Ewentualnie musiałbyś poczekać na funkcję automatu schodowego, który pojawi się wraz z nowym cloudem to wtedy ustawiasz na obu kanałach czas 0.5 sek. i jako tako to by wyglądało choć do ideału daleko.
akren
Posty: 29
Rejestracja: sob sty 27, 2018 3:28 pm

śr wrz 11, 2019 7:19 pm

Czy funkcja automatu schodowego jest już dostępna? Jeżeli tak to jak ją uruchomić?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7654
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 11, 2019 10:06 pm

ROW-01/02 w dotychczasowych wersjach nie będzie miał takiej funkcji.
akren
Posty: 29
Rejestracja: sob sty 27, 2018 3:28 pm

sob paź 05, 2019 7:43 am

Czy DIM-30 mógłby być sterowany SLW-02 /jako potencjometr/? Czy równocześnie DIM może być wtedy sterowany przyciskami?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
ODPOWIEDZ